lauantai 5. joulukuuta 2020

Seitsemän kellon salaisuus

Tänään esittelyssä kirja, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt...siis ihan vain, koska siitä jo alkavat sivut irtoilla!


Agatha Christie Seitsemän kellon salaisuus (The Seven Dials Mystery) -kirjassa seikkailee joukko nuoria jännitystä kaipaavia naisia ja miehiä. Murhilta ei tässäkään vältytä ja niitä selvitellään seitsemään kelloon liittyen. 

"Nuori huoleton joukko viettää viikonloppua vanhassa kartanossa kun kuolema yllättäen puuttuu peliin: Gerry Wade, jolle uni tosin aina on maistunut tavallista paremmin, vaipuu siihen kenenkään arvaamatta ikuisesti. Tutkimukset paljastavat kuoleman aiheuttajaksi unilääkkeen yliannostuksen, ja niin tapaus merkitään kirjoihin itsemurhaksi. Yksi asia on kuitenkin selvittämättä. Onnettomuusaamuna Gerryn huoneen takanreunustalla oli rivissä seitsemän tikittävää herätyskelloa. Kuka ne on sinne tuonut? Ja miksi?"

Tätä kirjaa en ollut lukenut aikoihin, mutta jonkinlainen pieni mielikuva minulla oli loppuratkaisusta. Jälleen loistavasti kehitelty juoni enkä usko, että kovinkaan moni ensimmäisellä lukukerralla keksii itsekseen loppuratkaisua.


Christien kirjat ovat siitä upeita, että ainakin itse jaksan lukea ne uudelleen ja uudelleen lävitse välittämättä siitä, että saatan jopa loppuratkaisun ainakin jollain tapaa muistaa.

Löytyykö sinulta tuollaisia "puhki luettuja" teoksia, joista sivutkin alkavat jo irtoilla?

8 kommenttia:

 1. Mä rakastan myös murhamusteereitä! Täytyy tutki tätä kirjaa tarkemmin :)

  VastaaPoista
 2. En ole vissiin itse lukenut tätä kirjaa ollenkaan. Juu, ja minulla on yksi kirja jonka olen lukenut monen monta kertaa, osaan sen jo ulkoa mutta luen sen aina uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kaikki eivät ole lukuihmisiä, onneksi nykyisin on myös äänikirjat jos ne enemmän olisi vaikka sinunkin juttusi? :)

   Poista
 4. Tuo nimikin tuntuu jo niin kutsuvalta.Tätä Agatha Christietä en ole lukenutkaan. Nyt on ollut lukuvuorossa uudempia dekkareita. Mutta ehkä taas joskus Agatha löytyy kädestäni.

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat