lauantai 7. heinäkuuta 2018

Näin valehtelen netissä ja somessa -blogihaaste

Kahvimukin takaa -blogissa sattui vastaan haaste, joka vaikutti mielenkiintoiselta, joten olkaatten hyvät.

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa. 
Aika harvakseltaan tulee missään noissa käytyä eikä kyllä kieltämättä valintakriteerinä toimi kuvattavuus vaan jotkut ihan muut asiat :D

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia. 
Otan harvemmin yllä kuvatuista asioista kuvia, mutta toki jos otan niin pyrkimyksenä on, että kuvat olisivat mukavaa katseltavaa. (Taitaa mennä ehkä ennemmin niinpäin, että jos joku asia sattuu olemaan sattumalta kuvauksellinen niin nappaan siitä kuvan :D)


En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.
Väärin. Videoitahan en harrasta, mutta Instasta löytyy useampikin kasvonaamiokuva, joissa olen ilman meikkiä - kasvonaamio kyllä toki kasvoilla :D

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni. 
En jotenkaan ajattele blogiani brändiksi vaikka kyllähän se toki tietyssä mielessä on. Toisaalta minä itse olen se brändi niin onko mikään tekemiseni sitten sellaista mikä ei brändiä tukisi..?

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.
Itse käsittelen kuvia lähinnä vain rajaamalla ja kokoa pienentämällä, joten pitääkö tähän sitten vastata ettei väite pidä paikkaansa? :D


Silottelen elämääni somessa. 
Kaipa jokainen ihminen tekee somessa sitä ettei ihan niistä kaikista matala lennoista siellä kerro ja miksi pitäisikään?

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.
Pyrin harkitsemaan kaikki yhteistyöni tarkoin enkä näin ollen ole tehnyt blogiyhteistyötä, jota jälkikäteen katuisin.


Bloggaajien elämä on glamourista.
Hahah. Ehkä joidenkin, mutta oma elämäni taitaa olla aika kaukana glamourista :D

Ajattelen hetket Instagram-kuvina. 
Olen jo varmaan ennen Instagramia ajatellut, että kunpa jotkut kauniit hetket saisi ikuistettua kuviksi eli ehkä?


Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin. 
Mikä on Jodel? Pitää varmaan googlettaa :D Ja ei, en googlata nimeäni (tai blogiani) säännöllisesti, mutta toki joskus tullut katsottua mitä sieltä löytyy..

Bloggaajista puhuminen ja juorujen keksiminen netissä on ihan sallittua, koska itsehän ovat vapaaehtoisesti esillä.
Itse olen sitä mieltä, että kiusaaminen (jota yllä kuvattu on) EI OLE KOSKAAN SALLITTUA.


Bloggaaminen on helppoa kuin heinänteko ja lisäksi bloggaajat saavat hirveät määrät tavaraa (ellei peräti rahaakin) tästä turhakkeesta.
Sanoisin, että kokeileppa hetki bloggaamista niin huomaat kuinka paljon aikaa ja vaivaa se vaatii. Ja toisekseen se, että saat "ilmaista tavaraa" (=pr-lähetyksiä) tai peräti rahaa vaivannäöstäsi ei ole mikään itsestäänselvyys ja vaatii juurikin noita edellä mainittuja asioita. Pr-lähetysten tarkoituksenahan ei ole antaa ilmaista tavaraa ihan huvin vuoksi vaan toki firmat kohdentavat näitä lähetyksiä niin, että hyötyisivät tästä itse. Ja toisaalta, jos pidät bloggaamista ihan turhakkeena niin minkä takia seuraat blogeja? ;)

Haaste:
× Kerro, keneltä sait haasteen.
× Vastaa väittämiin.
× Lisää listaan yksi bloggaamista koskeva väittämä lisää (ehkä sellainen, jonka olet joskus kuullut) ja vastaa myös siihen itse.

Haastan mukaan Tainan, Jonnan, Marian ja Marin.  <3

/Kuvat Instagramista napattuja./

18 kommenttia:

 1. Hahhh.. itse menen niin pitkälle, että teen ne vaatteet itse joista saa hyviä kuvia. Muista nyt en niin tiedä, onneksi sitä tehdään sisältöä ihan omaan elämään.

  VastaaPoista
 2. Monet sun vastauksista olisi voineet olla mun vastauksia, meinasin, että julkaisisin huomenna yhden toisen haasteen, mutta tää kyllä taitaa viedä voiton, on mielestäni kiinnostavampi. :D Ihanaa lauantaita!

  VastaaPoista
 3. Näitä on tosi hauska lukea ja olenkin miettinyt, että tekisin itse tämän saman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sitten viimeistään nappaat tämän itsellesi vastailtavaksi ;)

   Poista
 4. Joo siis ne pr-lähetykset ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys :D Varsinkin, kun blogeja on nykyään niin hurjan paljon, että maahantuojilla ym. on sitä valinnanvaraa bloggaajien suhteen ihan törkeästi. Kyllä siinä jotain on pitänyt tehdä oman bloginsa kanssa oikein, että firma päättää lähettää pr-tuotteita juuri sulle :) Ei ne tavarat sun muut siis mitenkään ilmaiseksi tule! Kyllä sitä työtä joutuu varmasti jokainen bloggaaja tekemään niiden eteen, toiset enemmän ja toiset vähemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sanoisin tosiaan, että blogin pitämisen motivaattorina pitää olla vähän muutakin kuin kaikki tuo "ilmainen tavara", koska jokainen joka hommaan ryhtyy huomaa varmasti aika nopeasti kuinka paljon aikaa ja vaivaa tämä vaatii :) (Ja sitä paitsi itse ainakin olen tuhlannut blogin takia melkoisen summan rahaa, koska useimmat hankinnat olisivat jääneet ilman blogia tekemättä - aika pahasti miinuksella siis mennään xD)

   Poista
 5. Hahaa ihan pihalla täälläkin Jodelista ja ei jaksa seurata kaikkea maailmassa. :) Mutta joo, kyllä välillä kun kuvissa on aaivan hirveä kaksari tai muuta, niin kiva on vähän filtterillä pehmentää ja tätä ei onneksi nuorten tarvitsekaan tehdä. Ei ole muuten tullut mieleenkään mennä upeisiin paikkoihin, jotta saan kivoja kuvia, siihen olen liian laiska.

  Ihanaa viikonloppua Mira <3

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa kun heitit haasteella, pitää ehdottomasti toteuttaa <3

  VastaaPoista
 7. Jodel?? Liittyykö se mihin ja miten?
  Hauska postaus, en edes ajatellut, miten paljon ennakkoluuloja blogeihin ja bloggaamiseen liittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään havaintoa, en sitten lopulta jaksanut googlettaa :D
   Nappaa vain itsellesikin vastattavaksi, mielenkiintoista olisi sun vastauksia lueskella :)

   Poista
 8. Hauska postaus! Mun on myös pitänyt tämä toteuttaa!

  VastaaPoista
 9. Tää oli ihan kuin mun kynästä, mutta Jodelin tiedän - mutta en sitä itselleni hankkisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti jonkinlainen keskustelualusta, jossa toisille ventovieraat voivat keskustella. Esim. kaupungeilla/kaupunginosilla voi olla omia keskusteluryhmiä :) Jos oikein olen ymmärtänyt, keskustelu tapahtuu anonyymisti :D Ja nyt, kun kävin tsekkaamassa Wikipediasta kuvauksen, niin tuossa appissa keskustelu tapahtuu anonyymisti ja se näkyy 10 km sisällä oleville henkilöille, joilla on tuo appi. Eli tuo on ikäänkuin modernia jodlausta :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Jeju tangerine

*)mainoslinkki Tänään iholle ihanaa mandariinin tuoksua: * Esfolio Jeju Tangerine Body Lotion (ovh 9,90€/500ml) on ihoa kosteut...

Luetuimmat