tiistai 15. joulukuuta 2020

Jouluisia kysymyksiä

Joulu tulee kovaa vauhtia ja jouluaiheisiin kysymyksiin on aina hauska vastailla:

Kinkku, kalkkuna vai jotain muuta?
Meidän joulupöytäämme kuuluu ehdottomasti kinkku. Itseasiassa en muistaakseni kalkkunaa ole maistanut ellei sitten joskus jossain seisovassa pöydässä ole tarjolla ollut..


Laatikoilla vai ilman?
Itse en niin kovin laatikoista välitä, mutta aina niitä pieni murunen lautaselle tulee otettua. Porkka- ja lanttulaatikko löytyy siis joulupöydästä tänäkin vuonna.

Tulee joulupukki?
Todennäköisesti kyllä. Siskoni oli valjastanut vanhempani hankkimaan uudet pukinvaatteet ja aiemmin kun asiasta kysyin niin veljeni saanee tänäkin vuonna pukin pestin. Meillä monta vuotta menty ilman pukkia (koska ei pieniä lapsia), mutta aina kun joulupukki on ollut niin se on ollut joku perhepiiristä. Näin ollen koronakaan ei pukin vierailuun meillä vaikuta.

Oletko sinä uskonut joulupukkiin?
Olen ja vaikka jotkut sanovat, että on huono tapa valehdella lapsilla niin itse en sitä näin ajattele. En myöskään omakohtaisesti ole saanut asiasta traumoja. Joulupukki-illuusiota ei ole hampaat irvessä yritetty pitää omalla kohdallani yllä vaan totuus on kerrottu kun sen aikanaan itse olen jostain hoksannut. Ja sitä paitsi löytyyhän Joulupukki Korvatunturilta <3


Asuuko sinun mielestäsi Joulupukki Korvatunturilla vai pohjoisnavalla?
Ehdottomasti Korvatunturilla. Itseäni häiritsee suuresti jenkki- ja brittileffat, joissa pukin asuinpaikaksi väitetään pohjoisnapaa. Varsinkin briteistä turisteja paljon Korvatunturillakin käy, joten luulisi asian jo olevan selvä!

Vaikuttaako korona sinun joulun viettoosi?
Näillä näkymin ei. Asumme kaikki Joensuun alueella ja yhteensä meitä on alle 10 henkeä niin uskallamme turvallisin mielin kokoontua yhteen.

Joululahjontaa?
Meillä ei aikuisten kesken joululahjojen vaihtoa ole harrastettu useampaan vuoteen, olisinkohan peräti itse ollut idean taustalla. Eli se on melkoinen osa joulustressiä pois. Vain lapsia lahjotaan ja siskontyttönikin ovat jo täysi-ikäisyyden saavuttaneet niin pitää miettiä minkälaista lahjontaa heitä kohtaan tässä vaiheessa harrastaa.


Mitä sinä odotat joulussa eniten?
Kiireettömyyttä, yhdessäoloa ja herkuttelua. 

Ihanaa Joulun odotusta!

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Joulussa odotan eniten perheen yhteistä aikaa, ulkoilua, saunaa ja hyvää ruokaa :)

  Elina/MINI-blogi

  VastaaPoista
 2. Odotan vain lepoa ja syötävää. Tänä vuonna kun ei päästy matkustamaan.

  VastaaPoista
 3. Onneksi joulun on valittavana vain ihania vaihtoehtoja! Kaikissa vaihtoehdoissa on mukana se tärkein: joulun tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Eniten odotan jouluruokia ja sitä, kun lapset saa avata lahjat. Tietenkin vielä joulutunnelma. <3

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat