perjantai 26. huhtikuuta 2019

Kivunlievitystä

Julkaistu alun perin 27.4.2018

 Sain itselleni testiin Omron E3 Intense -kivunlievittäjän, jota olin jo pitkään mielenkiinnolla katsellut. Kyseessähän on kuluttajille suunnattu TENS-laite, joka siis hermostimulaation avulla helpottaa kipua. Kyseinen laite on itselleni tuttu jo aikaisemmin nimeltä ammattini puitteissa ja synnytyksen yhteydessä testasin nimenomaan synnytyskipuun tarkoitettua TENS-laitetta. Eli toisin sanoen kyseessä on ihan lääketieteellisestikin tutkittu ja hyväksytty juttu.

/pr-näyte, sis.mainoslinkkejä/


Omronin laite on käytöltään hyvin yksinkertainen; ensinnäkin liimaat lätkät (jotka olet piuhoilla yhdistänyt laitteeseen) siihen kohtaan keholla, johon kivunlievitystä kaipaat (esim. alaselkä kuten kuvassa), valitset valikosta (M) hoitoalueen sekä käsittelytavan (naputtelu, vaivaus tai hieronta), säädät voimakkuuden (1-15) itsellesi sopivaksi ja rentoudut.

Laitetta suositellaan käytettäväksi 15 minuuttia kerrallaan, jäljellä oleva aika näkyy näytössä. Omronin omilta sivuilta löytyy myös hyvä tietopaketti ko.laitteesta.

Kontraindikaatiot eli laitetta ei suositella käytettäväksi mikäli sinulla on sydämen tahdistin tai sydänsairaus, diagnosoimaton kipu, epilepsia tai olet raskaana. Elektrodeja ei tule käyttää rikkoutuneella iholla tai alueella, jossa on tuntopuutoksia.


Synnytyskipuun tarkoitettuun laitteeseen verrattuna tässä on muutamia eroja; se laite oli päällä kokoajan ja siihen säädettiin itselle sopiva taso joka tuntui muttei voimakkaasti, lisäksi erikseen oli boost-taso, joka oli käytössä supistusten aikana ja siinä taso oli siinä rajalla, että tuntui vielä miellyttävältä. Tätä Omronin laitetta ei ole testattu synnytyskipuun käytettynä eikä näin ollen suositella tällöin käytettäväksi - suosittelen raskauden aikana siis mieluummin vaikka vuokraamaan itselleen ko.laitteen ja hankkimaan tämän sitten käytettäväksi synnytyksen jälkeen.


Itse olen laitteen tehosta vakuuttunut ja sain myös muutamia muita laitteelle koekaniiniksi sillä seurauksella, että taitaa laite lähteä heillä hankintaan :D

Omronin laitetta löytyy laajalta myynnistä esim. Stockmannilta ostettuna hintaa on 109€, joka on mielestäni todella halpa hinta näin loistavasta tuotteesta - tämä todellakin toimii!

Kenelle suosittelen? Ihan jokaikiselle, koska kaikilla on joskus lihas- ja nivelkipuja, joihin tämä on aivan loistava apu.


Oletko sinä testannut koskaan TENS-laitetta?

18 kommenttia:

 1. Oi, olen kuullut tästä laitteesta vain hyvää. Olen harkinnut selkäkipuihini tällaista.

  VastaaPoista
 2. Oi, kuulostaa jo pelkän tekstin perusteella rentouttavalta :D Jos joskus pääsisi töihin, niin voisi hankkia :)

  VastaaPoista
 3. Tämä kuulostaisi tuotteelta, joka voisi olla tehty selkäkivuilleni. Ja no jalkakipujakin on, joten kenties niillekin. Täytynee tutustua tähän ihan tosissaan ja miettiä pitäisikö laittaa hankintalistalle jossain kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti! Kipupotilailla on jo pitkään ihan sairaalankin kautta TENS-laitteita ollut käytössä, joten kyse ei tosiaankaan ole mistään turhakkeesta :)

   Poista
 4. Mielestäni tämä on todella hyvä laite, ainoastaan patterit loppuu vikkelään vai heh onko täällä liikakäyttäjä. ;)

  Kivaa viikkistä <3

  VastaaPoista
 5. Mulla on TENS pakattuna reppuun synnytystä varten. :) Mietin jo etukäteen, että ainakin ne ensimmäiset kuukautiset synnytyksen jälkeen ovat olleet niin hirveän kivuliaat, että voisin kokeilla laitetta myös siinä kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ylipäätään alkoivat ennen raskautta endometrioosin vuoksi kuukautiset olemaan aivan kamalia, toivottavasti tästä on niihin kipuihin apua :)

   Poista
 6. En ole koskaan kokeillut. Enkä oikeastaan edes tiennyt millaisesta laitteesta on kyse. Nimen olen kuullut. Kiitos infosta!

  VastaaPoista
 7. En ole testannut, mutta mieli tekisi!

  VastaaPoista
 8. Minulle aivan uusi tuote. Katsotaan olisiko tällä käyttöä!

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa tosi hyvältä! Kärsin aika useinkin mm. selkäkivuista, joten tätä olisi kiva kokeilla, jos oikeasti auttaisi.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

B, C, E

*)mainoslinkki Tänään esittelyyn perushyvä päivävoide, jota ei ole hinnallakaan pilattu: * The Inkey List Vitamin B, C and E Moi...

Luetuimmat