lauantai 15. syyskuuta 2018

Pihkavoide

Olen ollut jo pitkään kiinnostunut kokeilemaan pihkavoidetta, mutta testaaminen venähti hieman pidemmälle, koska esim. raskauden aikana tätä ei suositella käytettäväksi. Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan, sain nyt loppukesästä itselleni testiin:

/pr-näyte/


Pihka-Pekan Pihkavoiteen (ovh 27,95€/30ml)
joka sisältää kuusen pihkan lisäksi suolatonta voita.

Pihkavoidettahan on kansanlääkinnässä käytetty jo vuosisatojen ajan esim. haavojen hoitoon. Pihkavoiteen teho perustuu siihen, että se estää haitallisten mikrobien kuten bakteerien ja homeiden kasvua. Pihkavoide on edullista, tehokasta ja turvallista. Nykypäivänä on paljon ns. superbakteereita, joten paluu luonnollisempiin hoitokeinoihin antibioottien sijaan on jopa suositeltavaa - lisäksi kun osa näistä keinoista on jopa antibiootteja tehokkaampia.


Pihka-Pekan Pihkavoidetta ei voi tuoksulla kehua, mutta ei tämä kuitenkaan pahimmasta päästä ole. Itselleni (tai miehelleni) ei tietenkään nyt sattunut mitään haavoja, joita tällä olisi voinut hoivata, mutta jonkinlaisiin ihoreaktioihin ehdin tätä testailla. Hyönteisten puremat tuntuivat nopeasti lievittyvän samoin kuin muut kutiavat kohdat. Lisäksi testasin tätä kasvoille kun sain aikamoisen reaktion kemiallisesta kuorinnasta (saan syyttää siitä itseäni kun tulin pitäneeksi kuorintaa liian kauan kasvoilla..); iho rauhoittui täysin tunnissa eikä missään vaiheessa kuumottelu mennyt siihen mitä joskus on ollut, enemmänkin tuntui vain sellaiselta punastumisen tunteelta.


Tuotettahan ei tarvitse kerralla kovinkaan paljoa, joten tämä 30ml kokoinen purkkikin kestää käytössä jokusen tovin. Annoin tästä omastani tosin myös vanhemmilleni tuotetta testiin (hekin vasta pieniin rikamiin ovat tätä ehtineet testailla, mutta vaikuttivat jo lyhyen testailun jälkeen tykästyneen yhtälailla tuotteeseen kuin minäkin).

Pihkavoide tulee jatkossa taatusti olemaan tuote, jota meidän lääkekaapista tulee löytymään; monikäyttöinen tuote, johon ehdottomasti mieluummin tartun kuin lääkevoiteisiin.


Oletko sinä testannut koskaan pihkavoidetta?

7 kommenttia:

 1. Vau! Mielenkiintoinen! Meille tuo ei käy maitoallergian takia, mutta kiinnostaa tuo pihkan käyttö ja menisi kyllä testiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin hetken, että miksi mutta siis voin takia.. Kannattaa katsoa olisiko markkinoilla pihkavoidetta, jossa ei voita ole käytetty :)

   Poista
 2. Tämä on mielenkiintoinen juttu. Voisin ottaa testaukseen kyllä.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista. En ole ennen testannu pihkavoidetta, mutta tän postauksen myötä voisin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Ruohonjuuressa asioita niin kannattaa käydä livenä tutustumassa tuotteeseen :)

   Poista
 4. Pihkavoide on tuttu ja sitä on ollut meillä käytössä. En kyllä muista, että siinä olisi ollut voita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella ettei voita välttämättä kaikissa olekaan mukana, ainakaan toivottavasti, koska muutoin se rajaisi osan käyttäjäkunnasta pois.. :/

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat