maanantai 16. joulukuuta 2019

Friends

Innostuin Netflixin kautta aloittamaan alusta Frendien katsomista ja täytyy sanoa, että vaikka sarjaa onkin tehty 90-luvulla niin erittäin hyvin vitsit osuvat ja uppoavat ainakin itseeni :D (Toki huomaa, että esim. jotkin henkilövitsit eivät niin hyvin toimi kuin tuolloin, koska kaikki mainitut henkilöt eivät välttämättä itsellekään tuttuja ole :D) Tästä innostumisestani johtuen ajattelin teille koota muutamia tärppejä sarjaan liittyen.

Kuva NBC:ltä.

Frendejä on tosiaan alettu esittää vuonna 1994 ja viimeinen jakso (joka oli kaksiosainen päätösjakso) esitettiin vuonna 2004. Tuotantokausia kertyi siis 10 ja jaksoja peräti 236. Sarjassa seurataan kuuden päähenkilön elämää; Monica Geller (Courtney Cox), Rachel Green (Jennifer Aniston), Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), Joey Tribbiani (Matt LeBlanc), Chandler Bing (Matthew Perry) sekä Ross Geller (David Schwimmer).

Monica Geller oli ryhmän äitihahmo ja kokki, joka oli tunnettu myös pakko-oireistaan sekä kilpailevasta luonteestaan. Monica oli lapsena/nuorena erittäin ylipainoinen.

Rachel Green oli nuorena Monican paras ystävä ja päätyi jengiin mukaan karattuaan omista häistään. Rachel ja Monica olivat pitkään kämppäkavereita, Rachelilla on myös hyvin monitahoinen suhde Monican veljen, Rossin, kanssa.

Phoebe Buffay on hieroja sekä itseoppinut musiikko. Hän on asunut lapsuutensa orpona kaduilla äitinsä itsemurhan jälkeen ja hänellä on paha kaksoissisko Ursula.

Kuva: ALL OVER PRESS
Joey Tribbiani oli pitkään Chandlerin kämppäkaverina ja sitä myötä tutustuin muihin sarjan päähenkilöihin. Hän on näyttelijä sekä kova naistenmies.

Chandler Bing on Rossin koulukaveri ja asuu sarjan alkuvaiheessa vastapäätä Monicaa. Hänellä ei ole oikein tuuria naissuhteissa, kunnes lopulta löytää sen oikean lähempää kuin olisi arvannutkaan.

Ross Geller on myös kovaonninen naisten kanssa; ensimmäinen vaimo (jonka kanssa hänellä on lapsi) paljastuu lesboksi, toinen avioliitto kaatuu väärän nimen myötä ja kolmas on känninen päähänpisto Las Vegasissa.

Sarjassa esiintyneistä näyttelijöistä sanoisin Jennifer Anistonin menestyneen kaikista parhaiten, hänet varmasti aikalailla jokainen osaisi kuvasta nimetä. Jostain kumman syystä nimeäisin itse hänet myös omaksi suosikkinäyttelijäkseni (ainakin tästä sarjasta ellen jopa muutoinkin) ja käynkin juuri pohdiskelua astelisinko kampaajan penkkiin ja esittäisin toivomuksen, joka ainakin aikoinaan oli kampaajille hyvin tuttu; saisinko samanlaisen kampauksen kuin Jennifer Anistonilla :D


Oletko sinä seurannut Frendejä nyt tai joskus aikaisemmin? Onko jokin muu sarja, jonka sanoisit kestävän hyvin aikaa ja jota jaksat katsoa vielä vuosien jälkeenkin uudelleen?

8 kommenttia:

 1. En ole koskaan seurannut. Monesti käynyt mielessä, mutta pidän itse enemmän kotimaisista sarjoista :)

  VastaaPoista
 2. Enpä ole koskaan seurannut tätä. Gilmore Girls tuli sen sijaan katsottua alusta loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gilmoren tyttöjä tuli jossain vaiheessa itsekin tiiviisti seurattua :)

   Poista
 3. Sarjasta olen kyllä kuullut, mutta en ole koskaan katsonut. Tuossa Pirkko mainitsi Gilmore Girls -sarjan, sitäkään en ole katsonut, mutta mieleen on tullut katsoa se Netflixistä. Saapi nähdä, katsonko. Liian paljon sarjoja ja mielenkiintoisia televisio-ohjelmia, siksi niitä jää katsomatta.

  VastaaPoista
 4. Tätä sarjaa en ole koskaan katsonut vaikka sitä on hehkutettu todella paljon!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat