sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Screened Out

Satuin törmäämään C Moressa todella mielenkiintoiseen dokumenttiin, jota suosittelen lämpimästi jokaiselle. 

Kuva lainattu IMDb:stä.

Screened Out käsittelee nykypäivän suurta ongelmaa eli jatkuvasti kasvavaa ruutuaikaamme. Elokuva on vuodelta 2020 eli varsin tuore tapaus ja haastateltavina on ollut joukko todella mielenkiintoisia ihmisiä, mukaan lukien Facebookin ex-johtajan, joka myöntää Facebookin kehittäjien tarkoituksella kehittäneen sovelluksesta mahdollisimman koukuttavan. Dokumentissa pohdiskellaan ennen kaikkea sitä kuinka tämä kaikki vaikuttaa lasten ja nuorten aivoihin sekä käytökseen, asia mikä itselläni on erittäin suuresti ollut pohdinnassa.

Suosittelen lämpimästi dokumentin katsomista ja spoilerina voin nyt mainita sen mikä kaikilla onkin tiedossa; ole paras mahdollinen esimerkki omille ja läheistesi lapsille äläkä käytä liian suurta osaa ajastasi ruutua tuijotellen. Maailma on täynnä ihmeellisiä asioita, elä! <3

Oletko sinä huolissasi omastasi tai läheistesi ruutuajasta?

8 kommenttia:

 1. Totta kai olen huolissani, sillä nykyään lapset kasvavat ruudussa, ovat pelimaailmassa ja somessa muutoinkin. Useat kontaktit ovat tosiaan myös netin kautta, ei siis olla juuri enää kasvotusten. Eikös tästä ole ollut jokin ohjelma myös täällä Suomessa, suomalaisista nuorista, jotka elää somessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei ainakaan mun mieleeni tule, linkkaa jos keksit minkä niminen?

   Poista
 2. Tätä aihetta käsitellään aina välillä mediassa, mutta minusta jätetään käsittelemättä se, mitä sieltä ruudulta katsoo/lukee. Jos nyt vaikka korona-aikaan ruutuaikaa tulee tuttavien tapaamisesta etänä tai luet päivän lehdet tabletilta, niin minusta se on aika eri asia kuin vaikka Facessa roikkuminen tai pelaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oletko tätä dokumenttia katsonut mut mun mielestä tässä asiaa tosiaan hyvin käsiteltiin. Tuo sosiaalinen kanssakäyminen lähes ainoastaan älylaitteiden kautta on myös ongelmallista varsinkin kehittyvien lasten ja nuorten kanssa, siinä jää paljon sellaista pois mitä kasvotusten tapahtuvassa tulisi. Korona-aika nyt toki aivan erikseen ja onneksi näitä keinoja pitää yhteyttä on. Toivottavasti kuitenkin päästään vielä siihen normaaliin, missä kasvotusten olleen yhdessä aika kaikki tuijota silloin ruutuja vaan nimenomaan toistensa kasvoja.

   Poista
 3. kuulostaa mielenkiintoiselle, täytyy katsoa!

  https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä. Täytyy katsoa tämä, sillä oma ruutuaikana bloggaajana on kyllä lähtenyt ihan käsistä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkästi tulee sen taakse mentyä, että blogin takia roikkuu netissä :/

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat