maanantai 22. kesäkuuta 2020

Juhannusviikko

Viime viikolla olemme saaneet viettää keskikesän juhlaa - vaikkei juhannus mielestäni Suomessa niinkään keskellä kesää ole, ennemminkin kesä siitä vasta starttaa kunnolla käyntiin :D Meillä viikko sisälsi paljon kaikenlaista..

Ensinnäkin vein viikko sitten sunnuntaina neidin yökyläilemään minun vanhempieni luokse muutamaksi päiväksi. Itselläni oli juhanusviikolla vain kahtena päivänä töitä ja ajattelin tämän olevan hyvä sauma antaa neidille hieman lomaa - lapsille kun se päiväkodissa käyminen käy työstä. Itselläni kesäloma sijoittuu tänä vuonna vasta elokuulle, omasta toiveestani kylläkin. Neiti siis pääsi nauttimaan ukin ja mummon seurasta maaseudun rauhassa. Selkeästi siellä olemisesta nauttii vaikkakin pikkuista äiti-ikävääkin oli ollut havaittavissa ja hakupäivänä oli varsin tiiviisti sylissäni koko päivän :D (Itsellänikin ihan hirvittävä ikävä oli, mutta toisaalta nämä pikkuiset erot tekevät varmasti hyvää. Ei se lapsi äidin helmoissa kuitenkaan koko ikäänsä ole niin hyvä pikkuhiljaa opetella myös sitä erillään oloa - lapsen ikä ja kehitystaso huomioiden toki.)


Juhannusaattoa edeltävänä päivänä kävimme neidin kanssa aamukahvilla (ja -mehulla) Jokiasemalla sekä ihastelemassa pihasta löytyviä kanoja ja kukkoja. Nämä olivatkin niin mieluinen näky ettei neiti olisi tahtonut lähteä pois :D Muistan, että joskus ennen muinoin pihassa on ollut lampaitakin - ja ehkä jotain muitakin eläimiä? Pitäisi katsoa missä kaikkialla Joensuun seudulla (tai aivan lähiympäristössä) olisi kotieläinpihoja, mielikuvissani Noljakasta jokin sellainen löytyisi mahdollisesti..


Juhannusaattona seurailimme säätä ja suuntasimme sitten päiväksi mökkeilemään kun sää kohtuullisen suotuisalta vaikutti. Mennessä oli vielä melkoisen pilvistä, mutta onneksi iltapäivällä pilviverho alkoi rakoilla ja saatiin aurinkoakin esille. Saimme sitten tällä reissulla vihdoin riisuttua molemmilta talviturkit (vesi oli 20asteista, mutta silti niin hirmuisen kylmän tuntuista! :D) ja itse pääsin testaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni SUPpailua. En kovinkaan pitkää matkaa nyt ensikerralla viitsinyt tehdä, mutta yllätyksekseni pääsin hyvin laudalle pystyyn enkä sieltä horjahtanut koko matkalla alas!  Reissuun kuului toki myös hyvää ruokaa ja seuraa :) Kotiin palattuamme sainkin kantaa neitokaisen seuraan sänkyyn nukkumaan, sen verran väsyttävä reissu oli.


Kuinka siellä on juhannusviikon vietto mennyt?

8 kommenttia:

  1. Mä vaan nukuin koko juhannuksen. Tulin nimittäin silloin juuri eläinleiriltä ja olin aika väsy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukkuminen on myös tärkeää, mekin käytiin ajoissa juhannuksena(kin) unille :D

      Poista
  2. Ihanan rento juhannus teillä ollut.
    Me oltiin juhannusaattona viettämässä päivää Ruissalon Saaronniemessä. Lauantaina käytiin Liedossa uimassa ja katsomassa lampaita. Sunnuntaina ajettiin taas Ruissaloon syömään anopin 60-vuotis päivien kunniaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä tosiaan tarvinnut mitään stressailla juhannuksena :)

      Poista
  3. Rento juhannus teillä! Ja suppailu on kivaa.
    Saarimökillä me vietimme myös rentoa juhannusta.

    VastaaPoista
  4. Ihana juhannus teillä on ollut! Onpas pikkuneiti kasvanut.
    Leppoisasti ja rauhallisesti sujui oma juhannus lähipiirin kanssa.
    Harmittavasti tänä vuonna en nähnyt yhtään juhannuskokkoa mutta
    ensi vuonna sitten taas. Uusia perunoita ja erilaisia kalaherkkuja
    tuli syötyä ihan joka päivä - omnomnom - miten hyviä ne olivatkaan.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Cien Sun

Lidliin on tullut heidän Cien-merkilleen taas aurinkovoiteet valikoimiin. Itse en muista näitä aiemmin testanneeni, mutta nyt nappasin yhden...

Luetuimmat