tiistai 9. helmikuuta 2021

Veitsi

*)mainoslinkki

Tällä kertaa tartuin aika erilaiseen teokseen kirjailijalta, jonka teoksia en ole aikaisemmin lukenut:


Jo Nesbø Veitsi kertoo tarinaa norjalaisesta alkoholisoituneesta, rikostutkijasta Harry Holesta, joka on oman yksityiselämän suuren kriisin keskellä. Koska kyse on rikoskirjallisuudesta niin mukana kirjassa on totta kai murha ja muita rikoksia. 

Nesbøn kerrotaan olevan yksi tämän hetken suosituimmista rikoskirjailijoista enkä lainkaan tämän teoksen luettuani ihmettele miksi. Kirjassa päähenkilönä olevan Harry Hole taitaa myös olla yksi vakiohahmoista, mutta kyseessä ei ole mikään kuoripoika ja aika rosoinen henkilöhahmo. Rosoisuus tekeekin hänet varmaan niin mielenkiintoiseksi.

Kirjan alkumetreillä pohdin, että onpa tylsää kun rikollinen on selkeästi tiedossa jo alkumetreiltä asti, mutta kuinka väärässä olinkaan. Kirjassa seurataan useampaakin johtolankaa, jotka vääjäämättä osoittautuivat virheellisiksi. Loppuratkaisu on todella yllättävä ja itselleni yksi tärkeistä seikoista toteutuu kirjassa myös eli paha saa palkkansa.

Itse luin kirjan e-kirjana * BookBeatin kautta, mutta mikäli haluat fyysisen kirjan käteesi niin voit tämän kirjan löytää itsellesi esim. * Adlibriksen valikoimista.

Mitä kirjaa ja/tai kirjailijaa sinä suosittelisit minulle? Olen viime aikoina rikoskirjojen lisäksi lukenut myös paljon self-help -teoksia uupumukseen liittyen, mutta muunkinlaisia kirjoja voi vinkkailla. Jos vaikka innostuisin ;)

8 kommenttia:

 1. Mä voisin vaikka ehdottaa Kaasukammion varjossa: Suomalaiskohtaloita Stutthofin kuolemanleirillä, Oskar Reponen
  https://www.adlibris.com/fi/e-kirja/kaasukammion-varjossa-suomalaiskohtaloita-stutthofin-kuolemanleirilla-9788726562422

  Kirja, jonka itse luin 12 vuotiaana salaa äidiltäni. Kirja oli sen ikäiselle nuorelle järisyttävä kokemus, varsinkin kun oma identiteetti oli aika ristiriitaisessa vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Laitoin tuon samantien lukulistalle, koska löytyy myös Storytelin valikoimasta, joka itselläni tällä hetkellä käytössä :D

   Poista
 2. Mun täytyisi kyllä kans kokeilla noita äänikirja palveluita, kun olen niin huono lukemaan :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, voisin lukea itsekin. Ihanaa viikkoa sinulle. <3

  VastaaPoista
 4. Sulta tulee niin paljon mielenkiintoisia kirjavinkkejä täältä, että enhän mä edes kerkeä lukea kaikkia :D

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat