lauantai 14. syyskuuta 2019

Lapsen sydän

Sain äidiltäni vinonpinon Tess Gerritsenin kirjoja lainaan, joista olen muutamia kyllä vuosia sitten lukenut. Muistelisin itseasiassa itse ostaneeni pari hänen pokkariansa jonkun kaverini suosituksesta ja antaneeni ne sitten äidille, josta hänen innostuksensa kirjailijaa kohtaan syntyi :D Aloitin vähän väärästä päästä, koska luin ensimmäisenä kirjana varmaan aikalailla tuoreimman teoksen, mutta ehkä se ei haittaa. Katsotaan josko loput tulisi luettua suunnilleen ilmestymisjärjestyksessä :D


Lapsen Sydän (Harvest) ilmestyi vuonna 1996, mutta ei ole ensimmäinen Gerritsenin kirja. Tätä ennen häneltä on ilmestynyt viihderomaaneja, mutta näitä äitini ei ole tainnut hankkia (tai sitten huomaan niiden löytyvän tuosta kirjakasasta myöhemmin :D). Tämä kyseinen teos on ensimmäinen hänen sairaalajännäreistään, joilla hän on noussut kansainväliseen menestykseen. En muista hoksanneeni aikaisemmin sitä, että Tess Gerritsen on itseasiassa alunperin lääkäri!

Tästä lukemastani kirjasta uupuu kansilehdet, mutta googlen ihmeellisestä maailmasta löysin teille takakannen tekstin (jota itse en siis lukenut ennen kirjan lukemista):
"Apulaisylilääkäri Abby DiMatteo on rehkinyt ympäripyöreitä päiviä saadakseen kirurgin paikan. Nyt hän on päässyt arvovaltaiseen elinsiirtoryhmään. Mutta kun auto-onnettomuuden uhrin sydäntä ollaan siirtämässä ohi jonon rikkaalle yksityispotilaalle, Abby tekee päätöksen, joka uhkaa tuhota koko lupaavan uran: Hän antaa sydämen kuolemaisillaan olevalle teini-ikäiselle pojalle. Abbyn helpotukseksi upporikkaan Victor Vossin vaimolle löytyy nopeasti uusi sydän. Luovuttajasta ei kuitenkaan löydy mitään tietoja. Keneltä Nina Voss sai sydämensä? Samaan aikaan Riikasta matkaa laiva kohti Amerikkaa mukanaan joukko katulapsia, joille on luvattu uusi koti valtameren takaa. "Haluaako joku todella adoptoida minut, yksikätisen pojan?", miettii yksitoistavuotias Jakov. Entä miksi alukselle laskeutuu useana yönä helikopteri, ja aamulla joku lapsista on kadonnut? Onko perheillä niin kiire saada lapsi luokseen..."


Myös tämä kirja imaisi mukaansa ja lukaisinkin tämän yhden päivän aikana (aloittelin jälleen neidin päikkäreiden aikaan ja sain päätökseen illalla hänen ollessaan yöunille). Loppuratkaisu oli ainakin itselleni yllättävä, mutta kuitenkin onnellinen kuten minun mielestäni niin kirjoissa kuin leffoissakin aina pitää olla :D


Jos kiinnostuit tästä kirjasta niin kannattaa katsella antikvaarioista tai kirppareilta joskos sattuisit löytämään, itse en ainakaan äkkiseltään bongannut myynnistä uutena - onhan tämän julkaisustakin jo aikaa.


Onko sinulla väliä sillä onko kirjassa, leffassa tms. onnellinen loppu?

6 kommenttia:

  1. Itse saan äidiltäni myös lapsuuden ajan kirjoja. Juuri sain kirjan, joka mullisti pienen 12 vuotiaan tytön maailman. En ole itse löytänyt sitä mistään kirpparilta tai antikasta ja nyt vihdoin äitini suostui sen anatamaan minulle.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
  2. En olekaan kyseisestä kirjailijasta koskaan kuullutkaan. Vaikuttaa kyllä kiinnostavalta! Itse olen onnellisten loppujen kannattaja, mutta aina se ei ole tarpeen jos tarina vaatii jotain muuta ja on koukuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tämän tyylisistä kirjoista tykkää niin suosittelen lämpimästi! <3

      Poista
  3. Tykkään onnellisista lopuista, mutta ihan aina ei ole pakko olla onnelista loppua.

    VastaaPoista
  4. Mun mielestä pitää kyllä olla onnellinen loppu! Jotenkin ahdistavaa lukea tai katsella jotain missä kokoajan odottaa sitä parempaa käännettä ja sit se jääkin tulematta.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat