maanantai 20. heinäkuuta 2020

The Pumppu

Jos seuraatte tarkkaavaisesti minua somessa niin huomasitte ehkä, että hankin meille ilmalämpöpumpun. Asia on ollut mielessä jo siitä lähtien kun asunnon ostin, mutta vielä viime kesäksi sitä en tähän saanut aikaiseksi hankittua. Viime kesähän ei ole mikään kovin kuuma, mutta kohtuullisen lämmin täällä sisätiloissa silti oli. Tänä kesänäkään ei taida niitä kovia helteitä enää olla luvassa, joten se puoli pumpussa jää vähän vähemmälle testailulle..


Ilmalämpöpumpusta tulee varmaan ensimmäisenä mieleen juurikin sen viilennysominaisuus, mutta sitä melkein tärkeämpänä tulee talviaikaan sähkönkulutuksessa säästö kun kyseessä on sähkölämmitteinen asunto. Itselleni tokikin nämä molemmat olivat tärkeitä puolia, mutta varsinkin pumppua valitessa painotin enemmän sinne talviajan puoleen. Näin ummikkona vertailu on todella hankalaa, koska valikoimaa on järjettömän paljon. Kaikista järkevin lähtisi hyvissä ajoin suunnittelemaan ja vertailemaan, itselläni homma jäi hieman viime tippaan..

Pyysin tarjoukset kahdesta firmasta, joihin päädyin kun satuin Facebookin paikallisryhmästä bongaamaan keskustelun, jossa pyydettiin aiheeseen liittyen kokemuksia ja suosituksia. Toinen firma oli pieni paikallinen yritys ja toinen suurempi käsittääkseni koko Suomen alueella toimiva. Näistä jälkimmäisestä loppujen lopuksi en edes tarjousta saanut, koska olivat kertaalleen yrittäneet soittaa kun en ollut pystynyt vastaamaan. Heidän sivuiltaan kuitenkin löytyi jonkin verran myös hintatietoja. Tästä voittekin siis päätellä, että päädyin tähän pieneen paikalliseen yritykseen.

Yrittäjästä jäi esittelykerrasta todella positiivinen kuva ja hän osasi kyllä hyvin minulle myydä ehkä sieltä kalleimmasta hintaluokasta tuon ilmalämpöpumpun :D Käynnin jälkeen tein kyllä vertailua netissä muihin pumppuihin nähden ja satuin bongaamaan erään blogitekstinkin, jossa kyseistä mallia kovasti kehuttiin. Ajatuksenani oli kyllä muutenkin alunperin se etten sitä halvinta mahdollista ota, koska en yksinkertaisesti luota niiden toimintavarmuuteen. Mieluummin satsaan hieman enemmän ja hankin kerralla kunnollisen.


Malli, joka minulle tuli on siis Toshiba Premium, joka näin lyhyen käytön jälkeen vaikuttaa oikein loistavalta kapistukselta. Pientä hurinaa pitää muttei lainkaan häiritsevässä määrin. Melko nopeasti sisäilma alkoi tuntua raikkaammalta vaikkei se ennenkään mitenkään huono ollut. Katsotaan saanko tänä kesänä paremmin testailtua tuota viilennystä, talven jälkeen pystyn sitten siitä säästöpuolesta sanoa. Haluaisitteko kuulla ensi keväänä minkälaiset fiilikset ovat ja olenko edelleenkin tyytyväinen hankintaani? Ehkä jopa kuulla jos pystyisin kertomaan minkälaista säästöä tällä talvikautena olen saanut aikaan?

14 kommenttia:

 1. Jos joskus tulee tuota viilentävää ominaisuutta käytettyä ja on herkkä vilustumaan, niin kannattaa olla varovainen :D Itse olen vilustunut kahdesti ilmalämpöpumpun ollessa viileällä.

  Olen myös vilustunut matkailuautossa ilmastoinnin vuoksi, sekä bussissa :'D Matkailuautossa en ollut edes apukuskin puolella, vaan istuin siellä asunto-osassa, jonne ei kunnolla edes ilmastointi tule (paitsi jos istuu reunapaikalla, johon pieni puhuri käy).

  VastaaPoista
 2. Itse en ole tutustunut näihiin laitteisiin, vielä ei ole ollut ajakohtaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tulee ajankohtaiseksi niin kannattaa hyvissä ajoin selvittää mikä voisi vastata tarpeitanne ja kilpailuttaa yrityksiä :)

   Poista
 3. Meillä on ilmalämpöpumppu. Itse en ole ollenkaan perehtynyt sen käyttöön. Meillä mies hoitaa sen puolen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olisi varmaan itselläkin jos mies taloudesta löytyisi :D

   Poista
 4. Hyvä hankinta! Ehdottomasti tee kaikki hyötypostaukset tästä irti, niitä ei koskaan ole liikaa!

  VastaaPoista
 5. Meillä on kanssa ollut jo vuosia ilmalämpöpumppu ja ilman sitä ei kesistä tulisi mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaanpa, että meilläkin hyöty tullaan kesäisinkin vielä paremmin huomaamaan :)

   Poista
 6. Meilläkin on ollut hieman vertailussa nuo ilmalämpöpumput. Meidän koti täällä Konnevedellä on kesäisin niin kuuma, että jonkunlainen viilennys tulisi tarpeeseen. Kiva kuulla muiden kokemuksia kyseisestä laitteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin googlettelin kokemuksia ja silloin en kovinkaan montaa löytänyt, mutta täytyy sanoa etten tätä hankintaa ole hetkeäkään katunut :)

   Poista
 7. Kiva jos ollut hyvät kokemukset tähän saakka. Meillä on ilmalämpöpumppu ollut jo pidemmän aikaa, ja pian pitäisi huolto suorittaa. Tyytyväisä mekin olemme olleet! Ja on niin helppokäyttöinen, että tämmöinen maallikkokin osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle asentaja sanoi et jos itse huolehtii pumpusta säännöllisesti (esim suodattimien puhdistus) niin ammattilaisen huolto on tarpeen vain mikäli pumpussa jotain ongelmaa ilmenee. 👌

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Jeju tangerine

*)mainoslinkki Tänään iholle ihanaa mandariinin tuoksua: * Esfolio Jeju Tangerine Body Lotion (ovh 9,90€/500ml) on ihoa kosteut...

Luetuimmat