torstai 12. elokuuta 2021

Sitruunan raikasta

Sitruunaa voi käyttää moneen ja kun törmäsin sitruunan ja suolan yhdistämiseen huoneraikastajan ominaisuudessa päätin ottaa sen samantien testiin.


Tarvitset vain sitruunan ja suolaa - sekä veitsen. Itse tein hieman eri tavalla kuin ohjeissa eli aluksi halkaisin sitruunan ja viilsin sen jälkeen siihen syvät raot. Ohjeissa tosiaan kokonainen sitruuna leikataan neljään osaan, jättäen osat hieman toisiinsa kiinni alaosastaan. Leikkauksen jälkeen sitruunan päälle ripotellaan runsaasti suolaa ja sijoitetaan sen jälkeen sitruuna siihen tilaan, joka kaipaa raikastusta.

Näin kissan omistajana kissanhiekkalaatikko tuo oman tuoksunsa kylpyhuoneeseen, jossa se sijaitsee. Lähinnä silloin kun sinne on isommalla tarpeella karvaneiti käynyt. Ja tästä syystä päätin kokeilla sitruunan tehoa siellä. Ja yllättävän hyvinhän tämä toimikin.


Toki meillä on lähes jatkuva tarve raikastukselle niin pitää katsoa keksinkö vielä jonkin yhtä ekologisen ja vielä toimivamman ratkaisun viemään yön hajut kylpyhuoneesta pois, mutta tämä niksi jää varmasti meidän talouteen jatkossakin käyttöön.

Onko sinulla hyviä niksejä hajun poistoon ja/tai sitruunan käyttöön?

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Täytyykin vinkata tästä äitilleni jolla myös kissoja, ja kylpyhuone välillä oikein mukavan tuoksuinen kissojen käynnin jälkeen...

  VastaaPoista
 2. Käytän hajupommeja. Sodaa sitoo hajuja ja on tehokas hajunpoistaja. Esimerkiksi ripottele lusikallinen soodaa kenkiin ja anna vaikuttaa yön yli. Joskus jos haju on voimakas, on tehtävä tuo muutamaan kertaan.

  VastaaPoista
 3. Tämähän on kiinnostava vinkki! Täytyy ehdottomasti kokeilla, meillä on kani...

  VastaaPoista
 4. Hei onpa hyvä vinkki! Täytyy testata, kun Nappi tulee meille taas hoitoon :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat