sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Jouluinen haaste

Ajattelin tulossa olevan joulun kunniaksi ilahduttaa teitä jouluisen haasteen merkeissä eli vastaillaan tällä kertaa jouluisiin kysymyksiin. Katsotaan tuleeko jotain uusia ja ihmeellisiä paljastuksia minusta ;)


1. Lempijouluherkku?
Suklaa on ehkä siitä tylsä vastaus, että sillä tulee herkuteltua ympäri vuoden :D Itse jouluaatossa odotan kuitenkin sitä kokonaisuutta eli enemmänkin juuri jouluruokaa; kinkkua, laatikoita (vaikka niitä vähemmän tuleekaan otettua), rosollia, karjalanpiirakoita, graavilohta etc :D

2. Mitä toivot itsellesi joululahjaksi?
Loppuelämän kumppanin - noin niinku vaatimattomasti :D Meillä ei tosiaan aikuisia lahjota, joten lahjatoiveitakaan ei tarvitse miettiä. Itseäni lahjoin jo etukäteen uudella aktiivisuusrannekkeella :D

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?
Joulupunkin kuumalinja on kuulunut omaan jouluuni sieltä lapsuudesta asti enkä siitä ole osannut luopua aikuisiälläkään :D Toinen tärkeä asia on toki se yhdessäolo perheen kanssa <3


4. Kenen kanssa vietät joulua?
Tähän vähän vastailinkin jo edellä eli perheeni; tyttäreni, vanhempani, siskoni perhe sekä veljeni.

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?
Sään suhteen; kuulas ja kirkas pakkaspäivä, lunta ja puut ehdottomasti saaneet myös kauniin kuurakerroksen (kuten viime vuonna taisikin olla). Hyvää ruokaa ja seuraa rauhallisessa tahdissa, ei kiire mihinkään. Säästä en tiedä, mutta muutoin uskoisin, että tänä vuonna aika unelmien lähelle päästään - ehkä siihen loppuiltaan voisi vielä sen jonkun ottaa vierelle, neiti kun simahtaa kuitenkin aikaisin..


6. Voisitko viettää joulua lämpimässä vai pitääkö jouluna olla lunta?
Aiemmin olisin vastannut, että ehdottomasti pitää olla lunta, mutta itseasiassa en ole ihan varma. Voisi olla ihan mielenkiintoista kokeilla toisenlaista joulua - tosin en osaisi kyllä ilman perhettä sitä ehkä kuitenkaan viettää eivätkä vanhempani ainakaan muualle olisi houkuteltavissa..

7. Paras joululeffa?
Kääk. Tähän en kyllä nyt osaa mennä mitään sanomaan, ei ole tämän suhteen mitään perinnettä eikä nyt tähän hätään tule mitään jouluista leffaa mieleen :D

8. Lempijoululaulu?
Joulumaa tulee ensimmäisenä mieleen, joten sanotaan vaikka se :D


9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?
Käyn edelleen tässä pohdintaa, että hankinko aidon vaiko tekokuusen - jossain vaiheessa vielä ajattelin ettei kuusta tulisi vielä tänä vuonna ollenkaan, mutta koska näyttää siltä, että vietämme joulun tässä meillä niin.. Eli tähän en nyt osaa mennä vastaamaan - vielä.

10. Jouluaskarteluvinkki?
En ole hirmuisasti viime vuosina askarrellut eli en oikein tähänkään osaa vastata - tulevaisuudessa varmasti neidin kasvaessa enemmän eli niitä teidän vinkkiänne lueskelisin mielelläni!


Haastan teistä jokaisen vastailemaan vaikka lyhyesti tähän kommenttikenttään näihin kysymyksiin, olisi todella mielenkiintoista lueskella siitä mitä teidän jouluunne kuuluu :)

8 kommenttia:

 1. Mä olen yrittänyt etsiskellä kivaa juoluhaastetta blogiini ja tämä voisi olla se, yksi toinenkin on harkinnassa. :) Mullahan on kuusi nurkassa, niin kauan kuin on tekokuusi niin yleensä itsenäisyyspäivä on se ajankohta, kun kaivan sen esiin. Tavallisen kuusen yleensä vasta pari päivää ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla jään odottamaan kumpaan haasteeseen päädyt vastailemaan :D

   Poista
 2. Herra tonttu tonttunen on todella söpö pinkeissä väreissään :) Me vietämme joulua yhdessä, tosin tyttö ei ole mukana kun on töissä. Lähdetään nauttimaan toiseen maahan lomasta :)

  VastaaPoista
 3. 1)Piparit ja tänä vuonna uutuus toffeetortut 2) vastaan että terveyttä ja painonputodusta. 3) on helppo vastata joulupukin kuumalinja,lumiukko yms katsottavat televisiosta joulusauna ja hautausmaalla käynti. 4)on tänä jouluna auki,kun ei ole vapaata kuin aattona ja ei ilmeisesti tule lähdettyä minnekään.5)Rauhallinen,rento ja tarjolla hyvää ruokaa ja seuraa.6)on taas helppo,Lunta pitää olla ja en viettäisi mistään hinnasta sitä ulkomailla vaan täällä ihanassa Suomessa. 7) Joulutarina 8) Taivas sylissäni 9)On vain itse tekemä käpykuusi,joten se on valmiiksi koristeltu. Otan sen esille yleensä 1-2viikkoa ennen joulukuuta ja 10. Viime jouluksi tein paljon kävyistä hyasinttejä,kuusen,kranssin, ja monenlaisia koristeita.Joulukortteja tulee myös tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun vastailit tähän <3 Noita toffeetorttuja pitäisi ehdottomasti muistaa testata!

   Poista
 4. Meidän joulu on rauhallinen aikuisten joulu! En ole varsinainen joulufani. Odotan enemmän talviseisauspäivään ja sitä, että matka kohti kevättä alkaa!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Kirjapalveluiden ystävät huomio!

 *)mainoslinkki Koska meillä on taloudessa kaksi kirjojen ystävää, joista toinen ei vielä osaa lukea, on kirjapalvelutkin kovassa käytössä. ...

Luetuimmat