lauantai 21. syyskuuta 2019

Elämän lähde

Katsotaan saanko pidettyä kuinka pitkään lauantait kirjoja täynnä :D Tämän päiväisen kirjan kohdalla heti alussa tuli tunne, että tämä on tuttu.. Olen siis varmaankin lukenut tämän joskus vuosia sitten aikaisemmin. En kuitenkaan muistanut kuin muutaman pikkuseikan kirjasta, joten ilalla luin sen kannesta kanteen - nyt uudemman kerran.


Tess Gerritsenin Elämän lähde (Life Support) on julkaistu vuonna 1998 ja sijoittuu edellisen tavoin sairaalamaailmaan.

Myöskään tässä ei kansilehtiä ollut, joten en sitä itse lukenut ennen kirjan lukemista. Tässä teille kuitenkin se:
"On tohtori Toby Harperin päivystysvuoro Springerin sairaalassa. Poliisi tuo poliklinikalle puistosta löytämänsä alastoman vanhuksen. Mies on ikäisekseen hyvänkuntoinen, mutta kärsii sekavuustilasta, ja kesken tutkimusten hänen raajansa alkavat oudosti nykiä. Potilas passitetaan lisäkokeisiin, mutta matkalla röntgeniin hän katoaa jäljettömiin.
Muutaman viikon kuluttua sairaalaan tuodaan toinenkin hallusinaatioista kärsivä vanhus. Molemmissa tapauksissa jäljet johtavat Brant Hilliin. Mitä rahakkaitten vanhusten suosimassa hoivakodissa oikein tapahtuu? Sairastavatko sen asukkaat jotain vaarallista, tarttuvaa tautia? 
Toby ryhtyy omin päin tutkimaan asiaa. Hän saa selville, että Brant Hillissä toimiva lääkäriryhmä pidentää maksusta vanhusten elämää manipuloimalla aivolisäkettä. Mutta miten tapahtumiin liittyy Molly, Tobyn kadulta hoiviinsa ottama 16-vuotias prostituoitu? Ja mitä klinikka salailee, miksi se näkee paljon vaivaa pilatakseen Tobyn maineen?"


Edellisten kirjojen tavoin luin tämän varsin nopeasti lävitse (lukija en muutoinkaan ole sitä tyyppiä, joka malttaisi lukea vain kappaleen tai pari ja venyttää kirjan saamista loppuun useilla päivillä ellei viikoilla :D). Tässä loppuratkaisu ei ollut ehkä niin yllättävä - tosin voi johtua myös siitä, että mieleni sopukoista jotain muistijälkiä siitä ensimmäiseltä lukukerralta oli jäljellä. Juoni oli kuitenkin jälleen kerran todella mukaansa tempaava ja kirja kaiken kaikkiaan loistavasti kirjoitettu. Itse ehkä kaipaan jo niitä Rizzoli&Isles -kirjoja, mutta niiden aika on aikanaan :D Myöskään tätä ei taitane uutena löytää eli jos kiinnostuit niin kannattaa kurkkailla antikvaariot sekä kirpparit tämän kirjan osalta :)


Pidätkö sinä sairaalamaailmaan sijoittuvista kirjoista vai onko sillä sinulle mitään merkitystä?

7 kommenttia:

  1. Luin joskus itsekin näitä, mutta tämä on jäänyt lukematta. Joskus on kiva lukea aiemmin luettuja kirjoja uudelleen, erilaisessa elämäntilanteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kyllä tosiaan lukeekin hieman eri tavalla myöhemmin :)

      Poista
  2. Itse olin nuorempana kova lukemaan ja ahmin kirjat juuri samanlain, kun sen kerran aloitin oli päästävä loppuun heti. Nykyään en tunnu löytävän aikaa lukemiselle. Liekö käytän aikani vain someen...

    VastaaPoista
  3. Susta on tullut kunnon lukutoukka viimeaikoina :D

    VastaaPoista
  4. Sairaalateemaiset kirjat ei yleensä oo niin mun juttu, en tiedä olenko yhtäkään lukenut. Lukeminen on kyllä kivaa, itsellä vaan ajottuu pääasiassa lomamatkoille kun on aikaa lukea :D.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paras keino saada ylimääräiset kiertoon?

Varsinkin pienen lapsen vanhemmilla on paljon pähkäilemistä siinä kuinka saada vanhoja, pieneksi menneitä vaatteita ja käytöstä poistuneita ...

Luetuimmat