lauantai 12. joulukuuta 2020

Agatha Christie katoaa

Tiesitkö, että kuuluisan dekkaristin omassa elämässä oli mysteeri, joka ei ole täysin koskaan selvinnyt?


Jared Cade Agatha Christie katoaa -kirjassa käydään läpi juurikin tuota vuonna 1926 tapahtunutta mysteeristä katoamista, mutta myös muutoin Agatha Christien elämää. Christie ei itse tuosta katoamisestaan ole julkisuudessa puhunut ja ehkä senkin takia se on jäänyt niin kutkuttavaksi mysteeriksi. Todennäköisesti varsinkin tuo tapahtuma ja sen jälkipuinti aiheutti myös sen kuinka Christie suhtautui lehdistöön ja julkisuuteen myöhemminkin.

On aina hieman kaksipiippuinen juttu saako julkisuuden henkilöiden yksityiselämää penkoa heidän kielloistaan huolimatta. Tämä kirja on kuitenkin mielestäni kirjoitettu todella kauniista, kunnioittaen tätä suurta kirjailijaa. Itselleni kirja avasi paljon lisää myös Christien tuotannosta.


Mitä mieltä sinä olet julkisuuden henkilöiden yksityiselämän penkomisesta?

7 kommenttia:

 1. Historian & oikeasti kuuluisien henkilöiden osalta tutkimustarkoituksissa heidän kuolemansa jälkeen ok - Seiskan uutista varten ei.

  VastaaPoista
 2. Jokainen vetää omat rajansa, oli sitten julkisuuden henkilö tai ei. Tätä mieltä itse olen. Sen verran kuuluu kunnioittaa toista ihmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut elämänkerrat ovat hieman sillä ja rajalla kieltämättä. Mutta jos asia tehdään kunnioittaen eikä hakemalla keltalehdistön otsikoita niin asia on mielestäni ok. Esimerkiksi tämä kirja on siitä hyvä esimerkki :)

   Poista
 3. Luin lapsena Agathan elämästä sen jälkeen kun olin lukenut hänen dekkarinsa "loppuun" Porvoon kirjastosta. Kiehtova elämä tosiaan!

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä kuin Meriharakan Pirkko. Tykkään välillä lukea erilaisten ihmisten elämäkertoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hieman vähemmän olen tullut elämänkertoja lukeneeksi :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat