lauantai 5. lokakuuta 2019

Painoton tila

Tänään aiheena olevaa kirjaa itse kutsuisin melkein scifi-puolen kirjaksi..


Tess Gerritsen Painoton tila (Gravity) on ilmestynyt vuonna 1999 ja kuten nimestäkin voi jo ehkä päätellä niin se sijoittuu avaruuteen.

Takakannen teksti:
"Ensimmäiseksi outoon tautiin sairastuvat aluksen hiiret, sitten yksi astronauteista saa tartunnan.
Laboratoriokokeiden hämmentävät tulokset saavat kansainvälisen avaruusaseman lääkärin Emma Watsonin miettimään jo hätäevakuointia. Se merkitsisi kuitenkin satojen biologisten ja lääketieteellisten kokeiden keskeyttämistä ja luultavasti hänen uransa loppua NASA:ssa.
Vasta kun sairaus tappaa astronautin yksi toisensa jälkeen, NASA:n ja puolustusministeriön hälytyskellot alkavat soida. Valkoinen talo määrää avaruusaseman evakuointikieltoon – epidemia saattaisi maahan levitessään tuhota koko ihmiskunnan.
Viimeisenä asemalla on elossa Emma. Tappava loisaine tekee tuhojaan jo hänessäkin, ja ainoastaan aviomies jaksaa enää uskoa vaimonsa pelastumiseen. Mutta miksi armeija jarruttaa tutkimuksia ja pimittää tietoja NASA:lta?"


Täytyy sanoa, että alkuun pohdin jopa sitä, että jaksanko kirjaa edes lukea, mutta onneksi jatkoin! Tässä oli ehkä hieman jotain samaa kuin viimeksi lukemassani "Henkeen ja vereen" -kirjassa, mutta toisaalta tämä meni tuosta vielä askelta pidemmälle. Loppuvaiheessa mielessäni kävi ajatus, että onkohan tästä kenties jopa tehty elokuva..?


Todella mielenkiintoinen lukuelämys. Jos vihaat jännitystä ja scifiä niin et todennäköisesti tälle lämpene, mutta jos ne yhtään mieltäsi kutkuttaa niin suosittelen lämpimästi! Myöskään tätä et tosin luultavasti uutena kirjakaupasta tule saamaan käsiisi, mutta onneksi on olemassa antikvaariset kirjakaupat ja kirpparit - äitini on itseasiassa monet kirjoistaan tainnut Huuto.netin puolelta itselleen kalastella vuosien varrella. 

Pohdin tässä, että pitäisikö vaihtelun vuoksi seuraavaksi tarttua Agatha Christien kirjaan.. Itselläni niitä on vinopino, mutta suurin osa taitaa olla pikkuveljeni luona - yksi laatikolleni pitäisi olla kaapissa.. Pitää mennä varmaan kaivelemaan :D


Tykkäätkö sinä scifistä?

4 kommenttia:

  1. Luettu on ja hih tietty tykkäsin. <3

    Kivaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
  2. En lue tämän tyyppisiä kirjoja ollenkaan. En oikein koskaan pääse näiden sisälle. Agatha Christien kirjoja suosittelen kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agatha Christie on ehdottomasti mun lempparini, hänen kirjoihinsa jaksaa palata yhä uudestaan ja uudestaan :)

      Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat