lauantai 30. tammikuuta 2021

Kolme neljästä

*)mainoslinkki

Tiesitkö, että 2000-luvullakin on saatu uusia Hercule Poirot dekkareita luettavaksi? Ei kuitenkaan Agatha Christien kirjoittamana, vaan Christien perikunnan siunauksella hänen hengessään näitä on kirjoittanut suuri Christie-fani Sophie Hannah.


Kolme neljästä on murhadekkari Christie-hengessä ja sijoittuu tokikin samoille vuosikymmenille kuin Christienkin alkuperäiset teokset.

"Maailman rakastetuin etsivä Hercule Poirot harjoittaa pieniä harmaita aivosolujaan 1930-luvun Lontoossa. Joku syyttää ihmisiä murhasta - Hercule Poirotin nimissä!Mestarietsivä Poirot yllätetään eräänä päivänä, kun hänen ovensa takana seisoo äkäinen nainen. Nainen vaatii tietää, miksi Poirot on lähettänyt hänelle kirjeen, jossa häntä syytetään Barnabas Pandyn murhasta - mies kun on hänelle täysin tuntematon. Myöskään Poirot ei ole koskaan kuullut Barnabas Pandystä. Kun käy ilmi, että kolme muuta ihmistä on saanut samanlaisen kirjeen Poirotin nimissä, on kyseessä todellinen mysteeri.
Kuka on kirjeiden takana? Ja mikä vielä oleellisempaa, kuka on Barnabas Pandy ja onko hänet todella murhattu?"

Juoni on hyvin punottu eikä loppuratkaisu ainakaan omassa mielessäni käynyt. Mutta vaikka tämä on Hannahin parhaaksi Poirot-kirjaksi julistettu, ei tämä mielestäni yllä lähellekään alkuperäisiä Poirot-teoksia. Voi toki olla, että olen hieman liiankin kriittinen. Jotenkaan itselleni rakkain henkilöhahmo ei tässä kirjassa näyttäydy täysin sellaisena kuin olen tottunut enkä jostain syystä ollut oikein loppuratkaisuunkaan tyytyväinen. Kirja on hyvä ja ehkä ilman kovia paineita henkilöhahmonsa tiimoilta arvioisin tämän lempeämmin. Kuitenkin jaksoin hyvinkin lukea kirjan loppuun ja toki aion lukea myös muut Poirot-kirjat, jotka Sophie Hannah on kirjoittanut.

Itse luin kirjan e-kirjana * BookBeatin kautta, mutta teosta löytyy myös kirjaversiona esim. * Adlibriksen valikoimista. Olen muuten tainnut vihdoinkin tykästyä e-kirjojen helppouteen, katsotaan pääsenkö vielä jossain vaiheessa paremmin äänikirjojen makuun.

Onko Sophie Hannah sinulle tuttu kirjailija?

8 kommenttia:

 1. Hhhhmm tämä ei olekaan entuudestaan tuttu kirjailija minulle. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 2. Olen katsonut Poirottia vain tv:stä

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. En kyllä tiennyt tällaisesta yhtään mitään. Mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
 4. Hieno idea, että Agatha Christien hengessä kirjoitetut kirjat. Idea ja kirjailija on vieras minulle. Täytyykin kurkata jos Nextory tarjoaa myös tämän.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat