lauantai 21. joulukuuta 2019

Totuus Hallavan hevosen majatalosta

*)mainoslinkki

Pitkästä aikaa kirja, joka löytyy sentään ainakin e-kirjana mikäli joku innostuu - eikä jaksa kirjaston tai antikvaarion hyllyjä käydä kurkkimassa.


* Agatha Christie Totuus Hallavan hevosen majatalosta (ovh 8,20€) on julkaistu vuonna 1962 eikä kirjan päähenkilönä olekaan tällä kertaa kukaan entuudestaan tuttu. Kuten kuvastakin näkyy niin nappasin tämän taasen sokkona lukuun, jonkinlainen mielikuva minulla tarinasta oli, mutta vasta loppukohti loppuratkaisu alkoi muistua mieleeni.

Takakansi:
"Pidetty katolinen pappi, isä Gorman, murhataan raa’asti hänen palatessaan eräänä sumuisena iltana kuolevan naisen luota. Ryöstö se ei ole – mutta onko murhaaja yrittänyt saada käsiinsä nimilistan, jonka poliisi löytää isä Gormanin kengästä? Ja mitä nimet oikein tarkoittavat? Yhteistä luettelossa mainituille ihmisille näyttää olevan vain se, että kaikki ovat kuolleet.
Juttua tukittaessa siihen niveltyy yhä enemmän omituisia ja salaperäisiä asioita, ja jossakin tulee esille nimi Hallava hevonen. Se on myös nimi, joka herättää kirjailija Mark Easterbrookin kiinnostuksen. Mikä Hallava hevonen itse asiassa on? Onko samannimisen majatalon kolmella asukkaalla todella hallussaan yliluonnollisia voimia? Onko todella mahdollista päästä eroon hankalista ihmisistä tai jouduttaa rikkaitten sukulaisten kuolemaa perinnön toivossa – vain lyömällä vetoa Hallavassa hevosessa? Varmaa on ainoastaan, että pahan voimat ovat valloillaan ja menetelmä toimii sataprosenttisen varmasti. Mark tuntee velvollisuudekseen ryhtyä tutkimaan asiaa. Avukseen hän saa punatukkaisen Gingerin, jonka reipas olemus tarjoaa tervetullutta vaihtelua ”virallisen” tyttöystävän Hermian moitteettomuuteen. Mark ja Ginger päättävät antautua vaaraan ilmoittautumalla Hallavan hevosen asiakkaiksi. Ja siitä kehkeytyykin leikki josta on leikki kaukana."


Mielenkiintoinen kirja, jossa on mukana hieman mystiikkaakin. Loppuratkaisu ei ole taasenkaan ilmeinen eli kirja pitää otteessaan loppuun saakka - tätäkään ei kovin hevin olisi halunnut käsistään päästää ennen viimeiselle sivulle siirtymistä :DOvatko e-kirjat sinulle tuttuja?

8 kommenttia:

 1. E kirjat ovat kyllä käteviä, etenkin reissulukemisena. Tämäkin teos vaikuttaa lukemisen arvoiselta
  Mukavaa Joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
 2. Agathan kirjat ovat aina olleet kiehtovia ja täytyy myöntää, etten ole vieläkän tutustunut e-kirjoihin, kun tykkään iha oikeasta kirjasta, mutta toisaaltaa olisi varmasti jo antaa mahdollisuus e-kirjoille.

  VastaaPoista
 3. Agatha Christie on minun suosikkini. Ja tuo Hallaan hevosen majatalo on huippu jännä. Olen niin dino, että haluan pitää kirjaa kädessäni ja mutustella sanoja samalla kun luen sitä. En ole kokeillut e-kirjaa vielä. En tiedä tulenko edes kokeilemaan koska koen, että e-kirja on kuin "kuunnelma". Mitä jos en pidä lukijan äänestä? Tai hänen lausumisessaan on joku pikku juttu, joka alkaa häiritä "lukunautintoa". E-kirjat ovat hyviä mutta luulen, että itse pitäydyn paperiversiossa.

  Hyvää joulunodotusta Mira <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla joskus aikoinaan tyssäsi kuunneltavat kirjat juurikin tuohon :D

   Poista
 4. Agathan maailma on tosi kiehtova ja varmasti tämäkin tempaa mukaansa :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat