lauantai 16. marraskuuta 2019

Salomonin tuomio

Tällä kertaa Agatha Christien kirjassa seikkailee pariskunta!


Salomonin tuomio (N or M?) on julkaistu vuonna 1941 ja sijoittuu toiseen maailmansotaan. Päähenkilöinä kirjassa ovat Tommy ja Tuppence, jotka ovat myöskin esiintyneet tv:n puolella. Tämän kyseisen kirjan sanotaan olevan paras Tommy&Tuppence -kirja..

Takakansi:
"Salomonin tuomiota pidetään parhaana Agatha Christien Tommy ja Tuppence -kirjoista. Se on kirjoitettu Lontoossa sodan aikana, jolloin Christiellä oli vahva luomiskausi. Hilpeä vakoilutarina sai hyvän vastaanoton: arvostelu kiitti sen kiinnostavia henkilöitä, nokkelaa sanailua, ympäristönkuvausta ja jännittäviä käänteitä.

Tommy ja Tuppence Beresford ovat pariskunta, joka on selvittänyt rikoksia ja jäljittänyt monta salaista agenttia tiedustelupalvelun laskuun. Tällä kertaa Tommy saa tehtäväkseen lähteä pienen kylpyläkaupungin rantahotelliin, jossa ilmeisesti toimii vakoojaryhmä. Eräs agentti on murhattu, ja hänen viimeiset sanansa viittaavat paikkaan.
"


Itse pidän historiasta ja näiden Christien kirjojen tunnelma on jotenkin todella miellyttävän lämpöinen vaikka kyseessä onkin dekkarit. Itse en osaa asettaa Tommy&Tuppence -kirjoja parhausjärjestykseen, en toki ole näitä lukenut ihan äskettäin, mutta muistelisin aiemmin aikalailla yhtälailla pitäneeni näistä jokaisesta.


Oma kirjani on entinen kirjastonkirja ja erittäin huonokuntoinen, ehdottomasti jos jossain tulee vastaan paremmassa kunnossa oleva kappale niin nappaan sen itselleni. Valitettavasti myöskään tästä ei itselläni ole uusintapainoksia tullut vastaan, joten kirpparilaareja penkomaan!


Onko sinulla lempiajanjaksoa, josta tykkäät lukea tai johon jopa itse haluaisit palata mikäli se olisi mahdollista?

7 kommenttia:

 1. Mielestäni olen lukenut tuon kirjan joskus teininä. En ole varma. Monta Christien kirjaa tuli luettua :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään yleensäkin lukea jännäreitä ja ajanjaksolla ei niin väliä. Christian kirjat ja niistä tehdyt tv sarjat on kyllä ihania😃

  VastaaPoista
 3. Sukutarinat, joiden tapahtumat sijoittuvat eri vuosikymmenille kiinnostavat. Nämä sinun Christie-arvostelut saavat harkitsemaan jonkun Agatha Christien kirjan lukemista. :D

  VastaaPoista
 4. Nuorena tyttönä ahmin jännäreitä ja Agatha Christie kuului suosikkeihini. Enpä uskalla varmaksi sanoa, olenko tämän kirjan lukenut. Mielenkiintoiselta kuulostaa. Kiitos kirjaesittelystä.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat