keskiviikko 13. helmikuuta 2019

11kk

Huh kuinka nopeasti aika kuluu; kohta meidän pieni vauvamme on jo taapero o.O Vaikka tietyllä tapaa ikävöi ihan sitä pienen pientä vauvaa niin täytyy sanoa, että olen innoissani neidin kasvamisesta ja siitä kun hänen kanssaan pystyy kokoajan enemmän touhuilemaan <3

Viimeinen kuukausihan oli meille suurten muutosten kuukausi, koska itse palailin töihin mikä tarkoitti toki neidin kohdalla päivähoidon aloittamista. Itse sain vuosilomilla hieman venytettyä töihinpaluuta, jos taloudellisesti olisi ollut mahdollista niin olisin palaillut töihin vasta kesän jälkeen.. Töihin oli aivan mielettömän ihana palata varsinkin kun työkaverit niin innolla ottivat vastaan <3 


Yleensähän sanotaan, että hoidon aloitus on vanhemmille (ja varsinkin äideille) pahempi paikka kuin lapsille ja tämä meidänkin kohdalla piti paikkansa. Neiti jäi hoitoon hyvillä mielin äidin tirauttaessa työmatkalla kyyneleet. Meillähän tosiaan kävikin niin, että aloitimme perhepäivähoitajalla päiväkodin sijaan (koska alueemme päiväkodit tupaten täynnä), mutta tämä oli varmasti näin pienelle hyväkin asia. (Miinuksena itse näen tässä sen, että hoitajan lomien, koulutusten, sairasteluiden tms. aikana joutuu viemään toisen varahoitopaikkaan..) Tutustumiskäynti meni erinomaisesti; neiti oli varsin nopeasti jo kapuamassa hoitajan syliin mikä tietysti antoi itsellekin paremman mielen hoidon aloitukseen. Hoito on siis kaikin puolin mennyt erinomaisesti.

Kuten vähän ounastelinkin niin päivähoidon alettua saimme vihdoinkin sen ensimmäisen taudin itsellemme; flunssa kiersi koko perheen lävitse. On niin mahdottoman sydäntä särkevää kun näkee toisen voivan huonosti (tukkoisuus/nuhaisuus se pahin ongelma varsinkin nukahtaessa..), sen kaiken niin mielellään ottaisi pois. Onneksi neiti kuitenkin varsin nopeasti taudin päihitti ja jaksoi olla oma iloinen itsensä taudinkin aikaan <3

Vauhti kokoajan kiihtyy ja huoneesta toiseen oltaisiin kokoajan menossa - ja toki sinne minne ei saisi eli silmät saa todellakin olla selässä. Tukea vasten seisominen alkaa onneksi olla niin napakkaa ettei siinä tarvitse koko aikaa selän takana olla, mutta toki vielä hieman varuillaan. Muutamia kertoja neiti on jo meinannut ilman tukea seisomaankin nousta, joten katsellaan lähdetäänkö äitiä nopeammin ensiaskeleita ottamaan - toivottavasti ne sattuisivat kotona ollessa <3

Ruokailuissa ei kovinkaan suuria muutoksia ole tullut, kohtahan korvikkeesta (tai vieroitusvalmisteesta jos ihan tarkkoja ollaan..) päästään siirtymään ihan maitoon mikä sekin ehkä hieman taas helpottaa elämää.

1v-synttärit tulevat kovaa vauhtia ja pitäisi alkaa niitä tässä varmaan suunnittelemaan. Mukaan tosin ei tule kuin perhettä, joten siinä mielessä ei suurempaa stressiä tarvinne ottaa - pitää pyytää josko äitini tekisi sinne herkullista voileipäkakkuansa, muut leipomukset yritän varmaankin itse värkkäillä.


Oletko sinä järjestänyt tai ollut äskettäin 1v-synttäreillä; minkälaisia tarjoiluja, koristeluja siellä on ollut? Kaikki helpot vinkit otetaan vastaan ;)


11 kommenttia:

  1. Meidän naperon synttäreillä aikuisille maistui ruisnapit savulohi- ja kinkkutäytteillä. Laitoin täytteet erikseen astioihin, mistä sai itse laittaa nappien päälle. Oli siis helppoa ja nopeaa. Lapsille maistui parhaiten karkit. 😀 Meillä on paljon muumimukeja, jotka määränsä takia päätyvät usein lastenjuhliin astioiksi. Muumiteema on siis suht helppo toteuttaa, kun kaupoista kun löytyy hyvin muumiservettejä yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itseasiassa laitoin itsekin ostoslistalle ruisnapit täytteineen :D Ja ajattelin myöskin muumimukeja käyttää kahvikuppeina, koska onhan pestävät mukit ekologisempi vaihtoehto kuin pahviset :) (Särjin kylläkin juuri yhden muumimukin, pitäisi muutama lisää hankkia..)

      Poista
  2. On jännittävää huomata, miten nopeasti lapset kasvavat ja kehittyvät. Kohta teillä alkaa iloinen puheensorina ja pääset tytön kanssa keskustelemaan ihan kunnolla.
    Ihan äskettäin en ole pienten lasten kutsuilla ollut ja omat lapseni juhlatkin olivat kauan sitten.
    Jos nyt järjestäisin juhlat 1 vuotiaalle, laittaisin kakun lisäksi niitä ihania pieniä rusinalaatikoita kulhoon, viinirypäleitä, vesimelonin paloja,tekisin itse popcornia, ehkä jokin hyydyke tai hyytelökakku tms pehmeä piirakkavuokaan tehty,ehkä marjapiirakkaa tai kuppikakkuja ja vaahtokarkkeja. Juomana mehu/limu/vesi mikä nyt maistuu sankarin suuhun ja vieraille parhaiten. On kuitenkin myös isompia vieraita sisaruksissa ja vanhemmissa. Juu ja tytölle niitä Hannu ja kerttu-pipareita kun ne on vaaleanpunaisia. Koristeluun paneutuisin. Kakun koristelusta alkaen mehupillit, koti jne.. auttaako yhtään vai sekoittaako liikaa?

    Kivaa keskiviikkoa teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tulee neidin lisäksi kutsuilla olemaan vain yksi lapsi tässä vaiheessa, koska lähipiirissä ei pieniä lapsia kovinkaan paljoa ole. Todennäköisesti siis tarjottavatkin hieman enemmän vanhemman maun mukaan menee - mutta tässä on hyviä vinkkejä jatkoon :)

      Poista
  3. Itse olen tykännyt jos synttäreillä on juurikin ruisnappeja, voileipäkakku, sipsejä, karkkia ja täytekakkua. Ei tarvii olla hirmu paljoa erilaista makeaa, äkkiä tulee paha olo. Kahvi, limppari ja mehut toimii aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voileipäkakun onneksi äiti lupasi tehdä (joka on mestari siinä hommassa!) <3

      Poista
  4. Ihana kuulla, että teillä on lähtenyt arki rullaaman flunssasta huolimatta hyvin :) Ja olin taannoin juuri joulun jälkeen 1-vuotis synttäreillä, koristelut olivat rauhalliset ja vielä jouluun viittaavat, ei siis sellaista mikä nyt on kovasti ainakin somen perusteella ns. trendikästä :) Herkkuja oli jos monen moista, kun lapsen äiti rakastaa leipomista :) ( 3 eri makeaa kakkua, suolaisia piirakoita jne. )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä viikko ollaan jo hoidossa ja töissä oltu ja nuhaisuuskin alkaa pikkuhiljaa helpottamaan :)

      Mä kans veikkaan, että koristelut tulee jäämään aika minimiin itsellä, jotain pientä pitää kyllä kehittää, mutta tässä vaiheessa vielä noilla asioilla ei neidin itsensä kannalta ole kovin paljoa merkitystä :D

      Poista
  5. Muistan itsekin vielä sen kun oma, nyt jo kohta 6-vuotias, poika aloitti päiväkodin. Kyllä se oli äitille niin kova paikka, mutta samalla oli ihana palata aikuisten pariin töihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kyllä nautin työstä ja helpottaa kun näkee, että neiti viihtyy päivähoidossa :)

      Poista
  6. Siellä alkaa olla vauvavuosi ohi, hurjaa kyytiä kyllä rientää aika

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat