lauantai 19. lokakuuta 2019

Listerdalen arvoitus

Toisena nappasin Agatha Christien teoksista lukuun kirjan, jonka nimi ei herättynyt itselläni muistikkuvia vaikka tämänkin olen varmasti vähintään kertaalleen lukenut:


Edellisen tavoin myös Listerdalen arvoitus (The Listerdale mystery) on 12 novellin kokoelma.

Takakannen teksti:
"Agatha harmittomalla tuulella juttujen kokoelmassa joka julkaistiin alun perin vuonna 1934. Dekkarien kuningatar punoo niissä jännittävää juonta vaikkapa niinkin yksinkertaisen vihanneksen kuin kurkun ympärille, kertoo veljenpojasta jolle tapahtuu merkillisiä asioita heti saatuaan potkut rikkaan enonsa firmasta, sensaatiomaisesta ryöstöstä lordi Edwrad Campionin kartanossa tai kuuluisasta oopperalaulajattaresta jolla oli lapsen nauru ja paholaisen luonteenlaatu…
Kokoelma sisältää kaksitoista hurmaavaa juttua joissa jännityksen lisäksi kukkii myös huumori."


Tämän kirjan kohdalla en lukiessakaan aivan niin selkeästi muistanut kertomuksia. Mutta edelleenkin tämä on sitä taattua Christie-laatua. On muuten käsittämätöntä kuinka hyvin nämä tarinat kestävät aikaa!


Jos mielit tämän luettavaksi niin joudut vilkuilemaan varmaankin antikvaarioiden ja kirppareiden puoleen (tai miksei toki myös kirjastojen, itse joskus aika ahkeraankin Christien teoksia sieltä lainailin ennenkuin mielin saada nämä omaksi :D).


Kuka on sinun lempikirjailijasi?

8 kommenttia:

 1. En osaa vastata siihen, kuka on lempikirjailijani. Viimeksi luetuista kirjoista vaikutuin erityisesti Inka Nousiaisen Mustarastaasta. Suosittelen lukemaan!
  Agtha Christietä en ole lukenut kymmeniin vuosiin. En lue dekkareita tai mitään liian jännittävää. Ehkäpitäisi kokeilla joku Christie lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä googletella minkälainen kirja tuo Mustarastas on :)

   Poista
 2. Kirjat kiinnostaa aina. Tykkään itsekin tästä paljon. Lempikirjailijoita on monia :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään dekkareista ja luen kun ehdin niin ruotsalaisia.

  VastaaPoista
 4. Kirjoja pitäisi muistaa lukea enemmän! Mun yksi lempikirja on Luova tauko :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

B, C, E

*)mainoslinkki Tänään esittelyyn perushyvä päivävoide, jota ei ole hinnallakaan pilattu: * The Inkey List Vitamin B, C and E Moi...

Luetuimmat