perjantai 9. elokuuta 2019

Eteeriset öljyt

Julkaistu alun perin 3.9.2018

Tuntuu, että aika monet ovat innostuneet kirjoittelemaan viime aikoina eteerisistä öljyistä (tai sitten ne vaan ovat osuneet nyt silmääni :D), mutta koska tämä aihe on jo pidempään ollut mielessäni niin jatkan aiheella.

Ensinnäkin mitä eteeriset öljyt ovat: aromaattisia aineita sisältävistä kasveista höyrytislaamalla valmistettua vettä hylkivää nestettä. Eteerisiä öljyjä voi valmistaa kasvin kukista, lehdistä, juurista, hedelmistä sekä pihkasta. Eteerisillä öljyillä on erilaisia vaikutuksia sen mukaan mikä öljy on kyseessä eli ennen käyttöä varmista kuinka ko.öljyä tulee turvallisesti käyttää ja minkälaiseen käyttötarkoitukseen se on. Lapsille, vauvoille ja vakavasti sairaille eteerisiä öljyjä ei tulisi käyttää. Raskauden aikana ainoastaan mikäli eteeriset öljyt ovat sinulle tuttuja ja olet niitä käyttänyt paljon ennen raskautta. Eteerisiä öljyjä ei myöskään koskaan tule käyttää suoraan iholle laimentamattomana (Tea Tree on tässä poikkeus).

/osa tuotteista saatu pr-näytteenä/


Itse sain testiin pari Nurmen eteeristä öljyä pyykkietikkaa varten minkä lisäksi ostin muutaman lisää itse. Nurmen eteerisiä öljyjä olen kuullut suositeltavan - eteeristen öljyjenkin laaduissa on eroja. Eri eteerisillä öljyillä on tosiaan erilaisia käyttötarkoituksia ja vaikutuksia, käyn nyt lävitse tarkemmin tämän oman kuusikkoni ominaisuuksia.

on yksi monikäyttöisimmistä eteerisistä öljyistä. Se tasapainottaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, rauhoittaa, puhdistaa, lievittää kipuja, nopeuttaa ihon uusiutumista, helpottaa nukahtamista ja parantaa unen laatua.

Tuoksuna laventeli jakaa hieman mielipiteitä eikä ehkä tuoksultaan ole aivan omia suosikkejani, mutta ehkä ajan kanssa olen tuoksuun hieman jo tottunut?

lievittää stressiä, kohottaa mielialaa, lievittää suuttumusta, kireyttä ja unettomuutta. Lisäksi tämä viettelevän makean tuoksuinen öljy levittää rakkautta ja auttaa seksuaaliongelmissa. Sopii myös mm. hiustenhoitoon; hoitaa kuivia latvoja, ehkäisee hiustenlähtöä ja antaa kiiltoa.

Tämä on sitrustuoksujen ohella yksi omista suosikeistani.

virkistää, nostaa mielialaa, vahvistaa hermoja, selkiyttää tunteita, avaa hengitystiehyitä. Sopii hyvin hyönteisten pistoihin sekä karkottamaan hyönteisiä.

 auttaa masennukseen, jännitykseen ja univaikeuksiin. Laukaisee stressiä sekä kohottaa mielialaa. Sopii hoitamaan akneihoa, vilustumista sekä lisäämään ruokahalua.

Piparminttu
virkistää, poistaa stressiä, antaa energiaa, auttaa pahoinvointiin, vatsa- ja ilmavaivoihin, päänsärkyyn ja hermotuneisuuteen. Sopii hyvin flunssan hoitoon.

Siperianpihta
lievittää tulehduksia, vahvistaa ja elvyttää elimistöä, virkistää, auttaa yskään ja allergisiin reaktioihin. Sopii hyvin desinfiointiin ja ilman raikastamiseen.


Itse olen eteerisiä öljyjä käyttänyt aikanaan paljon tuoksulyhdyssä minkä lisäksi nämä tulivat kosmetologiopintojeni myötä tutuksi aromaterapiassa (tässähän hierontaöljyyn lisätään mukaan tarpeen mukaan muutamia tippoja haluttuja eteerisiä öljyjä - öljyt vaikuttavat paitsi ihon niin myös hengitysteiden kautta). Viime aikoina eteeriset öljyt ovat tulleet tutuksi jo aikaisemmin mainitsemani pyykki-/siivousetikan kautta. Jos sinulta sattuu löytymään kylpyamme niin kannattaa kokeilla myös rentouttavaa kylpyä eteerisen öljyn kera. Itse ajattelin, että voisin ehkä vielä joskus kokeilla tehdä oman selluliittivoiteen greipin eteerisen öljyn kera :D

Eteerisiä öljyjä ei kannata yliannostella, varsinkin jos nämä ovat sinulle entuudestaan tuntemattomampi juttu niin aloita pienestä määrästä ja lisää sitten tarvittaessa.


Oletko sinä käyttänyt eteerisiä öljyjä?

16 kommenttia:

  1. Kivoja ja täällä ilmeisesti aina kaivataan lisää energiaa, koska sorrutaan limen, bergamotin ja inkiväärin tyylisiin tuoksuihin.

    Iloa päivään Mira <3

    VastaaPoista
  2. Eteeriset öljyt ovat osa arkeani ja rakastan niiden tuoksua, tuoksuyhdistelmiä, sitä tunnetta, minkä ne saavat aikaan ja monipuolisuutta. Sinulla on muutama todella houkutteleva öljy tuossa, joita en ole vielä kokeillut. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. En pysty käyttämään. Migreeni, astmaoireet ja muut allergiaoireet iskee päälle täällä kaikille :)

    VastaaPoista
  4. Minulla on jo tuo bergamot ja varmaan tulee hankittua lisääkin. Piparminttu ja laventeli houkuttelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan et mullakin vielä tästäkin tuo kokoelma tulee laajenemaan - viimeistäänkin siinä vaiheessa kun pullot alkaa vajuta :D

      Poista
  5. Rakastan öljyjä, myös näitä eteerisiä. Kiitos myös tuosta infosta mikä sopii mihinkin tarkoitukseen, täällä olisi useammalle tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tässähän oli vain murto-osa noista eteerisistä öljyistä mitä löytyy :)

      Poista
  6. Nää on mulle aika vieraita, joskus kun tein itse saippuaa niin siihen tuli lisättyä juurikin laventelia, mutta muuten en ole kauheasti käyttänyt. Tykkään kyllä näiden ideasta ja tuoksut on ihania, en vaan ole osannut ottaa käyttöön :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaakin ehkä ensin perehtyä käyttötapoihin ja noihin vaikutuksiin ennenkuin lähtee testailemaan :)

      Poista
  7. Mm. saunatuoksuina ja tuollein kynttilöiden kanssa on tuoksuja tullut käytettyä, muuten ei juurikaan. Pyykkietikka sen sijaan on sellainen johon pitäisi tutustua.

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoisia tuotteita, en ole vielä tutustunut näihin öljyihin. Pyykkietikka kiinnostaa meilkein eniten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus pyykkietikkaa, itse tykästyin siihen kertaheitolla :D

      Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Wake me up!

saatu ilmaistuote Aiemmin saamani Ziajan tuotepaketin viimeinenkin tuote vihdoin esittelyyn, edellisen postauksen löydät täältä . ...

Luetuimmat