perjantai 13. joulukuuta 2019

Soijavahakynttilä

Julkaistu alun perin 27.11.2018
saatu ilmaistuote


Rakastan kynttilöitä ja kynttilänvaloa, mutta pikkuisen tulon myötä tämäkin asia on alkanut pohdituttaa - kynttilää polttaessa kun ilmaan kuitenkin vapautuu myös epäpuhtauksia, tuoksullisista vielä enemmän. Mikä sitten voisi olla turvallisempi valinta? Soijavahakynttilä, joka palaa peräti 90% puhtaammin kuin parafiinikynttilä (sekä 30-40% kauemmin!).


Yksi hyvä vaihtoehto on esim. Nurmen soijavahakynttilät, joissa tuoksuna on käytetty luonnon eteerisiä öljyjä, jotka eivät vahingoita hengitysteitä. Tuoksuvaihtoehtoja on useampia, itselleni sain testiin Spicy Light -kynttilän (ovh 24,70€), jossa tuoksuu mausteneilikka sekä kaneli. Loistava valinta viileneviin ilmoihin!


Tämän kyseisen kynttilän paloaika on n. 30-40 tuntia eli tästä saa nauttia tovin jos toisenkin.


Ensimmäisellä kerralla kynttilää suositellaan poltettavan niin kauan, että kynttilä sulaa lasin reunoille saakka. Muutoin kynttilä "muistaa" ensimmäisen sulamisuransa ja palaa jatkossakin sen mukaan. Eli kannattaa ensimmäisellä kerralla varautua kynttilää polttamaan hieman pidempään.


Kynttilä tuoksui melko voimakkaasti sen saadessani ja toimi jo ilman sytyttämistä huonetta raikastavana. Paloaikana tuoksu oli huomattavasti kevyempi kuin mitä tämän perusteella kuvittelin. Jos siis säikähdät kynttilän tuoksua sitä hypistellessäsi niin ainakin tämä minun kynttiläni ei missään nimessä pienessäkään tilassa antanut liian voimakasta tuoksua huonetilaan!


Vaikka soijakynttilän hinta tuntuukin hieman kirpaisevan niin kannattaa tosiaan puhtauden lisäksi muistaa huomioida pidempi paloaika - loppujen lopuksi hintaero halvempiin ei olekaan niin suuri.

Ihanaa kun voi hyvillä mielin jatkossakin nauttia kynttilänvalosta <3


Oletko sinä tutustunut soijavahakynttilöihin?

16 kommenttia:

 1. Mä töissä kahvitunnilla lueskelin Iltalehdestä tätä artikkelia ja en tiennyt olisinko itsekenyt vai nauranut. :D https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/4bc6b831-7802-4eb9-9014-714828ad8bd8 Meinasin, että jos kynttilöiden polttoon kuolen, niin olkoon sitten niin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kynttilöistä ole valmis kokonaan luopumaan, mutta jatkossa taidan satsata kuitenkin ja hankkia mieluummin laadukkaampia kynttilöitä - jotka ovat myös tosiaan käytössä turvallisempia noiden päästöjensä osalta :)

   Poista
 2. Hei nämä olikin ihan uusi juttu mulle! Kynttilöitä tulee polteltua pimeään aikaan todella paljon :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon tekemässä joululahjaksi itse soijakynttilöitä, nähtäväksi jää, että millasia möykkyjä sieltä lopulta paljastuu :D

  VastaaPoista
 4. Mä poltan tosi vähän kynttilöitä, mutta kiinnitin myös huomiota että ne perinteiset ei ehkä oo se parhain valinta..täytyy varmaan jatkossa panostaa soijavahakynttilöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi hintaero ei edes jää kovin suureksi kun huomioi paloajan :)

   Poista
 5. Meillä ei juurikaan kynttilöitä voi polttaa kun porukka on allergisia. Mutta jos poltetaan niin ihan tavallisia vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko tavallisilla tuoksuttomia kynttilöitä? Oletteko kiinnittäneet huomiota sisältävätkö ne parafiinia? :)

   Poista
 6. Olen jo usean vuoden ajan käyttänyt Klintan vegaanisia kynttilöitä. Tämä oli minulle uusi tuttavuus!

  VastaaPoista
 7. Olen kuullut kyllä,mutta en itse ole käyttänyt vielä...

  VastaaPoista
 8. Soijavahakynttilöitä suosin mäkin! Nurmen kynttilöitä en oo vielä kokeillut, muut tuotteet kyllä tuttuja :) Tää kyllä kuulostaa aivan täydelliseltä tuoksulta jouluun, kun on mausteinen ja kanelinen <3

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat