tiistai 21. heinäkuuta 2020

Mitä äiti tekee lapsivapaalla?

Itsellänihän on se tilanne, että lapsivapaata ei ole käytännössä muulloin kun siitä erikseen sovin. Toki neiti hyväunisena syö usein iltoihin sen muutaman tunnin hengähdyshetken, mutta tätä en ehkä lapsivapaaksi kokisi, koska en tokikaan mihinkään voi lähteä ja kokoajan olen "toimintavalmiudessa" jos neiti vaikka sattuukin heräämään. Minulla on erittäin hyvä tukiverkosto, mutta olen liiankin huonosti tätä näiden lapsivapaiden suhteen hyödyntänyt. Toisaalta, koronakin hieman laittoi kapuloita rattaisiin koska ennen koronaa nämä vierailut lähtivät jo hyvinkin käyntiin.


Niin rakas kuin se pieni tyttönen itselleni on niin äiti tarvitsee myös välillä omaa aikaa. (Ja vaikka se neidin poissaolo aiheuttaakin tipan linssiin..) Tänä kesänä neiti on kahteen otteeseen ollut yöhoidossa minun vanhempieni luona. Sinne hän jää riemulla eikä juurikaan äitiä edes muista, koska mummo&ukki sekä Miki-koira ovat hänen mielestään niin ihania ja rakkaita. (Normaaliaikana tosiaan nähdään vähintään kerran viikossa minun vanhempiani, jonka lisäksi soitellaan lähes päivittäin videopuheluita.) Ensimmäinen "hoitojakso" oli juhannusviikolla, jolloin neiti oli niinkin kauan hoidossa kui sunnuntaista keskiviikkoon! Vein siis hänet sunnuntaina ja hain keskiviikkona. Itse olen maanantain ja tiistain tuolloin töissä ja ajatuksenani hoidolle oli lähinnä se, että hän saisi pienen loman hoidosta jo alkukesään, koska varsinainen kesälomalle on vasta elokuussa.


Toinen "hoitojakso" oli nyt heinäkuussa, jolloin vanhempani ottivat neidin lauantaina mukaansa kaupungissa käydessään (asensimme heidän autoonsa istuimen, joten nyt liikkuminen onnistuu helpommin) ja hain hänet itse takaisin sunnuntaina. Tällä kertaa syynä oli illanistujaiset lukioaikaisen kaveriporukkani kanssa. Tosin kotiuduin jo klo19 ja vietin lopun illan kiltisti kotona :D Naureskelinkin tällöin ystävälleni, että paras mahdollinen äidin vapaa on se kun saa olla yksin kotona. Ajatus esim. baariin lähdöstä ei voisi olla kauempana omista ajatuksistani. (Toki sielläkin joskus voi käydä..)

Yksi ajatus näissä kesähoidoissa on ollut myös se ettei tiedä mikä koronatilanne on syksyllä ja joudummeko taas eristyksiin vanhemmistani. Toisaalta itselleni on myös tärkeää, että neidillä on läheiset välit isovanhempiinsa. Itselleni isovanhemmat oli todella läheiset ja tärkeät <3 Ajatuksena toki myös yrittää neidin isän puolen sukuun saada vierailuja pyöräytettyä uudelleen käyntiin, sieltä tätinsä luona neiti muutaman kerran ennen koronaa ehti käydä serkkunsa kanssa leikkimässä, mutta sitten siihen taas tuli taukoa niin pitää pienissä erissä aloitella uudelleen. Vaikkakaan en usko, että vierastaisi juurikaan vaikka hänet nyt sinne muutamaksi tunniksi hoitoon veisi.


Kuinka usein sinun lapsesi ovat hoidossa ja kuinka sinä hyödynnät vapaa-aikasi? 

8 kommenttia:

 1. Ihanaa kun on lapselle mieluinen ja turvallinen tukiverkko lähellä! Ja hienoa, ettei korona sotkenut arkeanne enempää👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se keväällä melkoisesti sotki, mutta onneksi tilanne lähti toukokuulla rauhoittumaan ja ollaan nyt sen suhteen aikalailla normaaliin päästy palaamaan. Yritetty nyt ehkä ottaakin kaikki ilo irti mikäli syksyllä taas sama tilanne kuin keväällä.

   Poista
 2. Itsellä on jo niin isot tenavat, että lapsivapaata tulee ja paljon. Yleensä lähdetään seikkailemaan tai sitten ompelen kotosalla.

  VastaaPoista
 3. Iso ja turvallinen tukiverkko on hieno asia. Ja kun lapsi vielä viihtyy hyvin, niin mikäs sen mukavampaa. Korona varmasti sekoitti monella tukiverkkotoiminnan (onpa virallinen termi), mutta hienoa, että teillä se on jatkunut melkeinpä entisellään.
  Ihania kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin paljon ollaan minun vanhempien ja sisarusten kanssa tekemisissä, että ei tosiaan mitään ongelmaa ole ollut hoitoon jäämisessä. Tosi monta kertaa kyseleekin koska mennään mummolaan tai tädin luokse :D

   Poista
 4. Minä olen ollut aina vähän huono viemään lapsia hoitoon. Nyt lapset alkavat olla jo isompia jajärjestävät itsekin itselleen menoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on melkein näin yksinhuoltajana pakkokin hyödyntää tukiverkostoa, koska esim. ruohonleikkuu ei neidin kanssa oikein onnistuisi. Onneksi on tukiverkosto :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat