lauantai 2. marraskuuta 2019

Synnintekijä

Olin riemuissani kun huomasin, että vihdoinkin kyseessä on Tess Gerritsenin kirjoista se ensimmäinen Rizzoli&Isles!


Synnintekijä (The Sinner) on ilmestynyt vuonna 2004 ja kuten mainittu, niin tässä kirjassa seikkailevat ensimmäisen kerran tv-sarjastakin tutut etsivä Jane Rizzoli ja kuolinsyyntutkija Maura Isles.

Takakannen teksti:
"Bostonilaisen Neitsyt Marian Taivaallisen Valon luostarin kirkossa tehdään joulunalusaikaan kauhea löytö. Kappelin kivilattialla makaa verilätäköiden keskellä kaksi luostarin sisarta. Toinen on kuollut ja toinenkin henkihieverissä. Millainen mielipuoli on syyllistynyt näin silmittömään rikokseen? Teko tuntuu olevan täysin vailla motiivia, kunnes kuolinsyyntutkija Maura Isles tekee hämmentävän huomion: kuollut nuori nunna on vastikään synnyttänyt lapsen. Juttu mutkistuu entisestään, kun hylätystä vanhasta ravintolasta löytyy uusi uhri. Yhdessä etsivä Jane Rizzolin kanssa Isles saattaa päivänvaloon vanhan hirmutyön, joka yhdistää murhat toisiinsa. Jäljet johtavat lähemmäs kuin Isles osasi kuvitellakaan."


Itseasiassa minä muistelisin tämän jakson aikanaan katsoneeni tv:stäkin. Yksi asia mikä kirjojen ja sarjan välillä eroaa toisistaan on se, että kirjassa Maura Isles kuvataan mustahiuksisena kun taas sarjassa hän on punapää. (Lisäksi jää hieman epäselväksi onko Rizzoli myös kirjailijan mielessä jollain tapaa ruma kuten kirjassa muutamassa sivulauseessa hieman mainitaan - tätä ko.henkilön näyttelijä ei nimittäin mielestäni missään nimessä ole.)


Loistava teos ja innolla jo odotan onko seuraava Gerritsenin kirja jatkoa tälle..


Kirjoista tehdyt leffat/tv-sarjat; mikä on sinun mielestäsi kaikista onnistunein?

10 kommenttia:

 1. Useimmat ovat toisin päin, kirjat ovat parempia kuin sarjat/leffat. Naisten etsivätoimiston "kuvittamisesta" elokuvaksi ja televisiosarjaksi kyllä pidin!

  VastaaPoista
 2. Tämä on minulle uusi tuttavuus. en ole tainnut edes katsoa tätä sarjaa telkusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt muista onko aivan viime vuosina Suomen tv:ssä pyörinytkään..

   Poista
 3. Vaikea kysymys, sillä mikään kirja ei oikein tahdo toimia leffana. Mutta ehkä lähelle oikeaa pääsee Schindlerin lista sekä Polttouhrit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polttouhrit ei olekaan itselleni ainakaan äkkiseltään tuttu..

   Poista
 4. Jälleen täysin vieras kirja minulle ja kuvauksen perusteella vaikuttaisi vähän liian "synkältä" mun makuuni :D.

  VastaaPoista
 5. Tess Gerritsen on yks ihan mun lemppareita, yhdessä vaiheessa oli hyllyssä kaikki suomennetut kirjat. Luovuin niistä, mutta toivon silti aina joululahjaksi Gerritsenin uusinta kirjaa. :)

  Bones eli Kathy Reichsin kirjoihin perustuva juttu on siitä outo, että rakastan niitä kirjoja, mutta televisiosarjalla ei ole mitään yhteistä kirjojen kanssa paitsi päähenkilön nimi, silti tykkään molemmista ja Bones on ehkä paras koskaan tehty tv-sarja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin joskus lukaista nuo Bones-kirjat, sarja on ehdottomasti yksi mun lemppareista <3

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat