tiistai 17. elokuuta 2021

What the health

Julkaistu alun perin 25.4.2021

En olisi koskaan uskonut harkitsevani vakavasti ryhtymistä vegaaniksi, mutta Netflixistä löytyvä "What the healt" -ohjelma sekä muutamat viime aikoina lukemani kirjat ovat ehkä alkaneet työntää siihen suuntaan. Ohjelmaa katsoessa väkisinkin tuli miettineeksi, että eihän Euroopassa ja varsinkaan Suomessa ole tilanne noin korruptoitunut kuin USA:ssa, mutta... Uskomatonta kuinka nopeita muutoksia ohjelmassa ihmiset ovat saaneet omaan terveyteensä vaihtamalla täysin vegaaneiksi. Itselläni ei kovinkaan pahoja terveysongelmia ole, mutta parashan se olisi aina reagoida ennalta, ennen kuin niitä ilmaantuu. Toisaalta itseäni on alkanut kovasti myös mietityttää nykyisen ruokavalioni ekologisuus. Vegaanisuus olisi ehdottomasti ekoteko, mutta lisäksi jos se tekisi niin hyvää omalle keholle ja mielelle niin ajatus alkaa kovasti kutkutella.

Onko sinua koskaan kiinnostanut vegaanisuus? Onko antaa vinkkiä mistä löytäisi hyviä ja helppoja vegaanisia reseptejä?

8 kommenttia:

 1. Itsekin tuon ohjelman katsottua on tullut mietittyä kaikenlaista, mutta jotenkin en näe itseäni koskaan vegaanina... vaikka muuten en paljoa lihaa jne syökään.

  Tiedän että Elinan blogissa on ainakin reseptejä!
  https://chocochili.net/

  "Elina on ruokaintoilija, joka rakastaa maapähkinävoita ja hitaita aamuja. Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä pystyisinkö itsekään täysin vegaaniin elämään, mutta jos kuitenkin nykyistäkin enemmän sinne suuntaan kohdistaisi katsetta ja vähentäisi entisestään eläinperäisten tuotteiden käyttöä :)

   Chocochili onkin tuttu, häneltä muistaakseni on jokin reseptikirjakin ilmestynyt. :)

   Poista
 2. On kiinnostanut, mutta en ole vain pystynyt luopumaan lihasta. Punaisen lihan syöntiä olen kuitenkin pystynyt hyvin vähentämään. Ja lisäksi ne vegaaniset juustot yms. korvikkeet eivät ole olleet hyviä. Facebookissa on ryhmiä, joista löytää hyviä reseptejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamiin ryhmiin olenkin siellä liittynyt, mutta laita tähän vinkkiä jos on joku uusi jota en ole vielä bongannut :)

   Poista
 3. Koska minulla erilaisia perussairauksia, joihin liittyy myös se, etten voi syödä esimerkiksi lisäravinteita, niin en ole kiinnostunut vagaani ruokaan siirtymisestä, myös allergiat sekä ekologisuus on se asia mikä estää tässä. Vaihtoehtoja on monta miten syödä eettisemmin ja ekologisemmin. Koko ruokateollisuus ei edusta minulle sitä eettistä -ja ekologista ajatusta mitä itse haluan edustaa. Sama pätee myös tekstiili -ja vaateteollisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin kun hieman vähentää eläinperäisten tuotteiden käyttöä ja lisää kasviksia ja vihanneksi ruokavalioon, vaikuttaa positiivisesti niin ekologisesti kuin omankin terveyden kannalta :)

   Poista
 4. Täytyypä myömtää, etten ole kiinnostunut. Minusta meidän ruokavalioon kuuluu kyllä tietty määrä lihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen aikaisemmin ajatellut samalla tavalla, mutta nyt kun olen asiasta erilaisia dokkareita katsellut on mieleni hieman muuttunut. Tosin edelleenkin täysi vegaanisuus tuntuu aika kaukaiselta, mutta jos pienissä erissä eläinperäisiä tuotteita saisi omasta ruokavaliosta vähemmälle :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Radiant finish

Saatu ilmaistuote Kesällä ainakin itse kaipaan kevyempää meikkivoidetta ja kaapistani sattumoisin löysinkin loistavan tuotteen varsinkin kes...

Luetuimmat