lauantai 22. kesäkuuta 2019

DIY-seerumi

Julkaistu alun perin 5.6.2018

Sain alkuvuodesta 2018 Premiumsaippua.fi-verkkokaupasta testiin C-vitamiiniseerumin DIY-aloituspakkauksen, jonka tuossa kesän kynnyksellä korkkasin käyttöön..

/pr-näyte/


Pakkaus sisältää C-vitamiinijauheen, ruskean pullon lasipullon ja suppilon sekä ohjeet kuinka seerumi valmistetaan.


Seerumin valmistus on yksinkertaista lisäät vain jauhemuotoisen C-vitamiinin joukkoon puhdasta, keitettyä vettä. Lasipullo on ruskea sen vuoksi, koska C-vitamiini hapettuu herkästi ja menettää tehonsa valon, ilman ja lämmön vaikutuksesta. Valmis seerumi kannattaakin säilyttää valolta ja lämmöltä suojassa (esim. jääkaapissa) ja valmistaa seerumia pienissä erissä. Jauhemuotoinen C-vitamiini säilyy oikein säilytettynä jopa kaksi vuotta, valmis seerumi kannattaa käyttää 2-3 viikon sisällä.


Paitsi säilytyksen niin myös käytön suhteen kannattaa huomioida auringonvalo ja käyttää seerumia iltaisin. Lisäksi koska kyseessä on happo, kannattaa käyttö aloittaa pienissä erissä esim. aluksi parina iltana viikossa. Seerumi käytetään kuivalle iholle ja sen annetaan kuivahtaa ennenkuin levitetään päälle kosteusvoide. C-vitamiini itsessäänhän on tehokas antioksidantti ja siten taistelee iholla ikääntymisen merkkejä vastaan minkä lisäksi se kirkastaa ihoa.


Itselläni kasvojen ihon kunto on mennyt parempaan suuntaan (tuossa synnytyksen aikoihinhan se selkeästi huononi johtuen huonosta hoidosta noin viikon verran sekä kaikista kehossa vallinneista hormoneista..), mutta en osaa sanoa johtuuko tämä tästä seerumista, ravintolisästä vai kesän tulosta - ehkä mahdollisesti kaikkien kombinaatiosta? Itselläni seerumi ei aiheuttanut minkäänlaista kirvelyä iholla (mikä alussa on ihan normaalia). Valmis seerumihan on itsessään varsin vesimäistä, mutta levitys onnistui tästä huolimatta ihan kohtuullisen hyvin. 


Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä tuotetta - itsetehtynä seerumi tulee ihan superedulliseksi (pakkaus maksaa vain 6,90€ ja pelkän C-vitamiinijauheen saat itsellesi 3,90€ hintaan!) eikä iholle tule levitettyä mitään muuta kuin itse tehoainetta (tässähän ei mitään säilöntäaineita tms. erikseen ole).


Oletko sinä koskaan valmistanut itse seerumia tai muuta ihonhoitotuotetta? Hyvistä ohjeista saa ehdottomasti vinkata ;)

18 kommenttia:

 1. Onpa hyvä idea! Pitää käydä testaa tarkemmin. -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
 2. Onpa jännä.Mitäköhän toi pulvereita sisältää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa yhdessä kuvassakin se on nähtävissä: puhdasta C-vitamiinijauhetta (L-askorbiinihappoa) eli kuten postauksessa mainitsinkin, ei mitään ylimääräisiä säilöntäaineita tms. :)

   Poista
 3. Ihan käsin olen onnistunut saamaan seerumin kasvoille saakka :D

  VastaaPoista
 4. Oon kans joskus kokeillut sekoittaa C-vitamiinia valmiina olleeseen seerumiin. Toimii niinkin, mutta tää on näppärän edullinen vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toisaalta pitäisi tietää sopiiko C-vitamiini yhteen seerumissa olevien ainesosien kanssa, itselläni ois tuossa inci-tietämyksessä tsemppaamista..

   Poista
 5. Jännä, en olekaan tiennyt että tämmösiä on !

  VastaaPoista
 6. Jotenkin nää diy-jutut on niin houkuttavia! ♡_♡

  VastaaPoista
 7. En ole tällaisesta kuullutkaan. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Ohhoh no nyt on edukasta seerumia, kun itse tekee! Tämähän olisi kiva lahjaideakin :)

  VastaaPoista
 9. Onpa jännää, että seerumia voi tehdä itse! Ruskeasta pullosta tulee mieleen vanhat apteekkipullot. Ne olivat myös juuri valon takia tuon värisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävänkin monia kosmetiikkatuotteita voisi itse tehdä :)

   Poista
 10. En ole koskaan itse valmistanut mitään vastaavaa 😊

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat