lauantai 26. lokakuuta 2019

Herra Quin esittäytyy

Jostain kumman syystä tulin napanneeksi myös kolmanneksi Agatha Christien kirjaksi lukuun kokoelman :D


Herra Quin esittäytyy (The Mysterious Mr. Quin) on julkaistu alunperin vuonna 1930. 

Takakannen teksti:
"Kaksitoista kovakuorista rikospähkinää Agatha Christien parhaalta luomiskaudelta. Sankareina salaperäinen herra Quin, jonka miltei yliluonnollisen terävät aivot ovat apuna mysteereitä selvitettäessä, sekä herra Satterthwaite, joka liikkuu sulavasti hienoissa seurapiireissä.

Herra Satterthwaite on sivistynyt poikamies ja suosittu kutsuvieras. Useimmiten juuri isäntiensä kodeissa hän törmääkin kiperiin ongelmiin – murhia, varkauksia, rakkausdraamoja joissa on kysymys elämästä ja kuolemasta… Vaikka hän taitavasti kerää tosiasiat ja johtolangat, lopullinen ratkaisu karttelee häntä, kunnes paikalle – aina yhtä yllättäen – ilmestyy herra Quin.

Herra Quin -jutut olivat Agatha Christien omia suosikkeja hänen yli sadan lyhyen rikostarinansa joukossa."


Jokainen tarinoista tempaisi mukanaan enkä tämän kirjan osalta muistanut kovinkaan monen tarinan loppua - ainakaan selkeästi.


Tämäkin taitaa valitettavasti kuulua Christien kirjojen joukkoon, jota ei aivan viime aikoina ole uudelleen julkaistu eli tämänkin osalta kannattaa kurkistella antikvaaristen kirjakauppojen ja kirppareiden puoleen. On nimittäin ehdottomasti kirja joka kannattaa lukea - vaikkei suosikkihahmoni tässä mukana olekaan :D


Onko sinulla kokemuksia yliluonnolliseksi kuvattavista asioista tai uskotko ylipäätään sellaisiin - vai onko kaikki järjellä selitettävissä?

3 kommenttia:

  1. Suosin nykyisin ekirjoja, mutta näitä vanhempia ei taida löytyä sellaisinakaan, joten antikvariaatit - tai ehkä kirjastot - lienevät ainoita paikkoja löytää niitä.

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Pitäisi kyllä itsekin tarttua kirjaan pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Paganini ja paholainen

*)mainoslinkki Tämän päiväinen Lars Keplerin kirja on julkaistu vuonna 2010 ja se on toinen Joonas Linna -teos. Paganini ja paholainen alka...

Luetuimmat