lauantai 21. elokuuta 2021

Kuolema ostaa paikkalipun

*)mainoslinkki

On ollut ihanaa päästä kirjahahmoista sen rakkaimman eli Hercule Poirotin uusien mysteerien pariin vaikkakaan kirjailijana ei olekaan Agatha Christie.


Sophie Hannah on tosiaankin saanut kunnian herätellä tämän ihastuttavan herrasmiehen uudelleen henkiin ja Kuolema ostaa paikkalipun on hänen neljäs Agatha Christien perikunnan siunauksella kirjoitettu Poirot-teos. Tässäkin kirjassa Poirotin apurina toimii Scotland Yardin etsivä Catchpool. Mysteeri alkaa bussimatkalla kohti Kingfisher Hillin kartanoa, jossa heidän on määrä auttaa murhasta tuomittua nuorta naista. Kuitenkin jo bussimatka itsessään luo lisää mysteereitä selvitettäväksi.

Itse olen lukenut kaikki neljä Hannahin Poirot-teosta eikä tämä ehkä aivan näistä suosikikseni nouse. Kirja on kyllä hyvin kirjoitettu ja juonessa on christiemäisyyttä, mutta aivan niin täysin kirja ei kuitenkaan otteessaan pitänyt kuin kaikista parhaimmat teokset. Suosittelen kuitenkin kaikille Christie-faneille ehdottoman lämpimästi tekemään tuttavuutta myös näihin uusiin mysteereihin.

Itse kuuntelin kirjan * Storytel-palvelun kautta, mutta voit löytää kirjan myös esim. * Adlibriksen valikoimista.

Mitä mieltä sinä olet vanhojen ja suosittujen henkilöhahmojen "herättämisestä uudelleen henkiin"?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa jännittävältä kirjalta :)

  VastaaPoista
 2. Tosi moni tuntuu tykkäävän tuollaisista kirjoista kyllä! :) Itse olen enempi humoristisien kaunokirjojen ystävä, mutta voisi joskus kokeilla noitakin.

  VastaaPoista
 3. Itse olen hieman epäileväinen, onko toisten nimessä kirjoittaminen ihan OK. Tästäkin on vaikea sanoa, onko teos onnistunut vai ei, koska mun pitää lukea sen alkuperäiskielellä, että huomaan eron. Käännös on aina käännös: se on kääntäjän teos sinnepäin.

  VastaaPoista
 4. Itse en hirmuisesti välitä siitä, että tietyt kirjat tehdään uudelleen jonkin toisen kirjailijan toimesta. Niistä vain uupuu se tietty fiilis.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Piercing

 Olen ikuisuuden pohtinut uutta lävistystä ja viime viikolla sitten vihdoin se toteutui - ja vieläpä kahdella eri lävistyksellä! Underground...

Luetuimmat