lauantai 31. lokakuuta 2020

Agatha Christien salaiset muistikirjat

Tänään esittelyssä kirja on hieman erilainen enkä oikein tiedä millä nimellä tätä pystyisi edes kutsumaan. Tavallaan kyseessä on elämänkertaa liittyen kirjailijan teoksiin ja sivuten samalla muuta elämää.


Koko ikänsä Agatha Christien fanina ollut John Curran pääsi tutustumaan ensimmäisten joukossa Agathan muistikirjoihin. Nämä paljastuivat Agathan tyttären kuoltua vuonna 2004. Muistikirjojen läpi käymisen haastavuus oli se, että osassa käsiala oli todella vaikea selkoista minkä lisäksi kirjoitukset eivät ole minkäänlaisessa kronologisessa järjestyksessä. Tämän lisäksi paljon muistikirjoja on varmasti aikojen saatossa kadonnut, koska monista kirjoista ei löytynyt muistiinpanoja ollenkaan ja osasta muistiinpanot olivat lähes identtiset lopulta julkaistun kirjan kanssa.

Tämän kirjan olen itselleni saanut muistaakseni julkaisuvuonna (2010) syntymäpäivä- tai joululahjaksi exältäni. Saatoin ehkä aika selkeän vinkkauksen tehdä, että tämä kirja olisi hyvä saada. Olen siis kirjan ainakin kertaalleen lukenut läpi ennen tätä lukuhetkeä. Tällä hetkellä kirjaa taitaisi löytyä ainakin Bookylta 31,60€ hintaan.


Tämä kirja on todellinen aarreaitta Christie-fanille, löytyyhän kirjasta myös kaksi ennen julkaisematonta Hercule Poirot -kertomusta. Jos et ole Christien kirjoja lukenut niin voi olla ettet jaksa kirjaa kokonaan lukea, onhan sivumäärä melko hurja lähes 500! Kannattaa kirjaa lukiessaan huomioida myös se, että väkisinkin teosten loppuratkaisut ovat ainakin osittain julkaistuna tässä kirjassa. Nyt tätä postausta kirjoittaessani tuli mieleeni, että olisikin hyvä ollut lukea tämä kirja vanavedessä teosten kanssa. Olisi lukenut kussakin kappaleessa käsitellyn kirjan ensin ja sitten vasta palannut tähän opukseen. Ajoittain nimittäin itselläkin oli haastetta miettiä kenestä henkilöistä on kysymys ja millainen loppuratkaisu kirjassa oli.


Tunnustaudutko sinä jonkun kirjailijan faniksi?

8 kommenttia:

 1. Olisipa hienoa nähdä nuo ennen tuntemattomat Hercules Poirot -tarinat elokuvana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tosiaan on novelleja, joten elokuvamuotoon niitä pitäisi hieman muokata ei toki mahdoton asia olisi :)

   Poista
 2. Kiitos kun vinkkasit tästä! Ehdottomasti menee myös minun lukulistalle kun olen suuri Agatha Christie -fani. Muistan lukeneeni tästä jopa vuosia sitten arvostelun mutta jostain syystä en ole ehtinyt/muistanut lukea. Toinen suuri fani olen Georges Simenonin Maigret -kirjoille. Dekkareita myös ja kirjoissa myös syödään aina hyvin sekä kuvaillaan rouva Maigretin miehelleen laittamia herkkuja. Suosittelen tutustumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että tuo Georges Simenonin Maigret olisi omaankin makuuni. Pitääkin äidille vinkata jos hän innostuisi ko.kirjoja hankkimaan :D

   Poista
 3. Nuorempana minulla oli kirjailijoita, joita fanitin suuresti. Nykyään en osaisi nimetä vain muutamaa lempikirjailijaa.

  VastaaPoista
 4. Lorna Byrnen kirjat ovat ainoita, joita olen ikinä lukenut. Tykkään <3

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat