lauantai 14. joulukuuta 2019

Neiti Marplea ei petetä

Tänään esittelyvuorossa kirja, jossa seikkailee toinen Christien päähenkilöhahmoista eli valkohapsinen neiti Marple.


Agatha Christie Neiti Marplea ei petetä (They do it with mirrors) on julkaistu vuonna 1954 ja kuten omankin kirjani kunnosta näkee niin sekään ei ole uusimpia painoksia; tämä kappale on vuodelta 1969! (Eikä tätäkään varmaan kovin tuoreena painoksena tällä hetkellä löydykään kaupoista!?)

Takakannen teksti:
"Carrie Louisella on taipumus ihastua vääriin miehiin. – Taas uusi höyrähtänyt tyyppi, sanoo hänen sisarensa kolmannesta aviomiehestä, joka on perustanut koulukodin nuorisorikollisille. Paikka vilisee pahatapaisia poikia, henkilökuntaa sekä sukulaisia, jotka mainitaan testamentissa. Sisar arvelee, että Carrie Louise on vaarassa. Ja talon ilmapiirissä on jotakin outoa.
Outoa hyvinkin, huomaa neiti Marple saapuessaan kartanoon, mutta koskeeko se hentoa, sydämellistä talon rouvaa, jota kaikki näyttävät jumaloivat? Jännitys huipentuu myrkkyyn ja laukauksiin.
Mysteerio alkaa selvitä vasta, kun neiti Marple tulee ajatelleeksi taikatemppuja, varsinkin sitä missä nainen sahataan kahtia."


Jälleen kerran aivan loistavasti punottu juoni, jonka loppuratkaisu ei ollut omassa muistissani kirkkaana - enkä sitä lukiessakaan helposti arvaillut! :D

Neiti Marple on todella herttainen, mutta jostain syystä on itselläni jäänyt kakkossijalle henkilöhahmojen kohdalla. En tiedä voisiko yksi syy olla myös elokuvien näyttelijöillä, David Suchet on kerrassaan loistava Poirot ja hänet muistan jo aivan lapsuudesta Poirotin roolissa - siis jopa ennenkuin olen itse kirjoja lukenut!


Kumpi on sinun suosikkisi; Marple vai Poirot?

8 kommenttia:

 1. Neiti Marple on aivan ihastuttava mummeli. Rakastan katsoa hänen ympärilleen tehtyjä tv-sarjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut mielessä kerätä nekin DVD:t jossain vaiheessa, Poirot-DVD:t taitavat lähes kaikki ollakin :)

   Poista
 2. Tuttu nimi, olen tainnut jotain hänen sarjaansa katsoa telkkarista :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli täysin tuntematon kirja mulle! :) Kivasti esitelty!

  VastaaPoista
 4. Mä rakastan molempia, mutta kyllä Poirot on vienyt mun sydämen!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat