maanantai 8. kesäkuuta 2020

Kalkkisaostumista eroon sitruunahapolla

Olen jo muutama vuosi sitten ostanut apteekista sitruunahappoa ennen kaikkea kahvinkeittimen kalkkisaostumien poistamiseen, mutta jotenkin kummasti yhden käyttökerran jälkeen tämä on kokonaan unohtunut. Nyt kun asia muistui mieleen niin päätin testata pariin muuhunkin kohteeseen..


Sitruunahappoa on saatavilla apteekeista alle 2€ hintaan ja kalkinpoiston lisäksi se soveltuu säilöntään. Itse en jälkimmäiseen tarkoitukseen ole tätä testaillut.


Kahvinkeittimen puhdistus on yksinkertaista; liota 25g eli n. 2 rkl sitruunahappoa kylmään veteen, anna vedestä valua noin puolet jonka jälkeen anna lopun seisoa noin puolituntia ennenkuin valutat vedestä loput. Tämän jälkeen poista sitruunahapon jäämät valuttamalla puhdasta vettä kahvinkeittimessä 2-3 kertaa.

Itselläni saostumaa oli sen verran enemmän tullut ettei yksi kerta vielä täysin kahvinkeitintä puhdistanut. Tästäkin huomaamme kuinka tärkeää olisi muistaa huoltaa näitäkin säännöllisesti!


Vedenkeittimen kanssa on vielä yksinkertaisempaa; sama määrä vettä ja sitruunahappoa kuin edellä, kiehauta vesi jonka jälkeen annat sen seisoa keittimessä noin 15 minuuttia. Tyhjennä vesi ja keitä tämän jälkeen puhdasta vettä 2-3 kertaa saadaksesi sitruunahapon jäämät pois.

Vedenkeittimeen yksi kerta jo tehosi huomattavasti paremmin vaikken tätä ole pahemmin muistanut puhdistella..

Lisäksi testasin samaa astianpesukoneeseen (2rkl sitruunahappoa astianpesuainelokeroon, pesu tyhjillään 60-65 asteisella ohjelmalla) ja aion testata pyykinpesukoneeseen (100g pesuainelokeroon, pesu tyhjillään ilman esipesua kuumimmalla ohjelmalla. Tämän jälkeen pese vielä kertaalleen tyhjillään pyykinpesuaineen kera, että sakat lähtevät irti).


Kuinka usein ja millä tavalla sinä puhdistat edellä mainittuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat