lauantai 30. marraskuuta 2019

Norsun muisti

Tällä kertaa luettavaksi valikoitui jälleen kirja ilman kansitekstejä, lähinnä sen takia koska kirjan nimi ei muistikuvia sisällöstä lainkaan herättänyt.


Agatha Christie Norsun muisti (Elephants can remember) on julkaistu vuonna 1972 ja päähenkilöinä on entuudestaan tutut rakastamani yksityisetsivä Hercule Poirot sekä kirjailija Adriana Oliver.


Takakannen teksti kuuluisi näin:
"Tämän kirjan sankaritar on dekkarikirjailija Ariadne Oliver (Agatha Christien lempeän ironinen omakuva?), joka ryhtyy metsästämään norsuja. Eikä mitään tavallisia norsuja, vaan henkilöitä, joilla on norsun muisti. Oliver haastattelee hyvämuistisia ihmisiä, koska hän haluaa selvittää erään avioparin merkillisen kaksoisitsemurhan. Salaisuuden jäljille pääsee kuitenkin Hercule Poirot, jolla on johtolankoinaan pureva koira ja neljä peruukkia."

Tämän kirjan loppuratkaisu ei tosiaankaan hetkessä muistunut mieleeni, mutta kylläkin ennenkuin loppuun päästiin - mutta se ei haittaa mitään. Jälleen kerran loistavasti punottu juoni, jonka loppuratkaisu ei ensikertaa lukiessa varmastikaan olisi kovinkaan selkeä.


Itselläni muuten mielessäkin seikkailevat vahvasti elokuvissa kirjan henkilöitä esittäneet ihmiset ja esim. Hercule Poirot on aina näyttäytynyt minulle David Suchetin hahmon näköisenä vaikkei aivan jokaikinen yksityiskohta kirjoihin nähden paikkaansa pidäkään.


Oletko sinä katsonut Agatha Christien kirjoista tehtyjä elokuvia?

7 kommenttia:

 1. Tykkään itsekin lukea paljon kirjoja ja tästä postauksesta sain jälleen uuden inspiraation lukemiseen. :)

  VastaaPoista
 2. Hercule Poirot-sarja on äitini ja mun heikkous, jota nuoresta saakka on hänen kanssaan tullut katsottua. :)

  VastaaPoista
 3. Olen itsekin lukenut moneen kertaan Christien kirjoja. Ne ovat vaan niin loistavasta kirjoitettu!

  VastaaPoista
 4. Siitä on kauan, kun olen Poirot'ia katsonut! En muista kuin viikset.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat