lauantai 8. kesäkuuta 2019

Hoitosalvaa ja eteerisiä öljyjä

Sain Ruohonjuuresta Frantsilan tuotesetin, jolla hoitaa useampaakin kesävaivaa. Paketista löytyi:

/pr-näyte/


Kehäkukkavoide (ovh 18,95€/60ml)
11-yrtin hoitosalva (ovh 12,95€/19g)
Eteeriset öljyt:
Laventeli (ovh 12,99€/10ml)
Teepuu (ovh 11,95€/10ml)
Sitronella (ovh 9,99€/10ml)


Eteerisiä öljyjä olen itse viime aikoina käyttänyt paljon pyykkietikassa, mutta näillä on paljon muitakin käyttötarkoituksia.

Laventeli on tuoksuna rauhoittava, rentouttava ja tasapainottava.
Teepuuöljy on loistava desinfioimaan sekä hoitamaan infektioita.
Sitronella karkottaa niin hyönteiset kuin päänsärynkin.

Eteerisiä öljyjä voi käyttää mm.
- tuoksulyhdyssä ja ilmanraikastajassa: lisää pari tippaa eteeristä öljyä vedellä täytettyyn tuoksulyhtyyn tai vedellä täytettyyn suihkupulloon.
- suihkussa tai kylvyssä: lisää oman mieltymyksesi mukaan 5-10 tippaa eteeristä öljyä noin ruokalusikalliseen neutraalia suihkuvoidetta/-geeliä.
- vartaloöljynä: lisää oman mieltymyksesi mukaan muutama tippa eteeristä öljyä noin ruokalusikalliseen neutraalia vartaloöljyä.
- sauna: lisää pari tippaa eteeristä öljyä kauhalliseen löylyvettä.

Muistathan, että eteerisiä öljyjä ei koskaan pidä käyttää sellaisenaan suoraan iholle vaan ne tulisi aina "laimentaa" esim. öljyn avulla - tästä ainoana poikkeuksena toimii teepuuöljy.

Itse olen innostunut taas enemmälti eteerisistä öljyistä, joten katsotaan keksisinkö näistä vielä jotain erityistä teillekin jaettavaksi!


11-yrtin hoitosalva on varsinainen ihmesalva, joka toimii moneen vaivaan. Tällä monitoimivoiteella voit hoitaa mm. hyttysen pistoja, haavoja, ihottumaa, rohtumia, kovettumia - you name it!

Salva ei minun nenääni tuoksu juuri miltään ja ihan ensimmäisenä lähdin testailemaan tätä kuiviin huuliini - toimii! ..eikä muuten myöskään meinaa kulua käytössä minkäänlaiselle lovella vaikka päivittäisessä käytössä onkin ollut!


Kehäkukkavoide on uudistava ja elvyttävä kasvo- ja hoitovoide. Voiteesta saat avun niin ihottumaan, auringonpolttamaan ihoon kuin suojaamaan ja kosteuttamaan herkkää ihoa. Voidetta voi käyttää niin kasvoilla kuin koko vartalollakin.

Itse nappasin tämän ensin käyttööni kuiville käsilleni (käsiä tulee nykyisin kai niin paljon reilummin pestyä ja toisaalta taas huonommin rasvattua, että ovat melkoisessa kunnossa..) ja siitä jatkoin käyttöön päivävoiteena. Yleensä en ole ollut mikään kova fani käyttämään niin kasvoille kuin vartalollekin soveltuvaa voidetta kasvovoiteena, mutta tämän suhteen poikkeus on todettava todella toimivaksi - ehkä vastaaville tuotteille pitää jatkossakin antaa enemmän mahdollisuuksia?


Voide auttoi kuivuudesta kutiseviin käsiini, mutta toisaalta käyttäytyi moitteetta myös päivävoiteena meikin alla.


Onko Frantsilan tuotteet sinulle tuttuja?

7 kommenttia:

 1. Laventelia olen käyttänyt juurikin rauhoittumiseen. Pari tippaa paperille ja tyynyn viereen <3

  VastaaPoista
 2. 11-yrtin hoitosalva kuulostaa mielenkiintoiselta. Mulla tulee kauheat paukamat hyttysistä, ja kutina on loputon :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee myös ihan järkyttävät paukamat eikä tämä tietenkään ollut nyt viikonloppuna siskon luona matkassa mukana enkä tullut kotiinkaan tultua tätä ajatelleeksi kokeilla noihin järkyttäviin pahkuroihin - pitääkin nyt samantien testata!

   Poista
 3. Nää on mulle ihan uusia tuotteita :)

  VastaaPoista
 4. Tuo 11 yrtin hoitosalva jäi kieltämättä mietityttämään - hyvällä tavalla siis. Pitäisi varmaan kokeilla! Mies kärsii hurjasti hyttysenpistoista ja mulla taas on todella superkuiva iho, joten tämä voisi olla mielenkiintoista testata :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat