lauantai 30. toukokuuta 2020

Rajan takaa

*)mainoslinkki

Tämän päiväinen kirja oli pitkästä aikaa sellainen, jonka lukemisen meinasin jopa lopettaa kesken..


Tess Gerritsen Rajan Takaa (Never Say Die) (ovh 9,90€/e-kirja) on julkaistu Harlequin-kirjana eli on aivan alkutuotantoa. Sinällään juoni ei ole huono ja kirja on erinomaisesti kirjoitettu, aihealue ei vaan minun mielestäni ole ehkä sitä Gerritsenille tyypillisintä, vaikka mysteeriä tässäkin selvitellään.."Kehen oikeastaan voimme luottaa?

Vietnamin sodan aikainen kuljetuslento, jonka on määrä laskeutua Nam Thahan, ei saavu koskaan perille. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Willy Jane Maitland saapuu Kaakkois-Aasiaan selvittämään lentäjä-isänsä viimeisiä vaiheita ja etsimään vastauksia. Totuudella tuntuu kuitenkin olevan monet kasvot.

Willy törmää sattumalta entiseen sotilaaseen Guy Barnardiin, joka tarjoutuu auttamaan häntä. Willy ei luota miehen motiiveihin, mutta joutuu olosuhteiden pakosta lyöttäytymään yhteen tämän kanssa. Yhdessä he yrittävät selvittää vuosien takaisia tapahtumia, jotka tuntuvat yhä edelleen herättävän pelkoa ihmisissä – ja uusia kysymyksiä. Vasta rajan takana Laosissa vyyhti alkaa selvitä."Vietnamin sota on itselleni aika vieras eikä sotahistoria muutoinkaan ole lähellä sydäntäni, vaikka historiaa muutoin rakastankin, tämän vuoksi en oikein meinannut päästä kirjaan sisälle. Loppuun asti sen kuitenkin luin ja tokihan se loppuratkaisu oli yllättävä :D


Mitä sinä osaisit kertoa Vietnamin sodasta googlettamatta?

10 kommenttia:

 1. Mulla taitaa olla yksi Tess Gerritsenin kirja, mutta jostain syystä kirjailijan tuotanto ei ole oikein mua hirveästi kiinnostanut. Ja historiasta olen kyllä tykännyt, mutta Vietnamin sota - älä kysy mitään :D

  VastaaPoista
 2. En kyllä osaa Vietnamin sodasta kertoa muuta, kuin että se käytiin ilmeisestikin Vietnamissa. Historia ei ole koskaan ollut mun juttu :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään historiasta, mutta en niinkään sotahistoriasta..

   Poista
 3. Tess Gerritsen uppoaa kyllä. Ehkä voisinkin lukea Vietnamin sodastakin voisin lukea koska en siitä niin kovin paljoa tiedä. Historia itsessään kiinnostaa joten hyvinkin voisin tarttu tähän kirjaan :)

  VastaaPoista
 4. Minulta olisi kyllä tämä kirja jäänyt heti ensimmäisille sivuille. En ole sotakirjojen ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein jäi itseltäkin ja vaikka loppuun pääsin niin en tosiaan toiste itse tätä lähtisi lukemaan..

   Poista
 5. En oo tästä kirjailijasta ennen kuullutkaan, toisaalta luen nykyään niin vähän että jopa hiukan hävettää. Pitääkin katsoa uppoaisiko tämä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ajoittain ollut vuosikausia etten ole lukenut ainokaistakaan kirjaa o.O

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat