tiistai 2. helmikuuta 2021

Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan

*)mainoslinkki

Vuosi 2021 on alkanut hyvinkin kirjojen täyteisesti, kiitos ajan jota minulla nyt poikkeuksellisesti on sekä kokonaisuudessaan keskittymiskykyä kirjojen lukemiseen. Lisäksi olen tosiaan päässyt ääni- ja e-kirjojen makuun, minkä kautta on tullut tutustuttua hyvinkin erilaisiin kirjoihin. Tästä kaikesta johtuen päätin myös, että kirjapostauksia saattaa tulla lauantain lisäksi myös toisenakin päivänä samalla viikolla. Toivottavasti nämä ovat teille mieluisia ja ehkäpä jopa saatte hyviä kirjavinkkejä itsellänne tai vaikkapa ystäville jaettavaksi!

Tänään vuorossa jotain, jota voisin suositella kaikille vanhemmille sekä sellaista pohtiville:


Philippa Perry Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan (ja lapsesi kiittävät, että sinät luit) on nimeltäänkin jo paljon puhuva. En nyt lainkaan muista kuinka tulin kirjan napanneeksi omalle lukulistalleni, ehkä yksinkertaisesti voin bongasin tämän * BookBeatin suosittujen kirjojen joukosta. Kirjan tarkoituksena on tosiaan saada vanhemmat ymmärtämään lastensa käytöstä ja samalla myös omaakin käytöstä. Tämä kirja sai itseni pohtimaan paljon asioita ja vaikka tässä oli paljon tuttuja juttuja niin asioita tuli ehkä myös hieman eri kantilta pohdittua, nimenomaan sen oman lapsuutensa kautta. Itselläni oli onnellinen lapsuus, mutta kuten kirjassakin se mainitaan, niin kukaan vanhempihan ei ole täydellinen. Ja toisaalta täydellisyyteen on mielestäni elämässäni aivan turha pyrkiäkään. Kyseessä ei tosiaankaan ole opus, josta löydät niksejä lapsiarkeen vaan kirjan tarkoituksena on saada sinut ymmärtämään oman ja lapsesi käytöksen taustalla olevat asiat. 

Itse tosiaan luin/kuuntelin kirjan BookBeatin kautta osittain e-kirjana ja osittain äänikirjana. Kirja oli mielestäni hyvin jouhevasti kirjoitettu ja helposti ymmärrettävissä. Kirja soveltuu yhtälailla vanhemmuudesta haaveilevalle kuin vaikkapa vanhemmalle, jolla on jo aikuiset lapset. Toisaalta voisin kuvitella kirjasta olevan hyötyä myös lasten kanssa muuten paljon töiden tai vaikkapa sukulaisuuden kautta oleville. Mikäli haluat kirjasta perinteisen version niin sellainen löytyy myös esim. * Adlibriksen valikoimista. 

Oletko sinä lukenut vanhemmuuteen liittyvää kirjallisuutta ja onko mielessäsi kenties jokin kirja, jota suosittelisit myös muille luettavaksi?

8 kommenttia:

 1. Heh, enpä todellakaan usko, että vanhempani olisivat lukeneet kovin montaa kirjaa kun joskus aika monta vuosikymmentä sitten olin lapsi - mutta tietysti ajat ovat monella muullakin tapaa muuttuneet siitä!

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan, kukaan ei ole täydellinen. Mutta vanhempien pitää yrittää parhaansa. Vanhemmuus on luottamustehtävä.

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan lukenut vanhemmuuteen liittyviä kirjoja. Vain takakansia ja ne vaikuttavat aina jotenkin teennäisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en muista tämän lisäksi vanhemmuuteen liittyviä kirjoja lukeneeni juurikaan :D

   Poista
 4. Mie olen lukenut yhden vanhemmuuteen liittyvän kirjan. Äänikirjoja kokeilin joskus kuunnella mutta en ole vielä innostunut 🙈

  www.sangynalla.fi

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat