lauantai 4. heinäkuuta 2020

Salametsästäjä

*)mainoslinkki

Tämän kirjan kansitekstiä lukiessani pohdin kuinka Rizzoli&Isles -kirja voi sijoittua Afrikkaan.. mutta lukiessa sekin selvisi.


Salametsästäjä (Die Again) (* 4,50€/e-kirja) kuuluu Gerritsen uudempaan tuotantoon ja kuuluu tosiaan Rizzoli&Isles -kirjoihin (jotka taas ovat ehdottomasti Gerritsenin kirjoista omia lemppareitani - nämä eivät koskaan petä!)


"Seitsemän turistia on matkustanut Botswanaan kokeakseen todellisen safariseikkailun. Loma muuttuu pian epätoivoiseksi kuolemanleiriksi. Joka ilta auringonlaskun jälkeen yksi heistä katoaa; jäljelle jää vain luunsiruja ja vaatteenriekaleita. Hyökkääkö pimeydestä jokin vaarallinen villieläin, vai vaaniiko peto heidän keskuudessaan?"


Jo ihan ensimmäiset Gerritsenin kirjat ovat hyvin kirjoitettuja ja loppuratkaisu tulee käytännössä aina tavalla tai toisella yllätyksenä eli juoni on todella hyvin punottu. Vanhempien ja uudempien kirjojen välillä olen kuitenkin itse havaitsevinani selkeän eron siihen kuinka hyvin viimeisimmissä kirjoissa Gerritsen saa juonen monitahoisemmaksi ja monimutkaisemmaksi, pitäen kuitenkin koko homman kasassa ja helposti seurattavana. Melkeinpä voisin verrata Gerritseniä itse dekkarikuningattareen (ja ehdottomaan suosikkiini kirjailijoista) eli Agatha Christieen. Jos et siis dekkareista ja jännityksestä välitä niin Gerritsenin kirjat eivät ole sinua varten, mutta mikäli olet Christien teoksista pitänyt niin voi olla, että Gerritsenin kirjat olisivat myös sinun makuusi - tokikin nämä ovat nykypäivään sijoittuvia..


Voisitko sinä kuvitella lähteväsi joskus safarille mukaan?

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa jännittävältä! Mä oon nykyään aika toivoton lukemaan kirjoja, mutta voisin kuvitella joku kerta lukaisevani tän 😊

  VastaaPoista
 2. Safarille lähtisin, mutta dekkareita en uskalla lukea.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä juonelta. Olen tosi huono lukemaan kirjoja, mutta elokuvana voisin tämän katsoa jos tehtäisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tästä on todennäköisesti Rizzoli&Isles tv-sarjaan tehty jakso :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

B, C, E

*)mainoslinkki Tänään esittelyyn perushyvä päivävoide, jota ei ole hinnallakaan pilattu: * The Inkey List Vitamin B, C and E Moi...

Luetuimmat