sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Viha-rakkaussuhde

Jokaisessa vuodenajassa on ne omat puolensa, mutta en tiedä olenko kironnut mitään muuta vuodenaikaa niin paljoa kuin talvea. Syksyssä on oma ankeutensa pimeänä ja kosteana ajanjaksona, mutta se ei ehkä kokonaisuudessa tuntu niin hankalalta vuodenajalta. No joo, silloin kyllä joutuu kovasti pähkäilemään millä vaatetuksella ulkona pärjää, mutta se on vielä melko pientä talveen verrattuna.


Olen aina ollut todella viluinen ihminen eli ei liene ihme etten oikein välitä kylmästä säästä. "Sää on pukeutumiskysymys" totta kai, mutta se tuokin sen seuraavan ongelman eteen. Vihaan hirveätä toppautumista ja kun ei riitä se, että toppaa vain itsensä ulkoilukuntoon vaan pitää pikkuneiti topata samalla. Ja kotioloissa tämä vielä on kohtuullista, mutta auta armias päivähoitopäiviä.... Kun riisut/puet lasta kun itselläsi on topattuna hirveä määrä vaatetta päälle ja koronan vuoksi nyt vielä lisänä maski, jonka kautta hommasta tulee entistä inhottavampaa. Aika monesti saattaa myös olla ettei se toinen osapuoli ole niin kovin yhteistyökykyinen kun itse puuskuttaa ja yrittää saada happea keuhkoihinsa.

Ja sitten ne lumityöt... Onneksi minulla ei ole nyt kiire mihinkään juuri koskaan niin ei tarvitse hoppuillen ja hikisenä yrittää saada pihaa puhtaaksi saadakseen auto sieltä pois. Olen monet kerrat kyllä kiittänyt autokatosta siitä, että se helpottaa sentään urakkaa jättäen auton puhdistuksen kokonaan tarpeettomaksi. Toki tämäkin on oma valinta kun olen valinnut asuinmuodoksi paritalon omalla pihalla. Ehkäpä siis siihen nähden tämä on melko pieni paha. Asuinmuotoa en lumitöistä huolimatta mihinkään vaihtaisi <3 (No ehkä omakotitaloon :D)


Ihanaakin talvessa on. Se puhtaan valkea lumi. Parhaiten sekin tulee toki esille niinä aurinkoisina päivinä - joita talvella ei kuitenkaan aivan järjettömän paljoa ole. Tai jos se aurinko näyttäytyy niin se ei kovin kauaa esillä pysy. 

Onneksi olemme vauhdilla menossa kohti kevättä. Se on minun aikaani. Ehdottomasti. <3

Mitä vuodenaikaa sinä kiroat eniten ja mikä on oma suosikkisi?

8 kommenttia:

 1. tuttuja fiiliksiä. Mä vihasin talvea ennen, siis todella vihasin. Kulutin sen vihaamiseen niin paljon energiaa ettei tosikaan :D Nykyään olen "hyväksynyt kohtaloni" eli talvi tulee joka vuosi vihasin mä sitä miten paljon tahansa. Edelleenkään en siitä erityisemmin tykkää, mutta menkööt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikissa vuodenajoissa on ne omat puolensa, jopa niissä mistä ei niin itse välitä :D

   Poista
 2. Kyllähän talvi on aika raskas vuodenaika, jatkuvat kylmyys ja pimeys. Toisaalta, rakasta myös lunta.
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on kyllä ihanaa ja kun aurinko paistaa niin talvikin näyttää sen lempeämmän puolensa :)

   Poista
 3. syksy on suosikkini, mutta kyllä kaikissa vuodenajoissa on se oma juttunsa - myös talvessa :)


  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. En ole talvi ihminen ollenkaan, toki pyrin tästäkin saamaan kaiken ilon irti, ettei kuitenkaan ihan ala kulkea naama vääränä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se veisi ihan turhaan energiaa ja jos talvi olisi aivan sietämätöntä niin tällöin pitäisi miettiä ehkä sitä onko Suomi se oikea paikka elää, ainakaan silloin talviaikaan :D

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat