lauantai 24. lokakuuta 2020

Poirotin lyhyet jutut

Pitkästä aikaa tartuin jälleen Christien kirjaan. Tässä välillä olen kyllä lähes kaikki leffana ilmestyneet tuijotellut tv:n kautta, ja jotain tuttua tässä kirjassa olikin:


Agatha Christie Poirotin lyhyet jutut (Poirot's Early Cases) sisältää yhteen 16 Poirot-kertomusta. Jos olet aiemmin lukenut näitä kirjapostauksiani niin ehkä muistatkin, että tämä eriskummallinen henkilö on ihan ehdoton suosikkini kaikista kirjojen henkilöhahmoista. Kirjan on tavallaan koonnut yhteen Poirot'n kumppanina monessa seikkailussa mukana ollut kapteeni Hastings.


Osasta näistä kertomuksia on tehty tosiaan tv-elokuvia ja pohdiskelin onko osa näistä kertomuksista myös pidempänä kirjaversiona olemassa, todennäköisesti. Christieltähän löytyy useampikin teos, jossa on lyhyitä kertomuksia ja jos olet vasta kirjailijan tuotantoon tutustumassa niin voisin suositella aloittamaan näistä. Kompaktissa koossa upeaa Christien tuotantoa.


Tätä kyseistä kirjaa et todennäköisesti uutena tällä hetkellä löydä, mutta kannattaa käydä kurkkaamassa kirjaston tai vaikka jonkin antikvaarion valikoimaa. Itsehän olen silloin joskus aikoinaan kuluttanut kirjastonkirjoja Christien tuotannosta loputtomasti, kunnes äitini keksi lähteä kirjat minulle itse keräämään. Eikä muuten ollut turha juttu, koska olen nämä omatkin kirjani ehtinyt useamman kerran lukea läpi!

Palaatko sinä joihin kirjoihin uudelleen vai riittääkö yksi lukukerta?

6 kommenttia:

 1. Mä en ole vielä yhtään Christietä lukenut, mutta kiinnostaisi kyllä. Katsoin yksi ilta vähän TV:stä jotain sarjaa tai oliko elokuva ja vaikutti ihan kiinnostavalta :D

  VastaaPoista
 2. Tämähän olisi varmaan äitiäni kiinnostava kirja! Poirot-fani hänkin 😊 Mulla on muutama kirjasarja, joiden pariin palaan aina vaan. Nykyään tosin valitettavan harvoin...

  VastaaPoista
 3. Harvoja kirjoja olen lukenut useamman kerran. Yleensä yksi lukukerta riittää.

  VastaaPoista
 4. En näitä lyhyitä juttuja ole lukenut. Muuten on tullut Poirotia luettua paljonkin. Nuoruudessa taisin lukea ne kaikki. Näilä lyhyillä kertomuksilla olisi kiva palauttaa ne mieleen.
  Kiito Mira <3

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat