lauantai 11. tammikuuta 2020

Kirurgi

Tämän kirjan takakansi teksti johti ehkä itseäni jopa hieman harhaan..


Tess Gerritsen Kirurgi (The Surgeon) on julkaistu vuonna 2002 ja vaikkei takakannessa nimeä mainitakaan, niin tässä seikkailee myöhemmistä teoksista varsin tutuksi tuleva henkilö:"Vaikka rikosetsivä Thomas Moore oli valmistautunut näkyyn, se järkytti häntä. Punaiset viillot kurkussa ja vatsassa nostivat mieleen häiritsevän kuvan toisesta nuoresta naisesta. Diana Sterlingin selvittämätön murha vuoden takaa oli Mooren muistissa liiankin tuoreena. Myöskään Pilgrimin sairaalan lääkäri Catherine Cordell ei olisi enää koskaan halunnut palata kahden vuoden takaiseen painajaiseensa. Hän oli viime hetkellä pelastunut Dianan ja Elenan kohtalolta ampumalla lääkärikollegansa Andrew Capran. Kammottavinta on, että lehdistön Kirurgiksi ristimä sarjamurhaaja toimii kaikissa yksityiskohdissa kuten Capra – ja tuntee myös Pilgrimin sairaalan kuin omat taskunsa. Turvassa eivät ole sen paremmin Catherine kuin hänen potilaansakaan."


Kirjassa tosiaan on mukana ehkä Gerritsenin kirjojen yksi lempipäähahmoistani eli Jane Rizzoli. Kirja oli todella hyvä ja mukaansa tempaava, mutta ehkä tästä kuitenkin jotain pientä jäi puuttumaan?


Löytyykö sinulta kirjoista lempihenkilöitä, joiden tarinaa mielellään seuraat?

8 kommenttia:

 1. Olen todella huono lukemaan kirjoja. En jotenkin pysty keskittymään niihin tarpeeksi. :D Vai olenkohan yrittänyt ehkä lukea huonoja kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla ettei ole sitä omaa tyylilajia tai kirjailijaa löytänyt. Jos dekkarit yhtään kiehtoo niin suosittelen lämpimästi näitä tai Agatha Christien teoksia :)

   Poista
 2. Olen siirtynyt kuuntelukirjoihin, kun aika ei enää riitä kirjoille. Ompelen samalla kun kuuntelen :)

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna lukemistani 86:sta kirjasta taisi vain kahdessa olla samoja henkilöitä. Nämä kirjat olivat Hannele Pokan Marja ja Niila sekä itsenäinen jatko-osa Piritta. Eli vastaus kysymykseesi on ei. Dekkareita en ole lukenut ollenkaan, mutta loppu vuodesta kiinnostuin yllätyksekseni oikeista rikoksista eli true crime kirjallisuudesta. Viimeisimmäksi kuuntelin Kultaisen vasikan, joka kertoi järjestäytyneestä rikollisuudesta Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. True crime on dokkareista tv:n puolelta tuttua, mutta kirjojen kautta ei ole tullutkaan tutustuttua - ainakaan vielä :)

   Poista
 4. Tykkään lukea kirjoja, joissa samat henkilöt esiintyvät ja kehittyvät 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpompi ehkä myös lähteä liikkeelle kun "tuntee" kenestä lukee :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat