lauantai 18. tammikuuta 2020

Kohtalokas viikonloppu

Tänään esittelyssä kirja, jonka tällä kertaa lukaisin melkeinpä selaamalla lävitse. Miksi selviää kun luet hieman pidemmälle.


Agatha Christien Kohtalokas viikonloppu (The Hollow) on julkaistu alunperin vuonna 1947. Kirja kertoo viikonloppuvierailulla tapahtuneesta murhenäytelmästä, jota ratkomaan pääsee harmaista aivosoluistaan tuttu Hercule Poirot.


"Lavastettu murhenäytelmä muuttuu totiseksi todeksi
Kuka tahansa olisi voinut olla murhaaja siitä seurueesta, joka oli tullut viettämään viikonloppua Hollowiin, Lucy ja Henry Angkatellin kartanoon. Mutta kenellä olisi ollut syytä vihata tohtori John Christowia? Hänen vaimonsa palvoi miestään, Henrietta, tunnettu kuvanveistäjä, rakasti häntä, sukulaiset pitivät hänestä. Silti tohtori Christow murhataan ja Hercule Poirotin suunnittelema leppoisa viikonloppu maaseudulla osoittautuukin yllättäen yhdeksi hänen mielenkiintoisimmaksi tapauksekseen."Syy miksi luin tämän selaamalla lävitse ei missään nimessä ole se, että tämä olisi milläänlailla huono tai tylsä kirja - kaikkea muuta. Juoni on todella mukaansa tempaava enkä ainakaan itse ensimmäisillä lukukerroilla olisi tullut kuvitelleeksi mikä lopputulos voisi olla. Olin tämän aivan vastoittain katsonut tv-elokuvana eli muistin hyvin kuinka tarina etenee ja varsinkin sen kuka murhaajaksi lopulta paljastuu. Kirjoissa on kuitenkin aina niin paljon extraa ettei näitä kannata jättää lukematta vaikka leffaversion olisikin juuri nähnyt.


Kuten olen maininnutkin niin Hercule Poirot on ehdottomasti oma lempparini Christien päähenkilöistä - ja elokuvissa ainoa oikea näyttelijä tähän rooliin on David Suchet!


Tarttuisinko seuraavaksi Agatha Christien vai Tess Gerritsenin kirjaan? Molempia on edelleen isot pinot luettavana :D

8 kommenttia:

 1. Luin joskus nuorempana Agatha Christien kirjoja, mutta nykyään luen enemmän elämänkertoja. Tuo toinen kirjailija onkin tuntematon mulle.

  VastaaPoista
 2. Näitä sun kirja arvosteluita on kiva lukea, kun luet niiin eri tyylisiä kirjoja mitä minä! saa aina hyviä ideoita lukemiseen :-)

  VastaaPoista
 3. A.C kuuluu kyllä niihin kirjoihin, joita tulee luettua. Normaalisti kun luen historiaan liittyviä mutta vanha kunnon dekkari kyllä on oiva valinta myös.

  VastaaPoista
 4. A.C:n kirjoja on tullut luettua paljonkin joskus aikanaan, mutta tätä en muista. Enkä muista tätä edes telkkarista katsoneeni. Pitääpä katsoa jos kirjastossa olisi tämä.

  Lukeminen on jäänyt muiden kiireiden jalkoihin, mutta tänä vuonna olen päättänyt ryhdistäytyä. Enemmän kirjoja, vähemmän Netflixiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin ajoittain hieman lipsahtaa tv:n suoratoistopalvelujen puoleen :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat