sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Mitä tänään syötäisiin?

Aiemmin tekemäni budjetoinnin kautta mieleeni juolahti uudelleen ruokalistan tekeminen meidän perheelle. Tämä on ollut aikaisemminkin mielessä ja jotain vastaavaa olen yrittänyt tehdä, mutta jospa nyt toisella yrittämällä onnistuisin paremmin - ja saisin pidättäydyttyä tässä. Valmis ruokalistahan paitsi helpottaa elämää (kun ei tarvitse pohtia joka päivä mitä ihmettä sitä tekisi ruuaksi!) myös säästää rahaa kun ennakkoon on mietittynä mitä kaikkea sieltä ruokakaupasta tarvitsee ostaa. 

Voin myöntää, että meillä on ajoittain juuri tuon päättämättömyyden vuoksi tullut tartuttua puolivalmisteisiin ja ajoittain jopa eineksiinkin (tosin esim. valmiit pinaattiletut on välillä ihan ok vaikkakin ne itse tehtynä ovatkin huomattavasti parempia..) - näihin tuhlaantuu rahaa ja eiväthän nämä suurimmaksi osaksi ole myöskään niin terveellisiä kuin alusta asti tehty kotiruoka. Pikkuisen kasvamisen myötä myös on entistä tärkeämpää, että kotoa saa terveellistä ja monipuolista ruokaa. Kaikista suurin akilleenkantapää itselläni (kuten varmasti monilla muillakin) on kalan saaminen viikoittaiseen ruokavalioonsa mukaan ja valmiin suunnittelun avulla tämän saa helposti varmistettua.

Tältä meidän ruokalistamme tällä hetkellä näyttää:

 Ihan täysin tässä ei ole tullut pitäydyttyä (jos ei listalla ollutta ruokaa ole vain tehnyt mieli..), mutta kyllä tämäkin raakile on jo helpottanut arkea.

(P.s. listalta puuttuvat mm. kaaliruuat koska mieheni vatsa ei niitä kestä ja kasvisosekeitot koska hän ei niistä oikein innostu - jälkimmäisiä kyllä voisi tästä huolimatta joskus kokeilla :D)

Vinkkaa mitä ruokia voisin tuonne vielä lisäillä mukaan ja jos on jokin huippuresepti tähän niin linkkaa se myös mukaan :) Millä metodilla teillä päätetään mitä kulloinkin syödään?

12 kommenttia:

 1. Olipas kivoja ruokia teidän listalla :) Ruokien päättäminen etukäteen todellakin helpottaa rahankäyttöä sekä sitä, että tulee syötyä fiksummin! Meillä on sellanen 356 -kokkikirja, jossa on jokaiselle vuoden päivälle resepti, siitä on ollut paljon iloa :)

  Meillä syödään kalaa yli alimman suosituksen joka viikko, koska me molemmat vaan rakastetaan kalaa eri muodoissa 😍 Ite voisin kiinnittää enemmän huomiota siihen, että makaronin ja perunan sijaan joskus voisi tehdä vaikka riisiä tai perunamuusia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas pitäisi ehdottomasti tsempata kalan syömisen suhteen o.O

   Poista
 2. Minulla on aika peruskaava mitä syön kotona. Vaikka rakastankin hyvää ruokaa, niin varsinkaan viikolla en jaksa erityisesti siihen panostaa. Mahdollisimman puhdasta ruokaa pyrin syömään.

  VastaaPoista
 3. Ei näytä kovin terveelliselle listalle. Keskiviikko herkkupäivä, samoin pe-su. Ja jos teette laatikko ruuan tai keiton, eikö säily yhtä ruokailu kertaa pitemmälle? Miksei listalla ole esim niitä pinaattilettuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kysyä; mikä tässä on sun mielestä erityisen epäterveellistä? Monia ruokia (kuten pizzaa tai tortilloja) voi tehdä varsin terveellisestikin - itselläni ainakin tortillat tuppaavat olemaan varsin salaatti- ja vihannespitoisia.. (Ja tosiaan listalla olevat ruuat on tarkoituksena tehdä mahdollisimman pitkälti itse eli esim. kananugetit eivät ole kaupasta ostettuja vain itse kanafileistä tehtyjä.) Ruokalista muutoinkin on tosiaan vasta muotoutumassa eikä se ole kiveen hakattu; välillä joistakin ruuista riittää pidemmäksikin aikaa ja toisinaan sitten taas ei (otan itse usein lounaaksi mukaan edellisen päivän ruokaa).

   Pyrin tekemään tähän täysinäisiä viikkoja, joissa pystyy sitten hyppäämään vaikka tiistaina seuraavan viikon ruokaan mikäli sille päivällä merkitty ei tunnu sillä hetkellä inspaavan - on siis enemmänkin ideoita antava.

   P.s. mainitsemasi pinaattiletut listalta kyllä löytyvät ;) paljon muita ruokalajeja kyllä varmasti puuttuu ja tulen listaa täydentämään pikkuhiljaa - ideoita ruokalajeista otetaan aina mielellään vastaan!

   Mutta kiitokset sinulle palautteestasi <3

   Poista
 4. Teen yleensä niin ison läjän, että riittää ruokaa kolmeksi vuorokaudeksi kerrallaan. Aikalailla fiiliksen mukaan mennään eli mitä tekee mieli ja myös hyvin samat ruoat koko ajan menossa.

  Kivaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse välttelen varsinkin ei-pakastettavia tekemästä isoja määriä, koska miehen vatsa voi yllättäen reagoida johonkin ruokaan, joka aikaisemmin toiminut hyvin - sekin asettaa omat haasteensa ruokalistan suunnitteluun :/

   Poista
 5. Meillä mennään fiiliksen mukaan. Viikonloppuisin teen usein kasviswokkia, joka riittää monta päivää viikolla.

  VastaaPoista
 6. Me kanssa suunnitellaan viikon ruokalista kerrallaan, niin ei tarvitse ruokakaupassakaan kàydà kuin kerran viikossa. Yleensà meillà on keittopàivà, vegaaninen pàivà, kasviswokkia aineksia vaihdellen esim.katkarapuja, kanaa tai vaan pelkkià kasviksia, ainakin kerran viikossa lohta pannulla kukka-tai parsakaalin kanssa. Paljon palkokasveja. Tykàtààn tehdà myòs pakastimeen, niin pààsee joinain pàivinà helpommalla. Tànààn meillà on soijakaalilaatikkoa. (vàltàmme huonoja hiilareita, koska mieheni lihoo helposti :-) sekà punaista lihaa) Viikonloppuisin herkutellaan vàhàn enemmàn sitten. anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä valitettavan monet ruoka-aineet ovat pannassa miehen vatsan takia (esim. kaalit) :/ Tuosta sun kommentista sai lisäideoita omaankin viikkoon :)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Matkakuumeilua

Nyt kun tuo Rodoksen matka on takana ja siitä on alettu toipua onkin hyvä aika alkaa pohtia seuraavaa matkakohdetta :D Itsellän...

Luetuimmat