torstai 24. toukokuuta 2018

Vähän isompia juttuja..

Kirjoittelin aikaisemmin teille noista pikkujutuista vauvan hoidossa, joten kurkataanpa nyt vuorostaan niihin isompiin ja kuinka toimivaksi ne meillä osoittautuivat..


Pinnasängyn ostin serkultani käytettynä ja siinä meidän pienokaisemme on alusta lähtien nukkunutkin. Olemme sitä pitäneet tähän asti ns. sivuvaununa parisängyn vieressä, että pystyn tarvittaessa tyttöä sängystä käsin rauhoittelemaan - tätä tosin ei nykyään pahemmin tarvitse tehdä, joten voisi harkita sängyn siirtämistä hieman kauemmaksi ja jossain vaiheessa sitten ihan omaan huoneeseenkin. Pinnasängyn reunasuojan/-pehmusteen saimme mieheni siskolta, tämän voisi piakkoin asennella paikoilleen..


Unipesän itse hankin alunperin sillä ajatuksella, että tyttö nukkuisi aluksi pinnasängyssä siinä. Hankinnan jälkeen lueskelin kuitenkin ettei tätä suositella tukehtumisriskin vuoksi käytettäväksi yöllä (vauva saattaa nenänsä työntää kiinni reunaan..), joten tämä oli meillä päiväkäytössä. Olikin kätevä alussa, mutta nykyisin tyttö viihtyy paremmin jo muualla:


Sitterin myös ostimme käytettynä ja nyt tyttönen siinä jo viihty jokusen tovin esim. kun ripustan pyykkejä kuivumaan tai teen ruokaa. Muutoin ehkä suurimman osan valvellaoloajasta tyttö on..


lelukaaren alla, jossa on kiva tökkiä lelua (valas taitaa olla tämän hetkinen suosikki :D). Tässä harjoittelemme myös kierähtämistä ja masullaan oloa. Lelukaari tuli myös miehen siskolta, näilläkinhän on uutena ostettuna melkoisesti hintaa, mutta toisaalta ovat kyllä hintansa väärti..


Yhdistelmävaunut ostimme myös käytettynä ja nämä ovat tunteneet kyllä käytössä varsin toimivilta. Kylmemmillä säillä kopassa sisällä käytössä myös lämpöpussi. Auton turvakaukalo on toki myös välttämätön autoilevalle - meidän melkein pitäisi toinen kappale hankkia kun kaksi autoa käytössä on. Turvakaukalon saa lisäksi kätevästi kiinnitettyä matkarattaisiin - joita ei kyllä tosin ole tullut niinkään käytettyä kun nuo itse vaunut on tuntuneet sen verran käteviltä (menevät sen verran hyvin kasaankin, että mahtuvat hyvin autoon mukaan).

Kooltaan suuremmista hankinnoista oikeastaan taitaa vain syöttötuoli olla hankkimatta, mikä kyllä piakkoin pitää ostaa, koska todennäköisesti tuossa 4kk iässä aloittelemme maistelemaan kiinteitä, jos vain näyttää siltä, että tyttö tähän on valmis.

Olen itse pitänyt kirjanpitoa siitä paljon rahaa vauvan hankintoihin on tähän mennessä kulunut; mitä veikkaisitte sen olevan? Jos sairaalalaskun ottaa huomioon niin 1000€ on kyllä rikki mennyt. Itse olen todella hyvin tosiaan saanut tavaroita hankittua käytettynä minkä lisäksi hyödynsin hyvinkin tehokkaasti joulun jälkeiset alennukset sen osalta mitä uutena hankin.


Minkälaisia hankintoja sinä olet vauvalle tehnyt ja minkä suuruisen summan arvelisit niihin menneen? Vauvattomilta voisin kysäistä, että tuliko sinulle yllätyksenä se minkä verran rahaa vauvaan uppoaa?

10 kommenttia:

 1. Me saatiin sitteri tytön kummilta sekä pinnasänky sekä turvakaukalo ja matkarattaat miehen siskolta käyttöön, mutta silti vauvan ”suuremmat” hankinnat ovat maksaneet varmaan lähemmäs 1500€, koska hankimme uudet emmaljungan yhdistelmävaunut, unipesän, pinnasänkyyn tekstiilejä, käytetyn tripp trapin ja siihen uutena newborn setin. Lisäks päälle vielä vaatteet, sairaalalasku sekä muutama kk vauvan syntymästä isompi turvaistuin. Meiltäkin löytyy useampi auto ja ollaan tarvittaessa laitty vöillä kaukalo, ja ennemmin oltais hankittu vaan toinen telakka eikä kahta kaukaloa jos oltais nähty tarpeelliseksi.

  http://www.juttaeveliina.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistelmävaunuista saa melkoisesti uutena maksaa, meillä sattui todella hyvä tuuri kun saatiin noin hyvät vaunut ystävältä (joka on itseasiassa tytön kummi <3) ostettua - säästettiin siinä varmasti useampi satanen :)

   Poista
 2. Meillä on liki kaikki hankittu kierrätettynä ja hintalappu hankinnoille on siksi pieni. Uutena on hommattu autoon istuin (ei siis kaukalo) potkupyörä ja pyöräilykypärä. Nämä siis ovat hankittu taaperolle, vauvavuosi tulee varmaan olemaan edullisin vuosi pikkuisen elämässä.

  Hankintojen hintoihin varmaan vaikuttaa se, että nyt jo aikuistuneen esikoisen kanssa hoksasin, miten lyhyen aikaa vauvatarvikkeet ovat käytössä ja etteivät ne ole se juttu, johon haluan niin paljon panostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen juuri saman oivalluksen tehnyt ja sen vuoksi esim. vaatteetkin pyrin pikkuiselle hankkimaan käytettynä (paria bodya lukuunottamatta, jotka jäävät pikkuiselle muistoksi säilöön) - ja laitan toki sitä mukaan takaisin kiertoon tavaraa kun emme itse enää tarvitse :)

   Poista
 3. Me ostimme aikanaan turvakaukalon uutena, samaten unipesän ja syöttötuolin. Kaikki muu taidettiin ostaa käytettynä, mutta tulihan niille siltikin sitä hintaa! Ja vaatteista valtaosa on kirppiksiltä ostettua; toki nyt lapsen kasvaessa alkaa löytyä vähemmän ja vähemmän kirppiksiltä vaatetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen muuten lämpimästi tutustumaan Emmy.fi-verkkosivustoon, sieltä saattaisi hieman isommillekin löytyä edullisesti käytettyjä merkkivaatteita :)

   Poista
 4. Mekin aikoinaan hankittiin nuo kaikki käytettynä, paitsi auton turvaistuin. Vaunuissa tyttö ei ikinä viihtynyt, joten 10kk iässä siirryttiin tuohon edelleen mieluisaan rinkkaan.

  Yllättävän paljon hankittavaa tulee vauvan mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja menoerät kasvavat melkein sitä mukaa kun lapsi kasvaa, mitä on tuttuja seurannut :D

   Poista
 5. Kyllä noihin vaan rahaa saa uppoamaan, en ole uskaltanut edes laskea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka pitkään itse kirjaa pidän :D (vaippoja ym. en ole laskelmiini ottanut edes mukaan xD)

   Poista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Santorini Sunrise

*)mainoslinkki Minulla oli ajatuksena hankkia Escadan uusi tuoksu Rodokselta muttei näitä osunut missään silmääni, ainoastaan lentokentän pu...

Luetuimmat