perjantai 10. toukokuuta 2024

Vanha kaupunki

Jatketaanpa lomapostausten parissa.


Majoituimme tosiaan lyhyehkön kävelymatkan päässä Rodoksen vanhasta kaupungista, jossa vierailimmekin lähes joka päivä matkamme aikana. Tuolla todellakin sitä nähtävää ja koettavaa riittää. Maksullisten museoiden ja suurmestarin palatsin lisäksikin vanhassa kaupungissa on paljon upeita kujia ja polkuja, joihin kannattaa ehdottomasti "eksyä". 


Yhteislippu museoihin ja suurmestarin palatsiin oli 10€, näihin voi ostaa myös erikseen lippuja. Muistelisin, että tuo maksu olisi aikuisesta eikä ainakaan 6-vuotiaasta lapsesta tarvinnut maksella erikseen. Toki nämäkin on kohteita, joissa kannattaa harkita opastettua kierrosta mahdollisuuksien mukaan, koska tällöin saat varmasti paikasta enemmän irti. Me menimme ihan keskenämme ja ihan vain ihastelimme historiallisia, upeita paikkoja.


Vanhan kaupungin puolelta löytyy myös hurja määrä myyntisopukoita sekä kahviloita ja ravintoloita. Ravintolaan ja kahvilaan mennessä kannattaa ehdottomasti kysyä hinnat mikäli ne eivät ole selkeästi esillä. Olen kuullut, että muutamat ovat esim. oluen tilatessaan saanut jonkun useamman litran ja useamman kympin maksavan kolpakon eteensä. Myyntipaikoissa myös osassa tavarasta on selkeästi vanhan kaupungin lisää mukana eli ei välttämättä kannata ostaa siitä ensimmäiseksi eteen sattuvasta paikasta, vaan kierrellä ensin rauhassa ja hieman vertailla hintoja. Saattaa nimittäin olla, että vastaava tuote löytyykin ihan lähistöltä monta kertaa halvemmalla. Näin suomalaisittain myyjät voivat myös tuntua välillä turhankin innokkailta, tästäkään ei kannata ottaa stressiä vaan sanoa suoraan "ei kiitos" mikäli et nyt ole innokas ostamaan tai haluat vielä asiaa miettiä. Muutoin nimittäin päädyt istumaan jokaikisen kahvilan ja ravintolan terassilla syömässä ja juomassa sekä kantamaan hotellille kilokaupalla tavaraa :D


Näiden asioiden lisäksi se mikä ehdottomasti kannattaa muistaa vanhassa kaupungissa on kiireettömyys eli mene eteenpäin kaikessa rauhassa ja ihastele kaikkea näkemääsi. Ja kuten alussa mainitsin, "eksy" rohkeasti pikkukujille, koska sieltä voi löytää vaikka mitä upeaa nähtävää. Muurien sisäpuolella pysyessä varsinkaan ei hurjan kauas lähtöpisteeltä voi erehtyä kulkemaan.

Nautitko sinä historiallisista paikoista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Body superfood

*)mainoslinkki Ihon suojaamisen lisäksi auringolta, kesällä on tärkeää muistaa kosteuttaa janoista ihoa: * Garnier Body Superfoo...

Luetuimmat