lauantai 16. tammikuuta 2021

Korkeintaan vähän väsynyt

*)mainoslinkki

Tämä kirja olisi melkein pitänyt lukea jo vuosi sitten, mutta auttaa kyllä tässäkin vaiheessa ymmärtämään...


Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt -kirja kertoo uupumuksesta, joka tuntuukin olevan nykyajan normi kuten kirjan kansitekstikin kertoo:

"”En tunne yhtään (siis yhtään) kolmekymppistä naista, joka ei olisi ollut joko burnoutissa tai lähellä sitä,” kirjoittaa Eeva Kolu ja puhuu myös itsestään. Kolu on kamppaillut uupumuksen kanssa ison osan aikuisiästään ja riittämättömyyden tunteiden kanssa niin kauan kuin muistaa.
Kirjassaan Kolu miettii, mikä kaikki meitä oikein uuvuttaa. Burnoutiin ei vie vain työ vaan ajan eetos. Hän poraa katseensa häpeään, suorittamiseen, täydellisyyden tavoitteluun ja ulkonäköpaineisiin mutta muistuttaa myös ilosta, huumorista, myötätunnosta ja joutilaisuudesta.
Kirja on tarkka ja terävä katsaus 2000-luvun burnoutkulttuurista, ja se auttaa pohtimaan, kuinka tuntea itsensä riittäväksi yltäkylläisessä maailmassa, jossa mikään ei riitä."

Tämän(kään) kirjan tarkoituksena ei ole antaa sinulle valmiita vastauksia elämääsi vaan laittaa sinut pohtimaan asioita omalta kannaltasi. Kuten elämässä yleensäkään, se mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella. Itse tunnistan kirjasta tooooosi paljon itseäni, asioita joihin olisi pitänyt havahtua jo joskus aikaisemmin. Jos kirjan kansiteksti yhtään puhuttelee sinua niin suosittelen lämpimästä lukemaan tämän ajatuksella lävitse! Eikä sinun tarvitse olla edes uupumuksen partaalla, että saisit jotain kirjasta irti. (Aika usein tokikaan sitä uupumusta itsessään ei oikein edes tunnista ennen kuin joutuu pysähtymään...) Itse luin kirjan * BookBeatin kautta e-kirjana, mutta mikäli pidät enemmän painetusta teoksesta niin löydät tämän esim. * Adlibriksesta 25,60€ hintaan.

Oletko sinä lukenut tätä tai jotain vastaavaa kirjaa? Mielelläni otan kirjasuosituksia vastaan, jos nyt vaikka innostuisin noista e-kirjoista ja tiedä vaikka oppisin äänikirjojenkin maailmaan!

8 kommenttia:

 1. En ole lukenut tätä mutta sopisi nyt hyvin mun tilaan tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
 2. Vitsit mikä sattuma! Mä eilen katselin tätä kaupoilla ja meinasin ostaa, mutta en sitten kuitenkaan (vielä) ostanut. Mutta ens kauppareissulla tää on kyllä varmaan pakko napata mukaan :)

  VastaaPoista
 3. Tätä on moni kehunut ja haluisin kyllä lukea :)

  VastaaPoista
 4. Pitäisi lukea myös, uupumuksen läpi käyneenä :)

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Hunajainen jalkanaamio

*)mainoslinkki Näin kesällä jalat enemmän esillä ja monilla ehkä tuleekin kiinnitettyä hieman erilailla huomiota omien jalkojen kuntoon. Its...

Luetuimmat