tiistai 23. helmikuuta 2021

Nukkumatti

*)mainoslinkki

Innostuin nyt tutustumaan paljon kehuttuihin pohjoismaisiin kirjailijoihin ja tänään vuorossa kirjailija, jonka taustalla on itseasiassa ruotsalainen pariskunta. Lars Kepler on siis heidän luomansa nimi.


Nukkumatti on äärettömän jännittävä kirja, jonka päähahmona on suomalaistaustainen rikoskomisario Joona Linna. Kirja alkaa siitä kun 13 vuotta sitten kadonnut ja jo kuolleeksi julistettu poika (tai jo nyt nuorimies) kävelee lumituiskussa junaradalla. Joona Linna on ollut vangitsemassa sarjamurhaaja Jurek Walterin, jonka uhriksi tämänkin pojan arveltiin siskonsa kanssa aikanaan joutuneen. Kirja on neljäs itsenäinen Joona Linna -sarjan teos. 

Käsittämättömän taitavasti kirjoitettu kirja pitää ainakin itseni tiukasti otteessaan aivan kirjan loppuun saakka ja olen varma ettei tämä jää ainokaiseksi kirjailija(pariskunnan) teokseksi, jonka itse luen. Käsittämätöntä kuinka kaksi ihmistä saa näin hyvin eteenpäin soljuvan teoksen aikaan. Mielestäni joskus radiossa kuulin, että he kirjoittavat kirjan lukuja erikseen ja sitten yhdistelevät ne yhdessä - jos nyt oikein tuosta kuulemastani muistan. Kirjan itse luin e-kirjana * BookBeat-palvelun kautta, mutta tätä löytyy myös nidottuna teoksena esim. * Adlibriksen valikoimista.

Oletko sinä lukenut Lars Keplerin teoksia?

8 kommenttia:

 1. eipä tule juuri luettua, leffat/sarjat on enemmän mun juttu :)

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Mielestäni olen lukenut jonkun Keplerin kirjan, en kyllä muista, että minkä. Luen niin vähän tämän kaltaisia kirjoja, mutta välillä on tullut tullut luettua...

  VastaaPoista
 3. Oon kans lukenut tän ja yhdyn kyllä siihen että kyllä piti tiukasti otteessaan, tuli sellainen "luen vielä yhden sivun ja sitten nukkumaan"

  VastaaPoista
 4. Olen tosi huono lukemaan, mutta kiitos vinkistä 🙈

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat