lauantai 10. marraskuuta 2018

8kk

En voi kuin taas ihmetellä mihin tämä aika häviää; vasta kirjoittelin teille 7kk-kuulumisia ja nyt olisi jo 8kk kuulumisten aika - ja se niin pelottava töihinpaluu lähestyy uhkaavasti (pelottavinta tässä tokikin se kuinka itse pystyy olemaan työpäivän ajan erossa pienokaisesta..)


Ruokailun suhteen ei oikeastaan kummempia muutoksia ole tapahtunut; puuroa ja soseita menee päivän aikana suositustenkin mukaisesti viisi kertaa ja yleensä ottaen ne maistuvat tytölle hyvin - toki välillä on ruokailuja kun syö vähän vähemmän, mutta yleensä sitten seuraavassa ruokailussa tätä kompensoi. Sormiruokailussa olen kyllä kieltämättä ollut tämän kuukauden aikana turhan laiska ja tässä pitää tsempata jo ihan senkin takia, että saisi siinä tyttönen ehkä sitä pinsettiotettakin treenailtua.


Liikkumisen suhteen vauhti on kiihtynyt kuukauden aikana siihen malliin ettei tyttöä enää tosiaan kovinkaan kauaksi aikaa voi silmistään heittää. Konttausasentoa kovasti haetaan (kuten "karhunkäyntiä"), mutta siinä ei vielä olla edetty vaan läsähdetty takaisin mahalleen ja edetty ryömien eteenpäin. Istumaan ei myöskään olla vielä itse noustu vaikka sitäkin asentoa jo kovasti treenaillaan, itse istuma-asento on kyllä jo todella napakka. Liikkumisen myötä vaihdettiin muuten tässä myös housuvaippoihin, jotka varmasti ovatkin liikkuessa mukavemman tuntuiset.


Ääntelyä myös on kokoajan enemmän ja enemmän, selkeästi haetaan myös jo sanoja, mutta ei niitä vielä ihan ymmärretä. Korkeita ääniä on myös kiva testailla - varsinkin isin vielä nukkuessa :D


Kuukauden aikana tehtiin myös vihdoinkin se hieman pidempi reissu; käytiin tyttöjen (siskoni + hänen tyttäriensä) kanssa shoppailemassa Kuopion Matkuksessa. Reissussa oltiin varmaankin automatkoineen n. 10h ja oikeastaan ainoastaan ne automatkat tuntuivat hieman tytöstä tylsiltä - onneksi kummitäti oli takapenkillä vieressä viihdyttämässä :D Itse kauppakeskuksessa neiti oli jälleen oma itsensä eli täyttä hymyä, pienet unetkin malttoi vaunuissa ottaa. Ja reissustahan kotiuduttiin mm. Ikean apinan (vai onko tuo oranki..?) kera :D


Sairauksilta ollaan edelleenkin vältytty ja toivottavasti näin myös jatkossakin. Hampaiden tuleminen pienet harmitukset kuitenkin aika ajoin pintaan nostaa..


Seuraavakin kuukausi hurahtaa varmasti vähintäänkin yhtä nopeasti, toivottavasti myös taitoja karttuu matkaan entisestään :)

7 kommenttia:

 1. Aika menee siivillä kun lapsi syntyy...Itse myös ihmettelin juuri, mihin aika on mennyt kun kakkonen täytti 18v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sitä sanotaan lapsen synnyttyä, että kohta sitä jo kouluun toista saatellaan :D

   Poista
 2. Tykkään näistä kuulumispostauksista tosi paljon :) lisää vaan!

  VastaaPoista
 3. Voi, muistan jotenkuten tuon ajan vielä...nyt meillä neiti jo pian 11-v. Tsemppiä teille syksyyn ja koulunaloitukseen/tarhanaloitukseen, yms!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat