tiistai 12. tammikuuta 2021

20 kysymystä

Bongasin hauskan kyselyn, joka oli vain pakko napata itsellekin vastailtavaksi. Olkaa siis hyvät. Ehkä tässä tulee jotain uutta minusta?

MITÄ TEET TYÖKSESI NYT JA MITÄ TÖITÄ OLET ENNEN TEHNYT?

Tällä nimenomaisella hetkellä statukseni on työtön eli irtisanouduin tosiaan viime vuoden puolella työstäni työterveyshoitajana ja pohdin tällä hetkellä tulevaisuuden suunnitelmiani. Etsin aktiivisesti töitä, mutta pohdinnassa on YAMK-opinnot, joita suoritankin jo parin kurssin verran tämän kevään aikana Avoimen AMK:n kautta. Jos vain kaikki menee putkeen. Ennen työterveyshoitajan työtä olen työskennellyt päivystävänä ja aluesairaanhoitajana parin kuukauden pätkät, opintojen ohessa purkanut lääkäreiden saneluita sekä toiminut edellisen ammatin puitteissa kosmetiikkamyyjänä.

MIKÄ OLET KOULUTUKSELTASI?

Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja (AMK), työterveyshoitajan pätevöittävä koulutus (Työterveyslaitos). Ammattikoulun puolella (lukion jälkeen) kauneudenhoidon perustutkinto eli kosmetologi.


MITÄ HARRASTAT JA TEET VAPAA-AJALLASI?

Tällä hetkellä vapaa-aika menee hyvinkin pitkälti tuon pikkunaperon tahdissa. Jos jotain omaa aikaa jää niin bloggaan ja luen.


MITÄ KATSOT TELEVISIOSTA?

Harvoin tulee katsottua mitään suorana tv:stä, suosin suoratoistopalveluita (niin ilmaisia kuin maksullisiakin). Tällä hetkellä vielä hetken aikaa meillä on käytössä C More (saatiin se kun vaihdoin puhelin- ja nettiliittymät Telialle) ja sieltä olen katsonut viime aikoina mm. Kova laki -sarjaa (hoksasin vasta äskettäin, että sieltä löytyy varsin tuoreita kausia). Nelosen Ruudusta olemme nyt aloitelleet neidin kanssa yhdessä katsomaan hieman noita Vain Elämää -jaksoja, hieman ehkä neitokaisen kanssa katsoessa nuo kirosanat särähtävät korvaan.

MISTÄ INPIROIDUT?

Varmaankin aurinko ja luonto ovat yhdet suurimmat inspiraation lähteet sekä toki tuo kaikista rakkaimpani eli pieni tyttäreni.

MILLAINEN ON UNELMIESI TYÖPAIKKA?

Työpaikka, jossa annetaan vapaus tehdä työtä omalla tavalla ilman niskaan hengittämistä ja suhteettoman korkeita tavoitteita (tavoitteellista työn pitää olla, mutta tavoitteiden tulee olla saavutettavissa). Positiivista palautetta säännöllisesti sekä rakentavaa palautetta kuinka työssään pystyy kehittymään. Työkaverit ovat mittaamattoman arvokkaita. Hyvä yhteishenki, että pystyy kysymään neuvoa keneltä hyvänsä. Edellisessä työssä nimenomaan tuo jälkimmäinen toteutui ja työkavereita ikävöinkin suuresti <3


MITKÄ OVAT SEURAAVAN VIIDEN VUODEN TAVOITTEESI?

Tavoitteenani on löytää se oma juttu ammatillisesti. Kuvittelin sen jo löytäneeni, mutta en enää ole varma onko se työterveyshuolto tai ainakaan työterveyshoitajan roolista katsottuna. Yritän tavoitella noiden YAMK-opintojen suorittamista kunnialla ja niiden puitteissa löytäväni sen oman juttuni. Kaikista tärkein tavoite on tietysti olla se maailman paras äiti omalle tyttärelleni. Tavoitteenani on myös muistaa enemmän ystäviäni.


MISTÄ NAUTIT ERITYISEN PALJON?

Nautin niistä arjen pienistä hetkistä neitokaisen kanssa. Lapset osaavat ottaa kaiken irti aivan pienistäkin ja aikuisille mitättömistä asioista, tästä meidän pitäisi heistä ehdottomasti ottaa mallia. Kosmetiikka ja meikit ovat myös itselleni se juttu, joka tuo nautintoa ja rentouttaa, keino hemmotella itseään.

MISSÄ OLET HYVÄ?

Olen hyvä äiti, tytär, sisko. Olen hyvä kuuntelemaan ja pitämään tarvittaessa myös salaisuuksia.

MITÄ KIELIÄ PUHUT?

Suomen lisäksi puhun englantia sekä aivan hitusen ruotsia ja saksaa.

MISSÄ TAPASIT KUMPPANISI?

Ei olla vielä tavattu :D

MITÄ TEET, KUN KUKAAN EI NÄE?

Loikoilen sohvalla ja katselen tv:tä. En nyt keksi mitään tuon kummempaa :D


VIIMEISIN OSTOKSESI?

Jos ruokaa ei oteta lukuun niin olisikohan Emmylle tekemäni vaatetilaus, joka sisälsi itselleni kaksi villakangastakkia (joo, en osannut päättää) sekä muutamia vaatteita pikkuneidille.

MIKÄ ON TÄLLÄ HETKELLÄ SUURIN HAASTEESI?

Suurin haasteeni on varmaankin tuo pähkäily mitä seuraavaksi. Yritän kuitenkin olla asiasta stressaamatta ja uskoa, että asiat soljuvat kyllä sinne oikeaan suuntaan.

MITÄ BLOGEJA TAI SOME-TILEJÄ SEURAAT?

Aivan liian vähälle on jäänyt aktiivinen seuranta, mutta seurannasta löytyy lähinnä suomalaisia kosmetiikkabloggaajia.

MIKÄ ON SUURIN UNELMASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Suurin unelmani on löytää se oma juttu.

JOS SINUN OLISI PAKKO VALITA UUSI AMMATTI, NIIN MIKÄ SE OLISI?

Tätä pohdintaa tässä juuri käyn. Tosiaan ajatuksena on opiskella YAMK:ssa johtamiseen liittyviä opintoja eli tulevaisuudessa ehkä sitä kautta esimiestyöhön tai vaikkapa opettajaksi. Harkitsin myös täysin uuden ammatin hankkimista, mutta ehkä jatkan kuitenkin hoitoalan opintoja eteenpäin.


ELÄMÄSI TÄHÄN MENNESSÄ UPEIN KOKEMUS?

En ehkä sanoisi itsessään synnytystä upeaksi kokemukseksi, koska se ei ollut oikeasti sitä. Mutta ehkäpä se sairalaasta kotiin pääseminen sen pienen nyytin kanssa. Tai vielä enemmän se kun muutimme kahdestaan tähän uuteen kotiimme.

MITÄ PELKÄÄT?

Hyönteisiä kuten hämähäkkejä ja ampiaisia.

MITÄ AIOT TEHDÄ, KUN OLET VASTANNUT NÄIHIN KAIKKIIN KYSYMYKSIIN?

Varmaankin alan katsella tv:tä.


Haastan teistä jokaisen mukaan vastailemaan kysymyksiin, joko tänne kommenttikenttään tai vaikkapa oman blogisi puolelle. Laita ehdottomasti linkki mukaan!

10 kommenttia:

 1. Hei! Tykkäsitkö kosmetologin opinnoista/teitkö niitä töitä valmistumisen jälkeen? Itse olen ollut monta vuotta hoitoalalla ja nyt harkitsen kauneudenhoitoalaa ja juurikin kosmetologin ammattia. :) Olisi kiva kuulla ajatuksia niistä opinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitolassa en ole työskennellyt, olin valmistumisen jälkeen muutaman vuoden kosmetiikkamyymälässä myyjänä. Opinnoista en enää hirveästi muista koska niistä jo 15v aikaa, mutta hyvät ja pätevät opettajat meillä oli ja oppihoitolassa varsinkin jalkahoidot tuli varsin tutuiksi. Täällä Joensuussa oli silloin ja on edelleen kokoonsa nähden aivan hurja määrä kauneushoitoloita minkä vuoksi en itse edes harkinnut yrityksen perustamista, kosmetiikkamyyjän työstä pidin ja meidän työporukka oli ihan huikea <3

   Poista
 2. Olipa mielenkiintoista tutustua sinuun paremmin tämän kyselyn kautta. :)
  Tämän voisi napata omaankin blogiin.

  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Mulla olisi tämä itsellänikin tehtävälistalla...

  VastaaPoista
 4. Jee säkin toteutit tän!! :) Paljon uusia juttuja, mutta oli joukossa jo sellaistakin mitä tiesin ennestään! Mites tuo koulu, mikä ala sua nyt seuraavana kiehtoo opiskella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti en alaa enää lähde vaihtamaan eli lähinnä ns. täydennyskoulutus mielessä, yamk-tutkintoa mielisin jos vain pää kestää :D

   Poista
 5. Olipa hauska että tää oli enemmän työpainotteinen kysely! 😊 Tsemppiä oman unelma työn löytämiseen! Mulla on sama operaatio meneillään 😅

  www.sangynalla.fi

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Rodos kutsuu ❤️

Meillä olisi edessä ihka ensimmäinen ulkomaanreissu neitokaisen kanssa. Ajatus reissusta lähti liikkeelle itselläni joskus viime vuoden puol...

Luetuimmat