tiistai 19. syyskuuta 2017

Hiljaisuus...


Jotkut teistä ovatkin ehkä bonganneet yllä olevan kuvan Instagram-tililtäni...

Blogin puolella on ajastuksella muutamia julkaisuja tullut, mutta muutoin onkin ollut hiljaista ja syy löytyy kuvasta. Kärsin parin viikon ajan vatsakivuista, joiden vuoksi ravasin useamman lääkärin pakeilla ja alkuviikosta päivystyksessäkin. Kaikenmoisia epäilyjä esitettiin, mutta varsinainen syy tuntui jäävän epäselväksi varsinkin kun kuvittelin oireiden jo hieman yhtenä päivänä helpottaneen - pohtien kyllä mielessäni sanontaa "tyyntä ennen myrskyä"  ja näinhän siinä kävikin..

Verikokeita minulta viime viikolla seurailtiin päivittäin oireiden sekä mm.kohonneen tulehdusarvon tiimoilta. Torstaina aamulla vointi oli lähes kivuton ja pidin sormiani ristissä josko se verikokeissakin näkyisi mutta ei.. Kuitenkin koska arvot eivät päätä huimaavat olleet niin lääkäri oli sitä mieltä, että katsotaan miten oireilun käy eikä arvoja enää seurattaisi.. Vatsakipu kun oli hieman helpottanut ja tuntui soittohetkellä enemmän suolistoperäiseltä, joka mahdollisesti itsestään menisi ohitse. Kuitenkin jo tunnin kuluttua jouduin soittamaan päivystykseen neuvoa, koska kivut hieman kovenivat ja lämpö alkoi nousta, sieltä kuitenkin oltiin sitä mieltä, että voi vielä seurailla.. Kolme tuntia puhelusta olin kuitenkin päivystyksessä, koska kivut pahenivat eikä missään asennossa ollut hyvä olla - kipujen vuoksi mieheni joutui minulle laittamaan sukat jalkaan!

Tällä kertaa päivystyksessä tapahtui hieman nopeammin ja olinkin jo vajaan 4h kuluttua leikkauspöydällä, epäilynä umpilisäkkeen tulehdus. Normaalistihan umpilisäke saadaan helposti ja siististi tähystämällä leikattua, mutta kirurgi mainitsi myös avoleikkauksen mahdollisuuden hankalammissa tilanteissa jo ennen operaatiota - voittekin sitten arpoa kuinka minun kohdallani kävi.

Kyllä, avoleikkauksella koko vatsa auki, jonka vuoksi vietinkin sitten seuraavat neljä vuorokautta sairaalassa.. Ja kuten kaikissa tarjouksissa sanotaan "eikä siinä vielä kaikki"; oikea silmäni oli jäänyt leikkauksessa raolleen ja silmän kuivuminen aiheutti sarveiskalvon eroosion ja mielettömät kivut. Onni onnettomuudessa oli se, että kyseinen vaiva paranee nopeasti antibioottisalvan avulla, jota nyt viikon verran käytän..

Eli hengissä ollaan ja kiitollisia suomalaiselle terveydenhuollolle. Pienin askelin kohti kivutonta päivää ja työhönpaluuta. Yritän myös tänne puolelle aktivoitua, mutta mikäli näin ei käy niin tiedätte syyn enkä siis teitä ja blogiani ole hylkäämässä! :)

Pitäkää huoli itsestänne ja rakkaimmistanne!

18 kommenttia:

 1. No onneksi olet jo paranemaan päin. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt on ollut paljon vastoinkäymisiä! :O Ei ole helppoa sulla :( Pikaista paranemista! Muista nyt ottaa rauhassa ja lepäillä. Sitten kun olo helpottaa, niin vähän myös nauttia :) <3 Minä pidän peukkuja täällä, että paraneminen olisi nopeaa. <3

  VastaaPoista
 3. Onneksi syy löytyi ja leikkaus onnistui (silmästä huolimatta)! Toivottavasti kivut hellittävät pian. Voimia toipumiseen! :)

  VastaaPoista
 4. No hui! Onneksi kuitenkin selvisi mikä oli vialla, tosin hieman myöhään. Kaikille kun se ei selviä edes noin.

  Meidän tuttu ajaa työkseen bussia, lähinnä tuonne pääkaupunkiseudulle laivamatkoja ja tietysti asenteella "ei se mitään vakaavaa ole", mutta meinasipa jäädä se työreissu viimeiseksi, kun viime tipassa jonkun käskyttämänä asteli päivystykseen ja ei mennyt kauaa, kun oli jo leikkauksessa. Lääkärikin oli todennut, että jos olisi hetkenkin viivytellyt asian kanssa, niin se olisi ollut sitten siinä :S Ja oli siis samanlaisia kipuja/oireita kuin siulla.

  VastaaPoista
 5. Huhhuh onneksi selvisit säikähdyksellä ja jännä kun lääkärit eivät umpisuolentulehdusta heti huomanneet. Hui tuota silmää, ihan järkky juttu. Pikaista paranemista <3

  VastaaPoista
 6. Onneksi selvisi, eikä kuitenkaan ollut sitten mitään pahempaa. Tollaisissa jutuissa aina se epätietoisuus on inhottavinta. Silmälle myös pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista <3 Pahin kipu onneksi tosiaan sairaalaan jäi, mutta toki ison leikkaushaavan paranteleminen kestää oman aikansa. Toivottavasti tässä oli nyt vastoinkäymisiä vähälle aikaa kylliksi ja suunta olisi vain ylöspäin :)

  VastaaPoista
 8. Ohhoh, onpa ollut tapahtumia. Onneksi sait hoitoa ja oot kohta taas terve. ❤️

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti parantuminen sujuu hyvin :)

  VastaaPoista
 10. Ai apua, umpilisäkkeen tulehdus on kyllä yksi kamalimmista asioista mitä tiedän! Multa leikattiin myös muutama vuosi sitten se, tosin ensin jouduin myös monien päivien ajan ravaamaan (lue: mies talutti kun hädintuskin tajusin ympäröivästä maailmasta mitään) eri lääkäreillä joista röyhkeimmät kehtasivat väittää kipujen johtuvan kuukautisista, jotka varmaan kohta alkaisivat -.-

  Mutta mutta, onneksi pääsit tosiaan hoitoon ja pahin on nyt takanapäin! Kyllä me täällä jaksetaan odotella :) Toivon sinulle parempaa vointia ja pikaista paranemista ♥♥

  VastaaPoista
 11. Hui! Hirveet määrät tsemppiä sinne, hyvä että pääsit ajoissa kuitenkin lääkäriin sekä päivystykseen eikä käynyt sen pahemmin!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat