lauantai 2. tammikuuta 2021

Tunteiden kirjasto

Julkaistu alun perin 12.12.2018
saatu ilmaistuote

Tyttöseni kasvaa ja kehittyy hirmuista vauhtia ja yksi opeteltava asia tulevaisuudessa on erilaisten tunteiden tulkitseminen. Tämä voi olla haastavaa aikuisillekin saati sitten pienille lapsille. Tähän on avuksi kehitelty tunnekuvakirja, jonka kautta voi kauniita kuvia katsellen ja väritellen harjoitella erilaisia tunteita.


Kyseessä on Tunteiden Kirjasto -tunnekirja (ovh 22,90€), joka sisältää 40 upeaa ja tunteikasta graafisen suunnittelijan ja kuvittajan Linnea Bellaminen käsin piirtämää eläinkuvaa. Kirja on kehitetty ja valmistettu Suomessa ja sille on myönnetty Avainlippu-merkki.


Kirjassa ei ole kansia ja etusivua lukuunottamatta lainkaan tekstiä, joten se sopii myös muille kuin suomea äidinkielenään puhuville - tunteethan ovat universaaleja.


Kirjasta löytyy myös kopiointioikeudellinen ammattilaisversio (ovh 49,90€) esim. päiväkodeissa käytettäväksi.


Kuvat ovat upeita ja näitä voi aikuinenkin käydä lävitse ja katsoa kuinka hyvin erilaiset tunteet itse tunnistaa.


Itselläni kävi mielessä myös yksi kohderyhmä, jolle kirja saattaisi ehkä sopia - kehitysvammaiset? Itselläni ei kylläkään tältä osa-alueelta ole paljoa kokemusta, mutta vastoittain katsoin dokumenttia autistisista ihmisistä ja heillähän yleensä on nimenomaan vaikeuksia toisten tunnetilojen tulkitsemisessa..


Tämä kirja tulee varmasti tulevaisuudessa olemaan meillä todellinen hitti!


Keksitkö sinä vielä muita kohderyhmiä, joille kirjasta saattaisi olla hyötyä?

14 kommenttia:

 1. Aika jännä kirja! Katsoin ensin, että onko kirja jätetty mustavalkoiseksi siksi, että tunnereaktiot näkyvät paremmin eläinten kasvoilta mutta huomasinkin, että tämä on myös värityskirja. Monipuolinen koska lapsi voi vielä tunnepuolen lisäksi opetella värien käyttöä.

  VastaaPoista
 2. Itselleni tuli heti mieleen päiväkoti. Lasten kanssa tunteiden tulkitseminen ja ylipäätänsä tunnetilojen harjoittelu on tärkeää. Kirja vaikuttaa laadukkaalta ja kuvat ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkoteihin tästä löytyy tosiaan oma versionsa, jota saa kopioida :)

   Poista
 3. Vitsit miten hyvä idea lahjaksi tämä! :)

  VastaaPoista
 4. Hei tää on kyllä kiva! Oli ihan uusi tuttavuus. Ja niinkuin mainitsitkin, samalla kyllä aika universaali lahja kieleen, ikään tai sukupuoleen katsomatta! :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi nykyään kasvatuksessa huomioidaan tunteet ja opetellaan niitä tulkitsemaan. Tämä kirja olisi tarpeen itselle käytettäväksi omien lasten ja hoitolasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ois kyllä tosiaan loistava opus perhepäivähoitajille :)

   Poista
 6. Meiltä löytyy myös tunnetaitoja opettavia kirjoja. Olen kokenut ne tosi hyviksi pojan kanssa. Yhdessä ollaan voitu lukea kirjoja ja keskustella eri tunteista lapsen ikätasoisesti.

  Tuo kirja näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat